X

Peste 1000 de membri ISIS s-au predat în Irak

de null

lupta contra ISIS, Hawija

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Luptători din așa numitul Stat Islamic (ISIS) au ales să se predea în masă în Irak, deși au jurat să lupte până la moarte relatează New York Times. 

Săptămâna trecută forțele irakiene au anunțat că au recucerit centrul orașului Hawija, un bastion al grupării jihadiste Stat Islamic.

Peste 1000 de luptători membri ai Statului Islamic s-au predat după ce întreg centrul orașului Hawija a fost eliberat. În loc să devină ”martiri” așa cum se lăudau, și-au acceptat soarta și au ajuns într-un centru de interogare al autorităților kurde din nordul Irakului.

ISIS a suferit înfrângeri umilitoare în ultima periodă în Irak și Siria, însă numărul în care luptătorii din așa numitul Stat Islamic s-au predat în centrul din Dibis, este neobișnuit de mare – peste 1000 în ultima săptămână, potrivit autorităților kurde.

Aceștia din urmă susțin că bătălia pentru Hawija a durat 15 zile și că jihadiștii de abia au luptat: nu au făcut decât să pună capcane și bombe.

Mulți dintre prizonieri au declarat la interogări că au fost bucătari sau funcționari și că nu au văzut niciodată o decapitare.

Un alt detaliu interesant este că acestora li s-a ordonat să se predea forțelor kurde pentru că aceștia iau prizonieri și nu-i omoară spre deosebire de forțele irakiene.

“Bătălia finală” în Irak împotriva grupării jihadiste Statul Islamic se va da la frontiera cu Siria, din orașul sirian Deir Ezzor și până la ultimul bastion jihadist din Irak, în regiunea Rawa și în al-Qaim, în vestul Irakului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button