X

Simbolistica ocultă a BIBLIOTECII CENTRALE DIN LOS ANGELES – inspirată de CIVILIZAȚIILE PĂGÂNE, promovează LUCIFERIANISMUL

de null

              ”La început a fost cuvântul”(Greacă)

              ”Cunoaşterea lărgeşte orizonturi”(Latină)

              ”Nobleţea aduce obligaţii”(Franceză)

              ”Înţelepciunea este adevărul”(Germană)

               ”Frumuseţea este adevărul-frumuseţea adevărului”(Engleză)

Pe statuie este gravat un panou plin de simboluri ale vechii şi modernei civilizaţii.

Panoul de pe rochia Statuii Civilizaţiei.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De jos în sus:

 

– Necompletat pentru că nu se ştie vârsta omului

– Piramidele Egiptului

– Corabie pentru Phoenicia

-Taur înaripat pentru Babilon şi Tabletă pentru Iudea

– Poarta Leului a Palatului lui Ninos & Parthenon pentru civilizaţiile Minoan şi Greceşti

– Lupoaica cu Romulus şi Remus pentru Roma       

-Dragonul pentru China

– Zeiţa Shiva pentru India

-Notre Dame pentru Europa Medievală Creştină

-Capul de şarpe împodobit pentru Maya

-Bivolul, Vagonul acoperit, şi Clopotul Libertăţii pentru Statele Unite ale Americii

 

Încă o dată, aceste civilizaţii au fost alese pentru importanţa lor în istoria masonică, cunoscute pentru transmiterea mai departe a  misterelor oculte generaţiilor viitoare. Spaţiul liber de la bază, se referă cel mai probabil la Atlantida, civilizaţia pierdută, care, conform textelor oculte, a fost originea Hermetismului. Clădirea ce reprezintă Europa Creştină Medievală, Notre Dame de Paris, a fost construită de Knight Templars, ordinul aparţinând strămoşilor francmasoneriei moderne.

Sfincşii

Unul dintre sfincşi păzind Statuia Civilizaţiei.

În simbolistica ocultă, sfincşii sunt păzitori ai Misterelor, protejează secretele ezoterice de ochii lumeşti, profanatori. Site-ul oficial al bibliotecii descrie sfincşii:

În marmura neagră Belgiană, cu capurile îmbrăcate în bronz, sfincşii simbolizează misterele ascunse ale cunoaşterii şi păzesc apropierea de Statuia Civilizaţiei”

Sursă

Fiecare sfinx ţine câte o carte ce conţine citate din învăţăturile lui Plutarh (Despre Isis şi Osiris)l

Sfinxul din stânga – ”Sunt tot ce am fost şi este şi va fi şi nici un om nu-mi poate ridica voalul”

Sfinxul din dreapta – ”Ca urmare dorinţa aflării Adevărului, în special al celui ce ţine de zei, este o însetare după Divinitate”

Primul citat este foarte sugestiv  deoarece Iluminarea este echivalentul metaforic al ”ridicării voalului lui Isis”. Din acest motiv francmasonii îşi spun ”Fii Văduvei”, văduva fiind Isis, zeiţa care şi-a pierdut soţul, pe Osirisl

”Deşi puţini au reuşit să-i afle identitatea, că ar fi fost Sophia, fecioara inţelepciunii, ce era curtată de toţi filosofii din lume. Isis reprezintă misterul maternităţii, pe care anticii o reunosc ca fiind cea mai evidentă dovadă a înţelepciunii Naturii omnisciente şi eclipsează puterea lui Dumnezeu. Pentru căutătorul modern ea este un rezumat al Marelui Necunoscut, şi doar cei ce-i ridică voalul vor putea rezolva misterele vieţii, moartea, generarea şi regenerarea”

-Manly P. Hall, Învăţăturile Secrete din toate Timpurile

Al doilea citat, adună întregul scop al organizaţiilor oculte secrete: să cauţi evlavia prin dobândirea cunoaşterii misterelor.

Simbolismul acestor sculpturi, este ca urmare foarte puternic şi revelator: civilizaţia, forţa din spatele naţiunilor, politici, cultură, economie şi cetăţenie sunt păzite sub simboluri ale misterelor. Pe scurt, statuia transmite: organizaţiile secrete au ghidat evoluţia civilizaţiei din vechile timpuri şi continuă să o conducă.

Steaua lui Ishtar

Steaua cu 8 colţuri la Libăria Centrală din LA.

Zidită în podea, într-un punct central al bibliotecii, este o stea în 8 colţuri, un simbol recunoscut ca Steaua lui Ishtar.

O versiune din vechea Mesopotanie a stelei în opt colţuri, simbol al zeiţei Ishtar (Inana/Inanna), reprezentând planeta Venus ca stea a dimineţii sau a nopţii.

Ishtar este zeiţa asiriană sau babiloniană a fertilităţii, dragostei, războiului şi a sexualităţii şi este considerată de babilonieni a fi ”divina personificare a planetei Venus”. Povestea trecerii ei în lumea de dincolo în căutarea, probabil a elixirului sacru prin care putea readuce pe Tammuz la viaţă este cheia ritualului misterelor ei. Poate din acest motiv, simbolul stelei lui Ishtar îl găsim adesea în nivelele de jos ale clădirilor oculte, cum e în clădirea Legislativă Manitoba (articol despre dezbaterea subiectului îl găsiţi aici: Locuri Sinistre – Clădirea legislativă Manitoba). Reprezintă oare acest simbol, infernul?

Steaua lui Ishtar la clădirea legislativă din Manitoba.

În concluzie

Pentru majoritatea oamenilor, Biblioteca Publică din Los Angeles,  nu e decât o clădire funcţională, ce pare a fi decorată frumos. Când începi să cunoşti simbolistica ocultă expusă în tot complexul clădirii, Biblioteca se transformă în templu al iluminării, dedicat misterelor oculte şi principiilor masonice. Este o încoronare a realizării elitei luciferice şi a dezvăluirii filosofiei lui oculte. Faptul că biblioteca este dedicată organizaţiilor secrete, pe lângă ca e finanţată public, spune foarte mult despre adevărata natură a puterii Americii.

După citirea articolului, unii s-ar putea întreba: ”dacă a căuta cunoaşterea este o trăsătura Luciferică, şi dacă Lucifer este asociat cu răul, înseamnă că a cerceta e rău? Desigur nu. A căuta să cunoşti nu va fi niciodată greşit, iar a fi ignorant niciodată nu va fi corect. Cunoaşterea duce la înţelepciune şi discernământ, în timp ce ignoranţa duce la confuzie şi dezorientare. Doar prin deplina înţelegere a forţelor ce lucrează în lume  constati că doar una ajunge într-o poziţie în care cu adevărat poate realiza binele în societate. Şi invers, o persoană ignorantă poate fi uşor manipulată de înşelători spre a-i face complici neştiutori. Indiferent de termenul folosit pentru a descrie căutarea Adevărului, întotdeauna vor folosi cele mai nobile intenţii  privind crezul sau religia fiecăruia. Şcolile de învăţare şi gândire nu sunt destinate exclusiv unui grup de oameni.  Sunt daruri lăsate moştenire umanităţii, şi e datoria noastră de a profita din plin de ele. Important este să avem în vedere: foloseşti cunoaşterea ca îndrumător, inspiraţie şi dumirire sau pentru a controla, manipula şi înşela? Am văzut în articolele anterioare cum elita îşi foloseşte cunoştiinţele pentru a manipula mase. Tu ce vei face cu a ta?

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Sa ne amintim si ca Mircea Eliade a fost incinerat iar ceremonia funerară a avut loc în Chicago, în anul 1986, la Capela Rockefeller din incinta campusului Universităţii de Chicago, de care se vorbeste mai sus. Capela a fost arhiplină înăuntru, dar şi în afara ei erau mulţi. Serviciul divin a fost condus de reverendul Brown, rectorul capelei, urmat de ceilalţi invitaţi şi oficiali. A fost rostit Tatăl Nostru în româneşte de către Gheorghe Pavel, preotul ortodox al parohiei Naşterea Domnului din Chicago. După care a urmat cuvântul de rămas-bun al lui Saul Bellow, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, un foarte apropiat al casei Eliade. El a vorbit chiar şi în româneşte. A urmat Ioan Petru Culianu cu o rugă inspirată din filosofia indiană. Au urmat cuvintele de rămas-bun ale câtorva profesori şi colegi apropiaţi, după care serviciul divin a fost încheiat de un pastor neoprotestant (negru) care era şi Arhiepiscopul de Cantembury, fost student de-al lui Eliade. Cuvântarea acestuia a fost magistrală, el reuşind să aducă mulţimea de îndoliaţi de la plâns la râs, la regrete şi păreri de rău. În rugăciunile sale, de multe ori se uita în tavanul înalt al capelei având un dialog direct cu Maestrul lui care-l privea cu ochiul exigent pe discipol, urmărindu-i nepăsător văicărelile şi rugăciunile; în tot acest timp Arhiepiscopul îşi cerea iertare pentru întreaga lume care îşi exprimase ignoranţa şi lipsa de interes la cursuri, la înţelegerea religiilor, la iubirea dintre oameni. „Noi ştim acum, Mircea, că tu eşti undeva sus, deasupra noastră, te uiţi la noi şi râzi de micimea şi de ignoranţa noastră”… avea să încheie Arhiepiscopul de Cantembury.
Pe prima bancă din incinta capelei s-au aflat Christinel Eliade, Gisella Tătărescu (fata din prima căsătorie a lui Eliade), Hanna Grey (preşedintele Univ. de Chicago, originară din Germania Democrată, evreică şi fostă studentă a Maestrului), şi alţi apropiaţi pe linie profesională cu Mircea Eliade.

Cititi va rog mai multe la:

A FOST MIRCEA ELIADE UN RATACIT? Incinerat, ceremonie funerara la Capela Rockefeller, serviciul divin condus de un eretic. Asta a dorit in testament …

Elitele oculte își lasă „amprentele” la vedere, în cele mai reprezentative locuri și clădiri publice:

Scopul lor final este LUCIFERIANISMUL, închinarea la diavol:

In articol se mai aminteste despre Atlantida:

ATLANTIDA – nu stim daca a existat insa stim sigur ca trebuie sa ne ferim de dracismele lui EDGAR CAYCE si MADAME BLAVATSKY

Despre cavalerii templieri:

CAVALERII TEMPLIERI – in ritual lor secret se lepadau de Hristos, batjocoreau crucea, pupau in fund alti barbati. Dar cica ASTA NU E BLASFEMIE si NU E SODOMIE …

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Pagina anterioară 1 2 3 4

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button