„Biserica” unde slujesc ortodocșii și catolicii în același timp

Oct 15, 2017 8364 4 goo.gl/D9CXbW

“Pe canalul tv belorus, STV, a fost difuzat un reportaj despre o biserică unică, în care se roagă atît catolicii, cît şi ortodocşii, relatează site-ul catolic sib-catholic.ru

Biserica din satul Berezovka, districtul Dokahitat, este unica biserică din Belarus cu o cruce dublă, a Bisericii ortodoxe şi a catolicilor. Ideea de a realiza un astfel de “semn de unitate” a fost implementată de parohul bisericii, călugarul de ordin capucin, Marek Pasyut şi artistul Valerii Schastnyi. Biserica poartă hramul în cinstea icoanei Maicii Domnului de Ostrobamsk – icoană venerată atît de catolici cît şi de ortodocşi.

În Berezovka trăiesc aproximativ 200 de persoane. Înainte de al doilea război mondial, atunci cînd acest sat a aparţinut Poloniei, aici erau mai mulţi catolici, însă după aderarea la URSS, aceştia au devenit mai puţini la număr. Astfel că în anul 2010, cînd a fost deschisă biserica de aici, parohul a decis să accentueze unitatea creştinismului şi că această “biserică” aparţine tuturor.

Credincioşii ortodocşi, împreună cu catolicii, vin aici nu numai la slujbă dar şi la orele de cateheză, deoarece în sat nu există o biserică ortodoxă. Reprezentanţii locali ai Bisericii Ortodoxe sunt recunoscători parohului acestei “biserici”, afirmînd că numai datorită acestuia, mulţi copii ortodocşi învaţă rugăciunea “Tatăl Nostru” cît şi a citi”. Iar icoanele în “biserică” sunt şi catolice şi ortodoxe.”

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
4 Comentarii la “„Biserica” unde slujesc ortodocșii și catolicii în același timp”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. # 15 octombrie 2017 at 14:59

    Oare suntem departe? Să ne ferească Domnul!

  2. # 15 octombrie 2017 at 17:01

    prostie omeneasca

  3. # 15 octombrie 2017 at 20:45

    Amestecarea asta nu este buna ,daca se amasteca cava rau cu ceva bun se face ceva rau nefolositor.

Scrie un comentariu

0 0 0 0