X

Militarii români morți la Stalingrad, reînhumați de MAPN în cutii de CARTON și FARA tricolor

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

345 de militari români căzuți în luptele de la Stalingrad în 1942-1943 au fost reinhumați în Cimitirul Militar Român situat în apropiere de Volgograd.  Halucinant este că osemintele lor au fost îngropate în simple cutii de carton, asemănătoare celor în care sunt împachetați pantofii și doar câteva dintre acestea au avut atașate tricolorul.

Toate formalitățile au fost executate de Guvernul României, prin MAPN, cei de aici negăsind fonduri pentru organizarea unei ceremonie decente. Mai mult, MAPN s-a și „lăudat” pe site cu poze de la acest eveniment, care reprezintă un moment rușinos pentru armata română. Nici măcar premierul Tudose nu a catadicsit să aprobe alocarea de fonduri pentru a cinsti memoria eroilor români.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

23 comentarii

        1. Germania nazista. Care era scopul, nu blitzkrieg-ul ? Cucerirea rusiei de catre nemti. Deci pentru care patrie lupau romanii la Cotul donului, Stalingrad, Crimeea ? Iar apoi pe frontul de vest.

  1. Mai ridicați în slăvi MApN-ul ????????
    Așa ceva merită militarii noștrii eroi care au luptat și au murit pentru ȚARĂ ????
    Unde este respectul actualei conduceri MApN-ului față de EROII NEAMULUI ?????
    Cum a putut admite comandamentul MApN asemenea lipsă de respect ????
    Cun a admis comandamentul MApN-ului așa o pată pe blazonul încărcat de laurii victoriei de EROII care acum nu au primit nici un respect.

  2. Mortii in cutii de carton, cei vii, care au trecut prin razboi in fata televizorului doar, cu gandul la pensii speciale! Nu sunt bani domnule, avem nevoie de avioane, rachete si …sateliti?! La mana a doua sau a treia, ca atat ne permitem si-apoi nu vrem ca traficantii de fier vechi sa moara de foame! Mortii cu mortii, viii cu viii!!! Cinste? Onoare? Cuvant? N-avem! La scoala noastra aceste cuvinte nu erau in programa de invatamant.

  3. Ce au cautat la Stalingrad ? cum au aparat Romania, ucigand sute de mii de soldati amarati (ortodocsi) care isi aparau tara de nazisti ? Asta numiti voi eroism ?

    1. Vali, soldatii aia “ortodocsi” de care vorbesti au facut ravagii in Romania dupa 23 august 1944.
      Acum ne certam care criminal e mai mare, Hitler sau Stalin, de parca asta ar conta. Sau ne certam in legatura cu ce a aparat armata rosie, Rusia sau regimul bolsevic, care a facut mai mult de 10 milioane de victime (din randul propriului popor).
      Ca sa te lamuresti, daca are vreo importanta, regimul bolsevic al lui Stalin a omorat mult mai multi rusi decat armata lui Hitler.
      Ca si azi (vezi cazurile Irak si Afganistan), Romania era angajata intr-un razboi care nu prea mai era al ei (eliberase deja Basarabia). Ca si azi, Romania era intr-o alianta si intr-o stare de vasalitate fata de Germania si Ion Antonescu se simtea obligat sa-si respecte angajamentele.
      Tu ai impresia ca soldatii romani s-au dus de placere sa moara la Stalingrad?

      1. Crima ramane crima cand invadezi alt teritoriu, indiferent de scop, sau ca Stalin a ucis mai multi, sau ca soldatii au fost trimisi sau nu cu forta. La fel a fost si pe frontul de Vest. Am raspandit bolsevismul in Europa cu pusca in mana. Scopul nu scuza mijloacele. Nici motivul inrolarii fortate nu justifica de asemenea abuzul. Nimeni nu se duce sa moara de placere nicaieri, dar cu siguranta s-au dus multi voluntar, ba chiar s-au donat bani, produse, cai etc. pt efortul de razboi. Poate unii au fost manipulati in directia patriotismului sau a fricii de rusi, ca in zilele noastre. Am un sac de hartii de pe vremea aia de la ai mei care imi dovedesc asta.
        Si mai lasa-ma cu angajamentele ca nu e obligat nimeni sa ucida doar ca seful statului le-a promis altora ca o va face.

  4. Draga vali, si cei bagati in carton acum au fost tot niste soldati amarati, in mare majoritate ortodocsi, pe care conducatorii nostri i-au trimis la razboi. Unii dintre ei au fost convinsi ca lupta pentru Romania, impotriva posibilei sovietizari a tarii, altii n-au avut de ales, curtea martiala era fara mila. Si unde ai citit tu cuvantul “eroism”? Unde scrie ca au ucis sute de mii de “ortodocsi”? Tu de fapt ce vrei? Daca bunicul tau ar fi cazut acolo, acum l-ai fi balacarit ca ce a cautat la Stalingrad??? Tu crezi ca gandesti bine, orthodox? Hai sa bagam oasele la crematoriu, ca n-aveau ce cauta pe-acolo si cenusa sa o aruncam in vant, e mai bine asa, esti multumit?

    1. Si tu si ailalti care comenatati pe aici judecati cu 2 masuri. Asta ma deranjeaza si mi se face sila. Nu intru in detalii ca nu are rost.

      Iar apropo de faptul ca erau trimisi cu amenintarea curții martiale, e o tampenie. Cei mai multi s-au inrolat benevol, au primit solde lunare, pensie de veteran, de urmas si improprietariti cu pamant. Un fel de mercenari.

      1. Vali, tu ai auzit de cazurile in care oamenii isi taiau un deget ca sa nu-i ia la razboi? Si fiindca n-a mai mers chestia asta (era caz de curte martiala), unii si-au taiat mana?
        Tare asta: s-au inrolat ca sa primeasca pensie de veteran. Presupun ca mai mult de jumatate din soldatii romani cazuti la Stalingrad au primit ani de zile pensie de veteran. Iar cealalta jumatate au vrut neaparat sa le asigure sotiilor lor statutul măreţ de vaduva de veteran de razboi si sa-si lase copiii orfani.
        Habar nu ai ce mizerie e razboiul. Multi dintre cei ce au prins al II-lea razboi il prinsesera si pe primul, a fost o diferenta de vreo 25 de ani. Si primul a fost devastator pentru Romania, cu o gramada de refugiati in jumatate de Moldova (cea de dincoace de Prut), cu epidemie de tifos etc. Tu ai impresia ca era cineva nebun sa se bage in mocirla asta de bunavoie si nesilit de nimeni?
        Mai vorbeste si tu cu oameni care au trait in perioada aia, vezi daca se punea problema sa refuze inrolarea.
        Toti sunt oameni, si romanii si rusii si alte nationalitati, dar vad ca te doare mai mult de mortii altora decat de cei ai propriului tau popor, ca sa nu zic ca te doare mai mult de hoardele sovietice.
        Cred ca ai citit istoria rescrisa de mentorii lui Dodon.

        1. Eu unul nu stiu ce mizerie e razboiul pt ca nu l-am trait. Dar tu de unde stii ? Din memoriile cui te inspiri ? ale lui Sven Hassel, sau ale lui tactu-mare ? pt ca toti avem batrani in familie care ne-au povestit si nu sunt toate povestile la fel.

          1. Dacă tot ai citit cate victime au fost, probabil ca ai citit si asta “Numai 6.000 din cei 91.000 de prizonieri de război au mai supraviețuit detenției în Uniunea Sovietică”.
            Ma surprinde faptul ca uiți ca Rusia țaristă a stăpânit Basarabia mai mult de 100 de ani si uiți crimele săvârșite de bolsevici după pactul Ribentrop-Molotov.
            Repet, războiul e crimă si mizerie, dar daca vezi ca un stat de mărimea URSS iti invadează teritoriul, când iti iei revansa te opresti brusc la granita si-ti lasi aliatii balta? Da, daca armata romana ar fi luptat singura impotriva sovieticilor, probabil ca nu avea nici un sens sa treacă dincolo de Nistru, dar situația a fost cu totul alta. Nu le mai gasi sovieticilor circumstante atenuante. Îmi pare rău ca n-a ajuns armata romana pana la Moscova, sa dea de pământ cu Stalin, cum a facut cu Bela Kun.

    2. Am citit cuvantul eroism in ultima propozitie din articol.
      Iar despre sutele de mii de crime, pai doar la Stalingrad au murit 1,1 milioane de militari rusi si 40 000 de civili. Bine, nu i-am ucis doar noi, i-am mai lasat si pe altii. Plus Cotul Donului, Crimeea, se aduna.
      Ziceai ceva de gandirea mea ortodoxa ? Adica poti spune bravo bunicule, bine le-ai facut. Trebuia sa omori dublu, ca si asa au venit peste noi dupa aia. Poate ca tocmai de aceea le-a si ingaduit Dumnezeu sa vina. Si vor mai veni, daca nu cumva nici n-au plecat vreodata de aici.

  5. Pai daca toti is hoti si la conducere doar straini la ce sa ne asteptam. Nu mai are nimeni simtul valorii la nivel inalt. Is niste iude vandute toti. Este bataie de joc pe față a pune niste oseminte in cutii de carton. Gretos, degradant si condamnabil. Iadul are locuri libere si rezervate pentru toti acesi mici batjocoritori ai pamantului.

  6. REPORTAJ Buzău: Pe urmele părintelui Paulin Lecca, la mănăstirea Rogozu
    https://www1.agerpres.ro/social/2015/05/17/reportaj-buzau-pe-urmele-parintelui-paulin-lecca-la-manastirea-rogozu-10-26-00

    ‘Condamnat la moarte în timpul războiului pentru că a refuzat să lupte pe front, ‘haina de slujitor al Domnului m-a împiedicat’, cum a mărturisit acesta, a trăit-o cu ștreangul de gât. Cel mai iubit și mai important erou din toate cărțile lui Dostoievski este un călugăr. Pe lângă alți comentatori, și călugării au dreptul să-și dea cu părerea într-o chestiune pe care ei o cunosc din experiență, din viața trăită între zidurile mănăstirii’, mărturisea părintele Paulin Lecca.

    Ultimele clipe, cu mama în gând.

    Stareța Mănăstirii Rogozu susține că în ultimele clipe ale vieții, părintele Paulin Lecca a retrăit momentele care i-au marcat viața. ‘Deseori pomenea de părinți. Pe mama sa o diviniza. ‘Mama este o sfântă, dacă aș avea eu moartea mamei m-aș mântui singur’, spunea el. Aproape zilnic o pomenea. Părinții i-au murit într-un bombardament. Își amintea cu durere de momentul când, în lanțuri fiind, mama sa i-a cerut să meargă pe front’, a mai spus sursa citată.

    ‘Destinul său a fost legat de două subiecte, copiii și Dostoievski. Pentru copii și-a riscat viața în Transnistria, în primii ani ai războiului. Lui Dostoievski i-a închinat o carte. De copii a fost foarte legat, căci îi iubea mult. Discuta cu fiecare dintre ei când le acorda Sfânta Taină a Împărtășaniei. ‘Când vor fi maturi, spunea el adesea, își vor aminti de Dumnezeu chiar dacă vor fi rătăciți prin lume. Ei își vor aduce aminte de sfaturile pe care le-au primit de la un preot cu barbă albă. Sigur se vor reîntoarce la Dumnezeu’, își reamintește Mihai Ceaușu.

    https://vimeo.com/8408645 viitorul fericit bolsevic… Va da frate pe frate la moarte şi tată pe fiu şi se vor scula copiii împotriva părinţilor şi-i vor ucide.`Matei 24, cam asta s-a petrecut. Dumnezeu sa ii ierte pe soldatii cazuti acolo! Nu a mai existat atunci un Mihai Viteazu,pe care nu l-am ascultat cand a zis> SA NU AVETI INCREDERE IN PAPISTASI, ei uite din cauza UNIATIEI SI A ALTOR TRADARI ale ORTODOXIEI s-a pierdut si integritatea tuturor, s-au facut vanzari de tara INCA DE PE TIMP DE PACE de catre masoni, iar apoi a picat si razboiul… foarte grea situatia… dar in orice caz pentru ca razboiul a fost unul manat de interese lumesti, si mai putin de aparare a CREDINTEI ORTODOXE, de aceea lucrurile nu au mai fost limpezi. ciorba jidovilor cu nazismul si comunismul, inventiile lor, s-a revarsat peste tot iar luptatorii adevarati au luat drumul muceniciei… lupta adevarata a fost pentru pastrarea credintei de cei umiliti din deportari si lagare… dar toate cate au avut loc au fost din pricina inmultirii faradelegii.
    nimic nu mai e cum trebuie in aceasta era a duhului lui Antihrist. Sfantul Ignatie Briancianinov a spus ca acest duh al lui antihrist se afla in lume din secolul 19…

    1. Judeca-i cu aceeasi masura pe toti. Atat pe aia de acu 100 de ani cat si pe cei de acum. Daca stau sa ma gandesc poate nu toti astazi se nasc fericiti ca Paulin Lecca din parinti care sa il iubeasca si sa ii ofere o educatie sanatoasa. Astazi cei mai multi se nasc direct la Stalingrad si Pitesti la un loc, nepregatiti, cu pampersi pe ei, siringa-n vena si cu mintea online la reeducare cu filme XXX, oculte, violente, imbecilizante. Ia si descurca-te in situatia asta daca poti. Mai bine era pe front …

      Aveti grija pe cine denigrati si desconsiderati pe portalul asta ca nu stiti cine citeste si apoi va uraste sau i se face scarba. Sunt multi “prosti” care comenteaza si generalizeaza, ba ca tot neamul suntem hoti, ba toti militarii sunt tradatori … mai mult discernamant frate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button