X

Mai mergem la Sfânta Parascheva? CATEGORIC DA!

de Saccsiv

Image result for saccsiv Sfanta Parascheva

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dupa cum stiti:

A început pelerinajul la Sfânta Parascheva

Bantuie un curent schismatic printre cativa nepomenitori, o invatatura venita din dreapta, de la draci. Iar unul dintre indemnurile lor e:

 

NU MAI MEGETI LA SFANTA PARASCHEVA

 

Si asta pentru ca Moastele Sfintei Cuvioase Parascheva se afla in Catedrala Mitropolitana din Iasi. Si cum Mitropolitul Teofan este ecumenist, iar la Catedrala este pomenit, asa cum nepomenitorii nu merg acolo la slujba, tot astfel sa nu mai mearga nici la Sfanta.

Aidoma in cazul tuturor Sfintelor Moaste aflate in bisericile nepomenitorilor.

Eu un astfel de indemn nu urmez. Poate el sa vina de la oricine.

Ba mai mult, poate sa faca Mitropolitul Moldovei impreuna rugaciune si cu Dalai Lama. Eu la Sfanta tot ma duc. Si nu ma duc ca sa asist la un astfel de desfrau sincretist, ci sarut Sfintele Moaste si plec.

Ba mai mult, ma voi duce chiar si dupa un Sinod al nepomenitorilor care sa condamne ecumenismul din Creta. Nu cred ca se va mai intruni un astfel de Sinod pana la venirea antihristului, dar am zis-o asa, teoretic.

Cum sa nu ma duc? Nici nu concep asa ceva. Am fost operat de cateva ori si de fiecare data am mers la Sfanta Parascheva. Si a fost bine. Sa renunt acum? Niciodata.

Sau sa nu merg la mormantul Parintelui Justin Parvu pe motiv ca Manastirea Petru Voda a luat-o pe aratura? Acest mare duhovnic m-a indrumat de bine cand Danion Vasile ma zapacea de cap sa merg la stilisti, mi-a dat binecuvantarea pentru blogul saccsiv, m-a ajutat cu bani, mi-a profetit ca voi sta un an la puscarie (cand normal era sa stau maxim o luna – doua, cat ar fi durat contopirea pedepselor unor fapte de acum 20 de ani) si mi-a dat multe sfaturi bune. Iar dupa trecerea sa la Domnul a facut o minune cu mama mea si astfel a fost botezata dupa ce a statuse 80 de ani in erezie.

Sau sa nu mai merg la Sfantul Ilie Lacatusu?

Sau …

Sau …

Sau …

O gramada de exemple. Nu le mai insir.

Si pana la urma, care-i noima pentru care suntem indemnati sa nu mai mergem? Ca fundament in Vietile Sfintilor sau in invatatura Sfintilor Parinti nu gasim pentru asa ceva.

Ba din contra. Iata doua exemple:

1) conform http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie24.htm

 

În luna febriarie, ziua a douăzeci şi patra, pomenirea aflării cinstitului cap al sfântului prooroc Înaintemergător şi Botezător Ioan.

Cinstitul cap şi de îngeri mult preţuit al Înaintemergătorului s-a aflat, întâia oară după bunăvoirea şi arătarea sfântului Ioan Înaintemergătorul, de doi monahi oarecare, în casa lui Irod, mergând aceştia la Ierusalim, spre a se închina la purtătorul de viaţă mormânt al Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Iar de la aceşti monahi luându-l un oarecare olar, l-a dus în cetatea emesenilor şi îl cinstea în chip de negrăit. Când a fost să moară, l-a lăsat surorii sale, zicându-i să nu-l mişte de la locul său, nici să-l descopere, ci numai să-l cinstească. Iar după moartea acelei femei, sfântul cap al Botezătorului a ajuns de la unii la alţii şi mai pe urmă a ajuns la un oarecare Eustaţiu monah şi preot, care era de aceeaşi credinţă cu eresul arienilor. Acesta fiind alungat de către dreptcredincioşii din peştera unde locuia, căci precupeţea tămăduirile care se făceau de sfântul cap şi le arăta ca făcute de eresul lui, din voia lui Dumnezeu cinstitul cap a rămas în peşteră şi a fost ascuns acolo, până în vremea lui Marcel care era arhimandrit pe vremea împărăţiei lui Valentin cel tânăr şi a lui Uraniu episcopul Emesiei. Atunci mulţi având descoperiri, cinstitul cap a fost găsit a doua oară, într-o oală de lut, care servea pentru apă şi a fost adus şi pus în biserică de episcopul Uraniu, făcând nenumărate tămăduiri şi minuni.

 

2) Conform http://amintiri-tarzii.blogspot.ro/2016/02/ucraina-pelerinaj-de-primavara-ii.html

 

Icoana Maicii Domnului de la Poceaev este una dintre cele mai cinstite sfinte odoare ale Bisericii Ruse. Această icoană este renumită în toată lumea slavă: este cinstită în Rusia, Bosnia, Serbia, Bulgaria și alte locuri.

[…]

În anul 1721, Mănăstirea Poceaev a fost ocupată de către uniați (greco-catolici). Dar chiar și în această perioadă dificilă pentru Lavră, cronicile mănăstirii iau act de 539 de minuni săvârșite de Sfânta Icoană ortodoxă.

 

Asadar, indiferent daca Sfintele Moaste sau Sfintele Icoane erau la arieni sau catolici, tot aveau loc minuni. Si de ce oare? Ca sa arate ca alea n-ar fi erezii? Evident ca nu.

Ba mai mult, faptul ca se aflau in mana acelor eretici, le-au trasformat in nemoaste? Se vede bine ca nu, caci portile iadului nu vor birui vreodata Biserica.

Si atunci despre ce vorbim?

Care-i noima indemnului de a nu mai merge la Sfintele Moaste sau la Icoanele facatoare de minuni?

E vreo noima? Din pacate, e. Dar e de la draci. Sau de la oamenii sistemului satanist care s-au infiltrat in miscarea anti ecumenista. Adica, pana la urma, tot de la draci.

 

Caci daca esti nepomenitor (si bine faci) dar ajungi sa crezi ca ecumenismul Episcopului sau erezia deja condamnata a Episcopului sau a “Episcopului” sau orice invatatura sau manifestare draceasca ar avea vreo putere asupra Sfintelor Moaste, atunci deja rau faci, caci crezi ca lucifer e mai tare decat Dumnezeu. Cumplita ratacire. Si iata cum si-a facut dracii arhiconi treaba …

 

Sau alta. Dar mai pe larg, ca sa intelegem mai bine.

Ortodoxia e casa noastra.

Ce inseamna BOR? Biserica Ortodoxa Romana.

Cum a aparut? Prin succesiune apostolica.

De cand a aparut? Inca dinaintea invaziei Imperiului Roman.

Cine e BOR? Toti romanii botezati.

Ce inseamna Biserica Luptatoare? Cea vazuta. Cea de aici de pe Pamant.

Ce inseamna Biserica Biruitoare? Cea din Cer. Unde-s Sfintii, dupa stramutarea de aici.

Ce s-a petrecut in Creta? S-a tradat.

Dupa tradarea din Creta, a cazut Ortodoxia? Evident ca nu. Au cazut doar tradatorii. Ortodoxia nu are cum sa cada, caci ar insemna sa dispara de pe Pamant Biserica Luptatoare. Dar asta nu se va intampla vreodata. Ea nu va mai fi decat dupa Judecata de Obste, dar asta nu pentru ca va cadea, ci pentru ca in vremurile din urma va avea loc Parusia si invierea. Dar asta-i deja o alta tema, pe care n-o dezvolt aici. Cert e un lucru, ca Biserica nu va cadea. Chiar daca, dupa cum ne spun profetiile, si un Patriarh Ortodox va fi prezent la intronarea antihristului.

Asadar, Biserica Ortodoxa nu are cum vreodata sa cada in erezie. Cad habaucii si tradatorii in erezie. Biserica Ortodoxa insa nu. Pentru ca Biserica Luptatoare nu are cum sa cada in erezie. Pentru ca Biserica nu poate sa cada in erezie. Pentru ca, repet, portile iadului nu vor birui vreodata Biserica.

In concluzie, noi suntem acum Acasa. N-avem unde in alta parte merge decat la dracu, adica la eretici, la schismatici sau direct la satanisti (indiferent cum si-ar zice ultimii: atei, adepti new age, animisti, etc.). Si aici Acasa avem Sfinte Moaste si Sfinte Icoane. Pe care le cinstim. Pentru ca exista Sfinti in Biserica Biruitoare care se roaga pentru noi. Nu avem cum sa ne contaminam de vreo erezie sau sa devenim partasi la vreo erezie sau cum vreti sa mai spuneti, pentru ca intram intr-o cladire si sarutam Sfintele Moaste si Sfintele Icoane facatoare de minuni, pe motiv ca in acea cladire un preot pomeneste pe cel ce a tradat in Creta.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Dar de ce sa va duceți ca e in biserica eretica daca si ierarhii sunt eretici …sau acum nu se mai aplica doar dupa bunul plac al unora…trezirea si lăsat-o frustratii si dintr-o parte si din alta in plata lor iar cei cu sufletul curat sa urmeze Biserica Ortodoxă ca nu sta in 1 patriarh si 40 de episcopi Adevarul …ei azi sunt peste 100 de ani nu se v-a mai cunoaste numele lor …sunt în timp limitati

    1. Când te duci să te închini la Sfintele moaște cu cine ai comuniune, ce episcop eretic pomenești? Se face cumva neascultare de canonul 15? Nu te duci să iei binecuvântare de la ecumeniști ci să cinstești Sfintele Moaște ale Sfântului/Sfintei despre care nu există nici o îndoială că ar fi ortodoxă, altfel nu ar mai fi Sfinte Moaște. Deci atât timp cât scopul este comuniunea cu Sfinții Lui Dumnezeu atunci nu văd care ar fi problema. Noi nu ne-am rupt de biserica Lui Hristos, nici nu vrem acest lucru. Ne-am rupt doar de comuniunea cu cei care hulesc numele Lui Hristos, barfind despre Dânsul tot felul de lucruri eretice, și nădăjduim ca prin mărturisirea noastră să se întoarcă și cei care azi hulesc pomenirea Lui. Deci Sfânta Cuvioasa Parascheva aparține Bisericii Lui Dumnezeu din care dorim să facem parte și noi nevrednicii, prin mila Lui Dumnezeu.

      Iar dacă vei zice că, dacă stai la coadă intri în comuniune cu ceilalți preoți pomenitori, asta e lipsita de logica, asta ar însemna că să nici nu mai ieși din casa ca nu cumva să ai comuniune cu ereticii.

  2. Pentru ca a participa la sfintele slujbe acolo unde este pomenit vrajmasul lui Hristos e o jignire adusa lui Hristos. Dumneavoastra mergeti si il pupati pe cel care va injura mama ?

  3. SFINTII si SFINTELE din bisericile ortodoxe trebuie sa ii cinstim sa avem evlavie la ei ,de asemenea si icoanele MAICII DOMNULUI ,.Ca nu stam si la SF.LITURGHIE din cauza pomenirii ereticilor ,asta e cu totul altceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button