X

Cica au descoperit ca “MUSULMANII au locuit in tarile nordice alaturi de VIKINGI”. Sau cum se rescrie istoria Suediei conform noilor directive …

de Saccsiv

Related image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Despre rescrierea istoriei nu citim doar in cartile de fictiune, precum 1984 de George Orwell:

MINISTERUL ADEVĂRULUI: “Cine controlează trecutul, controlează viitorul. Cine controlează prezentul, controlează trecutul”

S-a intamplat si in realitate, pe vremea bolsevismului, inclusiv la noi. Istoricii din România tremurau de spaimă la auzul numelui:

Evreul MIHAIL ROLLER, bestia din spatele lui Gheorghe Gheorghiu- Dej

Iar rescrierea istoriei se petrece si actualmente, sub ochii nostri.

Azi va prezentam un exemplu din Suedia, tara care e deja cu un picior in societatea fara cash:

„Nu acceptam cash!” – În Suedia nu poți bea nici apă, cu banii în buzunar. Doar 1% din tranzacțiile din 2016 s-au făcut cu bani lichizi

Care a facut pasi uriasi in indoctrinarea tinerilor cu dracescul concept al omului nou de tip androgin:

Suedia, tara în care numărul copiilor care vor schimbare de sex se dublează an de an

VIDEO: Cat de indoctrinati sunt suedezii? Cum reactioneaza la logica?

Tara in care:

COPIII VOSTRI SUNT AI NOSTRI – Suedia: STATUL A LUAT COPIII unei FAMILII DE ROMANI

Unde desfranarea tinde sa atinga culmile “civilizatiei” si “libertatii”:

Suedia – masturbarea in public este permisa

Din nou SUEDIA – Cea mai mare ORGIE din lume pe 19 octombrie

Toate strans legate intre ele, caci tin de NOUA ORDINE MONDIALA. Dar in aceasta NOM nu mai e loc pentru natiuni, ci plebea noului stat planetar, condus de catre singurii care isi vor pastra identitatea, trebuie sa arate cam cum a descris Kalergi:

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

Iar pentru a se ajunge aici, trebuie transformata fiecare tara in parte si fiecare neam in parte.

Si cum Suedia e deja cu un picior in multe ce tin de NOUA ORDINE MONDIALA, era evident ca trebuie sa fie si un exemplu de tara multirasiala si multiculturala:

Video – MASONUL de culoare Jesse Jackson catre suedezi: SUEDIA ESTE SORTITA SA DEVINA MULTIRASIALA si MULTICULTURALA, aceasta este NOUA ORDINE MONDIALA

Dar pentru asta, trebuie sa fie ocupata de refugiati iar celor ce se opun trebuie sa li se bage pumnul in gura:

Suedia, sub OCUPAȚIA imigranților: Statul este în pragul PRĂBUȘIRII. In acelasi timp, autoritatile isi ancheteaza PROPRII cetateni pentru ,,URA RASIALA”

 

Dar cel mai important, TREBUIE RESCRISA ISTORIA.

Asa ca deja s-au apucat de treaba. Iata ce putem citi la Ce cauta Allah intr-un mormant al vikingilor? Descoperirea care poate rescrie istoria civilizatiilor de pe Ziare Com:

 

Arheologii suedezi au gasit litere arabe care formeaza cuvintele “Allah” si “Ali” inscriptionate pe vesminte funerare aflate intr-un mormant viking, descoperirea ridicand intrebari cu privire la influenta islamului in Scandinavia.
Mormantul apartine unei femei imbracate in haine funerare din matase si a fost excavat in Gamla Uppsala, la nord de Stockholm, in anii ’70. Continutul nu a fost catalogat decat in urma cu cativa ani, spune Annika Larsson, arheolog specializat in materiale textile la Universitatea Uppsala, citata de New York Times.
Printre obiectele descoperite se afla si monede din Bagdad, care la vremea respectiva era un mare centru comercial al lumii.
Larsson a observat literele arabe in februarie, in timp ce pregatea cateva exponate pentru o expozitie. Dupa o examinare mai atenta, a realizat ca acestea apartin stilului arab kufic.
Descoperirea sprijina teoria potrivit careia asezarile vikingilor din Valea Malar din Suedia erau, de fapt, un avanpost vestic al Drumului Matasii, care se intindea prin Rusia pana la centrele producatoare de matase de la est de Marea Caspica.

Matasea si alte obiecte descoperite in mormintele vikingilor sugereaza o legatura mai profunda intre acestia si lumea araba decat un simplu schimb comercial.
“Conform Coranului, matasea este purtata in paradis, lucru care, impreuna cu inscriptiile, poate explica prezenta matasii in mormintele vikingilor”, crede Larsson.
Nu toti accepta insa interpretarea arheologului.
Printre cei care ridica obiectii se numara grupari neonaziste care folosesc simboluri ale razboinicilor vikingi pentru a promova mitul puritatii etnice.
Cu toate acestea, unii istorici si expertii in civilizatia vikinga sustin chiar ca
musulmanii au locuit in tarile nordice alaturi de vikingi si legaturile dintre cele doua civilizatii sunt mult mai vechi si mai stranse decat se credea.

 

Era evident ca cei de alta parere nu pot fi decat neonazisti …

De ce am spus ca se rescrie istoria? Pentru ca se ascund realitati pana mai ieri stiute de toti iubitorii de istorie si se prezinta norodului o noua interpretare: cum ca musulmanii au locuit in tarile nordice alaturi de vikingi inca de multa vreme.

Unde bat ei? Simplu. Pai daca acum o mie de ani erau musulmani in Scandinavia, nu-i normal sa fie si acum?

 

Ce se ascunde in noua stire aparuta in mass-media?

Ca multi vikingi ajunsesera in armata bizantina, ocazie cu care au luptat cu arabii musulmani. Sa nu uitam ca Imperiul Bizantin a dus lupte grele cu islamul si ca:

Daca nu erau ei, azi Europa era califat …

Evident, nu doar ca au dus lupte grele, dar se si invecinau cu musulmanii, asa ca nu e absolut nici o mirare ca lucruri de ale lor sa ajunga in imperiu, deci inclusiv in mana unor vikingi. Iar de acolo pana acasa, la vreo fatuca nordica. Nu-i exclus nici ca vreun viteaz din asta sa fi pus ochii pe vreo araboaica si astfel cumva aceasta sa fi ajuns cu el tocmai pana in Suedia. Insa de aici si pana la sportul de masa de care zic specialistii in rescrierea istoriei e o cale foarte lunga.

Despre vikingii din Constantinopole, iata ce putem citi la Faimoasa gardă de vikingi din Constantinopol de pe Historia:

Deşi se ocupau cu activităţi comerciale în zona Balticii încă din secolul al VII-lea, primele raiduri vikinge în est apar în documente relativ târziu, când în 852 trupe de vikingi suedezi iau cu asalt oraşul Novgorod, pretinzând de la localnici sume imense (Danegeld). Dar vikingii estici (varegii) sunt mai mult negustori decât piraţi, chiar şi aşa, nu au ezitat să domine populaţia slavă, care le-a dat numele de Rus.

Până în 858 deja se stabilesc în Kiev, de unde, în numai doi ani, lansează un atac fulgerător şi îndrăzneţ asupra Constantinopolului, pe care îl numeau Miklagard, Marele Oraş. Nu au succes, dar vikingii nu cedează şi tot mai întreprind campanii împotriva bizantinilor în 907, 941 şi 944, deşi în tot acest timp vikingii încep să fie asimilaţi de supuşii slavi şi deja nu îi mai putem privi drept o populaţie de sorginte germanică, ci “un fel de slavi”, după spusele geografului arab Ibn Khordadbah în secolul al IX-lea.

Vikingii autentici, la care arabii şi bizantinii se referă cu denumirea de varegi, încă figurează în istoria Rusiei, pentru că prinţii din Kiev şi Novgorod angajează trupe de mercenari din rândul acestora, o practică ce continuă până în secolul al XI-lea, ultima menţiune a unor astfel de mercenari datând din 1043. Mulţi vikingi, după aventura din Rusia, iau drumul Constantinopolului şi intră în rândurile armatei de aici, chiar în 911 se pare că staţionau aici nu mai puţin de 700 de oameni.

După aceea bizantinii se folosesc din ce în ce mai mult de varegi: şapte corăbii cu 415 vikingi însoţesc o expediţie bizantină în Italia în anul 935; şase corăbii cu 629 de oameni navighează spre Creta în 949 tot sub steag bizantin; în 955 trupe de Rus luptă împotriva arabilor, iar în 968 îi găsim într-o campania în Sicilia. 20 de ani mai târziu, în 988, prinţul Vladimir al Kievului trimite 6000 de varegi în ajutorul împăratului bizantin Basileios al II-lea. Se naşte odată cu ei faimoasa gardă de varegi de la Constantinopol (The Varangian Guard).

Fondarea acestei gărzi, denumită adesea în surse garda Purtătorilor de Securi, a rezultat din neîncredere împăratului în propriile trupe de bizantini. Din contră, nutrea o încredere crescândă în aceşti vikingi Rus, probabil din pricina descrierilor călătorilor arabi, care îi laudă în nenumărate rânduri pe vikingi pentru loialitatea lor fată de prinţul kievean. Vorbele nu sunt exagerate, pentru că în secolul al X-lea Anna Comnena scrie că trupele de varegi considerau protecţia persoanelor imperiale aproape o tradiţie de familie, un fel de datorie sacră trimisă din generaţie în generaţie, o fidelitate pe care nu puteau nicicând să o încalce.

Vikingii nu nutreau niciun imbold spre trădare. Scandinavii erau prin urmare mereu bine primiţi la curtea bizantină, iar saga islandeze şi inscripţiile runice conţin numeroase referinţe despre vikingi care la un moment dat au servit în garda de varegi. Chiar Harald Hardrada, viitorul rege al Norvegiei, a fost unul dintre temuţii mercenari.

Garda a continuat să curpindă în principal scandinavi vreme de 150 de ani de la fondarea sa, dar după cucerirea Angliei de către normanzi în 1066, ea începe să încorporeze şi un număr considerabil de anglo-saxoni care emigrează din insulă. Apar pentru prima dată în componenţa trupelor bizantine în anii 1070-1080, când se pare că sunt un corp distinct de cel scandinav, dar până în secolul al XII-lea cresc rândurile. Astfel că, în 1180, cronicarul bizantin Cinnamus menţionează că acum garda de varegi a ajuns să fie compusă mai mult din oameni “de rasă britonă”, decât din Rus sau vikingi.

Chiar şi în acest context, Saga lui Sverrir conţine informaţii cum că târziu, prin 1195, împăratul trimite ambasadori la regii Norvegiei, Danemarcei şi Suediei, cerând 1200 de oameni pentru a-l servi în garda personală. Şi cronica lui Villehardouin care povesteşte despre cruciada a patra din 1202-1204, pomeneşte despre gărzile de danezi, nu numai de anglo-saxoni. Varegii sunt însă în minoritate la această dată, sursele de secol XIII echivalându-i cu Englinoi, deci cu englezii. Aventura vikingilor în est ajunsese la sfârşit.

Referinte:

  1. Logan,  The Vikings in History, New York, 2003;
  2. Richards,  The Vikings, Oxford, 2005.
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. O sa descopere ca ei au imparatit lumea
    Si la polul nord

    Intrebarea
    Cum salam sa facut ca toate popoarele sunt libere si pe locul lor
    Si de ce ei sa u retras in tarile lor actuale.?

    Asa spun si ungurii
    Si mai este o natie care se crede ca ei sunt primii peste tot , nu imi amintesc acum

  2. Poate se descopera si la noi ca de fapt stramosii nostri au fost prieteni cu musulmanii. Ca de fapt nu parjoleam campurile si nu otraveam fantanile cand veneau ei „in vizita” ci ii primeam cu paine si sare, ca doar e recunoscuta ospitalitatea romaneasca. Tribut nu am platit, era doar „sponsorizare” sau poate vreo taxa de „protectie”. Nici copii rapiti pentru a fi facuti ieniceri nu au existat. A fost vorba doar de o deplasare in vederea unui schimb de experienta in ceea ce priveste manuirea armelor de lupta…

    A nu se intelege de aici ca ma chinuie vreo ura rasiala de ma apuc sa fac astfel de comentarii. E vorba de ironie aici, nu de ura. Chiar anul trecut am fost in concediu la Istanbul unde am avut ocazia sa discut personal cu localnici (musulmani). Am avut un dialog de bun simt, pentru ca asa e civilizat. Totusi nu am uitat istoria si nu doresc modificarea acesteia in mod mincinos. Sabia lui Stefan cel Mare e expusa in sala armelor la palatul Topkapi, iar existenta istorica a acestui voievod nu e contestata de nimeni (nici bataliile pe care le-a avut cu turcii). Cei care se intreaba ce m-a determinat sa plec in Turcia si nu in Grecia, de exemplu, sa stie ca la Constantinopol (actualul Istanbul) se gasesc moastele Sfintei Eufimia (la Patriarhie), tot acolo se gaseste Biserica Maicii Domnului din Vlaherne si Izvorul Tamaduirii (la Silivrikapi). Toate in oras. De Sfanta Sofia (actualmente muzeu) nu cred ca e cazul sa mai mentionez. Am trecut si pe la Topkapi, Dolmabahce si Turnul Galata, deci cei ce vor sa-mi sara totusi in cap cu ura etnica sa faca bine sa se abtina.

    Desi istoria consemneaza ca ai nostri strabuni nu au intretinut relatii prea cordiale cu populatia musulmana de la sud de Dunare, contemporanii nostri se straduiesc sa intretina cu aceasta cele mai cordiale (daca pot sa ma exprim asa) relatii posibile, mega-moscheea ce se doreste a fi ridicata in orasul lui Bucur fiind un exemplu relevant in acest sens. Probabil peste cativa ani (nu extraordinar de multi) nu se va mai putea face vreo diferenta intre poporul scandinav si cel roman inafara de localizarea geografica. Se va vorbi probabil aceeasi limba si se va merge in acelasi locas de cult: moscheea. Asta daca va mai fi cineva interesat de vreun lacas de cult si nu-si va folosi timpul liber pentru a merge la vanatoare de pokemoni sau de ce alte dracovenii vor mai exista in acele vremuri. Sper totusi ca eu sa nu prind aceste vremuri si sa nu fie cazul sa imi faca imamul slujba de trecere la cele vesnice.

    In rest, nu am nimic cu populatia musulmana atata timp cat sta in banca ei, isi vede de treburile ei, fara a deranja vecinii sau alte popoare. Eu nu ma duc peste ei sa ii trec prin foc si sabie ca sa creada in Hristos. Nici ei sa nu vina peste mine. Fiecare sa stea linistit la locul lui. Din pacate nu asta se intampla. Unii au „miscorici”…

  3. Unii cu istoria, altii cu literatura. Uitati un exemplu, din Romania de data asta, in care facebook cenzureaza comentarii de bun simt ale unui profesor care devoaleaza mizariile unei profesoare de limba romana regresiste (deja “celebra” Tunegaru) care “susține eliminarea din lecturile elevilor a romanului „Baltagul”, de Mihail Sadoveanu și a romanului „Mara”, de Ioan Slavici, pe motiv că acestea ar prezenta ca normală violența bărbatului asupra femeii” si propune in schimb cartea „Dă mai departe” scrisă de Catherine Ryan Hyde, în care o adolescentă singură și aflată într-o relație proastă cu mama sa se îndrăgoștește de un transexual, mai precis de o femeie care se crede bărbat”.

    http://www.flux24.ro/cenzura-pe-facebook-un-profesor-banat-pentru-ca-a-criticat-o-pe-cristina-tunegaru-care-vrea-sa-interzica-literarura-romana/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button