X

SUA, lovită de uraganul Nate. 25 de morți și zeci de orașe inundate

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Uraganul Nate, care a lovit coasta sudică a Statelor Unite, a fost retrogradat în categoria furtunilor tropicale.

UPDATE 15.05: Reprezentanții Centrului național pentru uragane (NHC) au anunțat, duminică, că uraganul Nate a fost retrogradat în categoria furtunilor tropicale, pe măsură ce traversează statele Mississippi și Alabama, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Furtuna, care a lovit pentru a doua oară teritoriul continental american, în statul Mississippi, după ce a afectat mai întâi Louisiana, generează vânturi de cel mult 110 kilometri pe oră și înaintează pe direcția nord-nord-est cu viteza de 37 de kilometri pe oră, a precizat NHC.

„Ne așteptăm ca Nate să continue să slăbească rapid în intensitate pe măsură ce înaintează pe continent”, a transmis același centru, aflat în Miami, în cel mai recent buletin meteorologic.

Nate s-a năpustit mai întâi asupra gurilor fluviului Mississippi, la sud de New Orleans în Louisiana, sâmbătă seară, în timp ce avea statutul de uragan de categoria 1.

A ajuns apoi pentru a doua oară pe continent în apropiere de Biloxi, Mississippi, în jurul orei locale 00.30 (05.30 GMT), duminică dimineață, sub forma unui uragan care genera vânturi cu viteze de cel mult 140 de kilometri pe oră.

O alertă de uragan a fost anulată pentru regiunea cuprinsă între proximitatea gurilor râului Pearl, ce reprezintă granița dintre statele Louisiana și Mississippi, și până la granița dintre Alabama și Florida, aflată spre est, a precizat aceeași agenție americană.

Cel puțin 25 de persoane au murit

Uraganul Nate a lovit coasta sudică a Statelor Unite, după ce s-a intensificat deasupra Golfului Mexic. Uraganul Nate a intrat în SUA în noaptea de sâmbătă spre duminică, la nivelul fluviului Mississippi.

Centrului American pentru Uragane, NHC, a precizat că Nate se deplasa cu o viteză de 31 de kilometri la oră şi cu vânt de 140 de kilometri la oră.

Potrivit NHC, „centrul uraganului Nate va avea un al doilea punct de cădere de-a lungul coastei Mississippi”. Apoi, acesta va traversa porţiuni din Mississippi, Alabama şi Tennessee.

În schimb, uraganul Nate nu va lovi New Orleans, oraş devastat în 2005 de uraganul Katrina. Autorităţile de la New Orleans au decis, sâmbătă seară, că ridice alerta de uragan.

Deşi NHC anunţase că Nate ar urma să ajungă la categoria 2 înainte de a lovi uscatul, acesta a rămas la categoria 1.

Uraganul Nate a provocat decesul a cel puţin 25 de persoane în America Centrală.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Parerea mea e ca acolo se petrece in mega-experiment pentru ca prea au inceput sa ii inghesuie furtunile una dupa alta. De altfel in curand soseste si in Ro in film care se numeste Geostorm tot despre astfel de fenomene – mai mult provocate decat natural. Or stau si ma intreb , regizorul nu a avut niste informatii de la baieti si niste ”predictii” de facut?

    Lumea se joaca cu focul , mi-e din ce in ce mai clar si nu stiu cat ne va mai suporta Dumnezeu Cu atata rautate , lacomie , cu lume care alearga numai dupa castig imediat nu stiu unde ajungem. Intre timp elita globala cand ne da cate o criza a bancilor cand imigranti , cand brexit, cand separatism catalan , cand razboi in siria si mai nou langa ucraina /r moldova cand coreea de nors si iran. Totul este bine ghidonat de papusari iar noi stam si ne uitam si nu pricepem vremurile

    Doamne ajuta si miluieste-ne pe noi pacatosii!

    1. Tocmai aceste uragane din sua,tornade din germania,polonia,romania (satul ala din oradea si in timisoara ,mai ales ),cutremure precum cele din mexic s,a sunt inceputul urgiei lui Dumnezeu.Prea credem noi ca omul face si desface tot si imediat uitam de puterea Celui Atottiitor,In Sfanta Scriptura Dumnezeu il cearta pe om mai intai cu fenomene extreme ,mai apoi cu boli,iar in ultima ipostaza cu razboaie ale unor popoare mai mari asupra altora. Fenomenele extreme uitate ca sunt in diverse puncte ale pamantului,iar americanii inca sunt cheia in planul jidanilor,ptr a iesi in lumina cea buna rusia si poate china.Nu cred ca se sinucid ,inca americanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button