X

Bănuțul VĂDUVEI: Așa se fac CATEDRALELE pentru mântuirea sufletelor, iar nu din banii CĂMĂTARILOR – BANCHERILOR

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gherghina Vasilescu,  în vârstă de 93 de ani din Saelele, a donat 10. 000 de lei pentru Catedrala Neamului în ciuda faptului că are o pensie de doar 500 de lei. Bătrâna a renunţat la propriile plăceri şi nevoi şi spune că „am strâns şi eu, cum a dat Dumnezeu, din pensie o sumă de bani pe care am dat-o pentru ridicarea Catedralei din Bucureşti, ca să am pe lumea ailaltă o speranţă de linişte, mântuire, o binefacere de la Dumnezeu şi lumină”.

Își duce traiul de zi cu zi în satul Saelele din județul Teleorman, iar gospodăria și rugăciunea sunt principalele sale activități. Se roagă des, merge la Biserică, ține posturile de peste an și se întreține pe lună cu 500 de lei. Atât are pensie. Îi ajung banii, căci nu mănâncă mai mult de o dată pe zi, de obicei seara, nu înainte de a se închina.

Povestea Gherghinei Vasilescu a fost făcută publică de Ziarul Lumina. Femeia a strâns și a donat din pensia ei de 500 de lei pe lună peste 10.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, mulțumind astfel lui Dumnezeu pentru tot ce a primit de la El, scrie sursa citată.

„Am 93 de ani. M-am născut și am trăit toată viața în satul acesta. Nu am fost niciodată căsătorită. Am viețuit cum a dat Dumnezeu. M-am ocupat cu gospodăria, cu agricultura. Tata, Petre Vasilescu, a fost cântăreț la biserică. Pe mama o chema Floarea. Sunt credincioasă atât cât a dat Dumnezeu, Creatorul care ne-a făcut și Purtătorul nostru de grijă. Merg la biserică de mică. Acum doar duminica. Dar aud la televizor slujbele. Las toate la pământ și mă duc în casă și le ascult. Fac și eu ce am pomenit de la părinți: țin posturile, mă spovedesc, mă îm­păr­tășesc și mă rog cât îmi dă Dumnezeu putere. Mănânc o dată pe zi, seara, ca să fiu mai liniștită. Toată viața cel mai mult mi-a plăcut să fiu liberă și să-mi ajute Dumnezeu să fac voia Lui.

Să-mi dea putere până la sfârșit să fiu lângă El. Când Îl simt aproape sunt fericită. Și pentru asta sunt mulțumită. Când eram copil, protejată de părinți, mergeam la biserică. Așa am dobândit dragoste de Domnul. Mi-au plăcut slujbele și le-am prins în sufletul meu. Am evlavie pentru toți sfinții, dar mai mult strig la Sfântul Gheorghe, al cărui nume îl port. Mi se întâmplă zilnic minuni pentru că tot ce este spre bine sunt de la Dumnezeu. Iar eu sunt așa cum este voia Lui.  Am mai multe rugăciuni pe care le spun: Împărate ceresc, Tatăl nostru. Când vedeam mai bine, citeam din Viețile sfinților. Mi-a plăcut atât de mult de Biserică, încât am trăit în suflet numai cu ea. De aceea nu am avut niciodată intenția să mă căsătoresc”, a spus mama Gherghina.

Conform publicaţiei Lumina, femeia a făcut donaţiile de-a lungul timpului prin intermediul preotului din sat.

Catedrala Mântuirii Neamului, aflată încă în construcţie, ar trebui inaugurată în 2018, în Anul Centenarului.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

O biserică nu se poate face oricum, cu bani de la oricine. Știm că pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului s-au primit bani de la bănci, evrei, masoni etc. Nu s-a ținut cont de sursă. Acesta este singurul motiv pentru care nu suntem de acord cu o astfel de catedrală megalomană. Și tot din acest motiv, nu se vor petrece lucruri prea ortodoxe în acel locaș, banii murdari vor vorbi, iar stăpânii lor vor impune condiții de compromis.

Dar bănuții bătrânei sunt într-adevăr primiți de Dumnezeu și dacă s-ar fi acceptat bani doar de la simpli oameni, ar fi fost cu adevărat o catedrală pentru mântuirea neamului.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

    1. Sa te ferească Dumnezeu cu o așa ,, emblema”, și la SF Munte sa acceptat bani de la oculta pt diverse, iar acum aceștia vin cu pretenții care nu mai au absolut nevoie de nici o prezentare, dar daca e nevoie ați împrospătăm memoria: u.e face presiuni asupra guvernului Tipras pt modificarea statutului SF Munte, asta cum ți se pare?

  1. Am urmărit acest site am crezut ca tine la cresimtă adevarata’,se pare că este ecumenist și alunecos la fel cum este și cuvântul ortodox.

  2. Dar în Catedrale, Biserici se savarsesc Tainele Mîntuitoare cum ar fi Sfânta Împărtășanie, Maslu, Botez, Spovedanie samd lăsate de Mântuitorul. Pe lângă furtul pădurilor si aurului scos din tară Catedrala este o casă de vacanță dar mass media îsi face “lucrarea” antihristica.

  3. Nu vă supărați dar, uneori, sunteți prea subtili. Ar trebui să spuneți lucrurilor, mai pe nume, așa ca să înțeleagă tot omul și pentru a nu vă mai mira că nu ați fost înțeleși în totalitate .

  4. Bineînțeles, că trebuie să ne facem griji uriașe. Mai mult ca sigur că nu se vor petrece lucruri prea ortodoxe acolo.Mie în sută că se vor ține și slujbe ECUMENICE în acea catedrală, zisă ortodoxă, mai ales că patriarhul Daniel și ierarhii lui au înclinații către acest gen de lucruri. Mă întreb adeseori dacă va avea cruce sau nu Catedrala Mântuirii Neamului. Dar, poate că într-o zi, vom reuși să o recuperăm, în întregime, de la diavoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button