Soborul ÎNAINTEMERGĂTORILOR lui ANTIHRIST: Papa Francisc propune noua „MESA” împreună cu LUTERANII și ANGLICANII

Oct 7, 2017 23418 vizualizări 5 comentarii goo.gl/dJwjx6

Jurnalistul italian Marco Tosatti a declarat că Papa Francis a creat o comisie pentru a elabora o nouă slujbă („mesa”) care poate fi oficiată de catolici, luterani și anglicani.

Comisia este compusă din reprezentanți ai celor trei confesiuni, toate legate de secretul noii slujbe.

Potrivit lui Tosatti, comisia nu are mari dificultăți în găsirea unui teren comun pentru textul slujbei: „După ritualul obișnuit și proclamarea Gloriei, vor fi diverse lecturi și Evanghelia”.

Crezul nu pune problemă: dacă comunitățile protestante preferă să se roage folosind Crezul apostolilor, ei recunosc Crezul de la Niceea. În catolicism, cele două texte sunt alternate (în cel mai bun caz).

Nici ofrandele nu constituie un obstacol major în proiectul Papei Francis.

Problema cea mai delicată rămâne „Consacrarea”, deoarece înțelegerea catolică a consacrării este profund diferită de cea a luteranilor sau a altor comunități protestante: catolicii cred în transubstanțierea și prezența reală a lui Iisus, în timp ce protestanții cred că este doar un simbol al cărui sens diferă în funcție de credincios.

Tosatti a declarat că acest comitet a ales soluția de a spune cuvintele de rugăciune cu voce joasă, astfel încât acestea să nu fie audibile de către public.

O altă soluție a fost: după Sanctus, când, în timpul slujbei, preotul spune primele cuvinte ale rugăciunii sacramentale,  preoții vor rămâne tăcuți, fiecare repetând (în gând) „propria” rugăciune.

Tăcerea va fi intreruptă doar atunci când adunarea de credinciosi va spune „Tatăl nostru”.

NOTĂ OrtodoxINFO

Arhiepiscopul Averchie vorbește despre: 

„unirea şi unificarea tuturor popoarelor într-o «biserică» nouă care va cuprinde nu doar romano-catolici şi protestanţi, ci şi iudei, musulmani şi păgâni, fiecare păstrându-şi propriile convingeri şi greşeli. Această iubire «creştinească» închipuită, în nu­mele fericirii viitoare a oamenilor pe pământ, nu poate decât să calce Adevărul în picioare”.

Iată unde se poate ajunge, dacă se relativizează Adevărul. Aceștia, nu sunt ortodocși, doar catolici, deci nu prea au treabă cu Hristos, însă în mentalitatea oamenilor ei propagă ideea că așa e bine și frumos, așa ne exprimăm dragostea față de ceilalți și alte concepte greșite. S-or fi inspirat din exemplul ierarhilor ecumeniști de la noi? Sau au aceeași agendă și stăpân?

Citiți vă rog și:

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
5 Comentarii la “Soborul ÎNAINTEMERGĂTORILOR lui ANTIHRIST: Papa Francisc propune noua „MESA” împreună cu LUTERANII și ANGLICANII”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Coprie
  # 8 octombrie 2017 at 1:10

  Să-și serbeze ei mesele intru pierzare, impreuna cu dracii carora le slujesc. Mama lor de draci pagani si eretici.

 2. minionita
  # 8 octombrie 2017 at 5:04

  Cea mai buna solutie, ca tot s-a inventat robotul preot, ar fi sa puna robotul din Razboiul stelelor ( cel mic ) sa bazaie si fiecare sa inteleaga ce pofteste. vai de capetele lor cele seci.

 3. # 8 octombrie 2017 at 9:00

  Papalitatea eretică de mult este în declin.Nebunului să nu-i stai in cale pentru că va numi răul bine și binele rău

 4. Adi
  # 8 octombrie 2017 at 10:57

  Cica sa spuna rugaciunile care ii deranjeaza in taina. Ce teatru de prost gust si lipsa a fricii de Dumnezeu.

 5. gicu
  # 8 octombrie 2017 at 17:05

  am vazut in franta slujba catolica impreuna cu hindusi si ritual hindus

Scrie un comentariu