X

Peste 3 000 de sindicalişti au protestat în fața Guvernului: Trăiască guvernanţii aşa cum trăieşte poporul!

de null
FOTO: http://s. iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA3dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTcl/MkYxMCUyRjA0JTJGODI4MjkzXzgyODI5/M18xNzEwMDRfU0lORElDQVRFX1BST1RF/U1RfUFZfMDEwX0lOUVVBTV9QaG90b3Nf/T2N0YXZfR2FuZWEuanBnJnc9MTIwMCZo/PTc2OCZ6Yz0xJmhhc2g9MmUzZDVkMGQ0MDVjMjdhMmNiNzdkYjRjNjZjMzQ3YWM=.thumb.jpg

Circulaţia rutieră a fost restricţionată miercuri, în zona centrală a Capitalei, pentru mitingul organizat de sindicaliştii din Cartel Alfa şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, care vor protesta în faţa Guvernului.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UPDATE: În jurul orei 12.30, o parte a protestatarilor din Piaţa Victoriei au pornit în marş spre Ministerul Sănătăţii, în timp ce câteva mii de persoane protestează în faţa Guvernului. Cele câteva zeci de persoane sunt membri ai Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” şi au numit această acţiune „Marşul pentru sănătate“.

UPDATE: O delegaţie a protestatarilor prezenţi la mitingul din Piaţa Victoriei va fi primită la discuţii la sediul Guvernului. Din delegaţia care a intrat la discuţiile de la Guvern fac parte: preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, liderul sindical al mecanicilor feroviari, Iulian Măntescu şi preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă.

https://www.facebook.com/Adevarul/videos/vb.60005271242/10155083752271243/?type=2&theater

UPDATE: În Piaţa Victoriei se află peste 3.000 de protestatari. Ei au pancarte cu mesaje precum: „Vă plătim să ne slujiţi, nu să ne batjocoriţi”, „Paharul răbdării s-a umplut. Dările mai mari decât veniturile?”, „Trăiască guvernanţii aşa cum trăieşte poporul”.

Sindicaliştii din Cartel Alfa şi din Sindicatul Naţional al Poliiţiştilor au protestat miercuri, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de măsurile anunţate de Executiv, în special de transferul contribuţiilor de la angajator către angajat, ceea ce va detemina ca majorarea salarială anunţată pentru debutul anului 2018 să nu se regăsească, de fapt, în veniturile nete.

Zeci de autocare au sosit ieri în București, potrivit Digi24.

„Este un experiment care încearcă transferul taxelor de la angajat la angajator şi care, astfel, anulează creşterile salariale. Ne confruntăm cu o nouă formă de sclavagism”, a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, România va avea „încă o bilă neagră”, fiind „ţara care încearcă să distrugă modelul european” al asigurărilor sociale.

La rândul său, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a precizat că angajaţii din sistem se vor alătura celor de la Cartel Alfa în mişcarea de protest.

„Transferul de contribuţii către angajat va neutraliza majorările salariale. Practic, nu va fi nicio majorare”, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, Dumitru Coarnă.

Sindicaliştii susţin că, prin noul model de calcul al contribuţiilor, se va înregistra, de fapt, o scădere a veniturilor.

Potrivit celor doi lideri sindicali, aceasta nu va fi singura acţiune prin care angajaţii îşi vor manifesta nemulţumirea faţă de deciziile Executivului.

FOTO: http://images.epochtimes-romania.com/2017/10/2017_10_04_protestalfa.still001_rsz_crp.jpg
FOTO: http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2017/10/04/59d4e1bd5ab6550cb8cf277c/627×0.jpg
FOTO: http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2017/10/04/59d4e1c05ab6550cb8cf278a/627×0.jpg

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button