Pregătirea terenului pentru vizita Papei în România: Suveranul Pontif trimite „binecuvântarea sa” și speră să sosească ziua în care va veni în țara noastră

oct. 3, 2017 13792 31 http://bit.ly/2H6gWmS

FOTO: http://i2.wp.com/cetateanul.net/wp-content/uploads/2017/05/papa-francisc.jpg?resize=2880%2C1517

Mesajul Papei Francisc despre vizita în România a fost transmis de Cardinalul Leonardo Sandri. Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale a declarat, duminică, la Catedrala Sfânta Treime din Blaj, că Papa Francisc speră „să sosească ziua” în care va veni în România.

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, a vizitat sâmbătă şi duminică oraşul Blaj din judeţul Alba, informează mediafax.ro. Înaltul prelat a participat la slujba de la Catedrala Sfânta Treime. La finalul ceremoniei, Cardinalul a transmis un mesaj enoriașilor.

„Din Mica Roma (n.r. Blaj), gândurile noastre se îndreaptă spre Cetatea Eternă, Roma, Scaunul urmaşului lui Petru, cel care m-a însărcinat să vă aduc salutul său, încurajarea şi binecuvântarea sa. Sfântul Părinte cunoaşte dorul vostru arzător, de a putea în curând să-l îmbrăţişaţi pe aceste meleaguri şi speră să sosească ziua în care acest dor să se împlinească”, a spus Cardinalul Leonardo Sandri.

Întrebat dacă Papa Francisc va ajunge în 2018 în România, Cardinalul Leonardo Sandri a precizat că nu există informaţii noi în acest sens.

„Nu vă pot da nicio altă informaţie, fiindcă nu am. Cred că în momentul când va fi această vizită va fi realizat un program adecvat, ţinând cont de viaţa bisericii, de realitatea bisericii catolice în România atât romano-catolică şi greco-catolică”, a spus Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.

Potrivit sursei citate, Cardinalul Leonardo Sandri a participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj, alături de Preafericirea Sa Cardinal Lucian, cu Nunţiul Apostolic Mons. Buendia şi cu Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

După Sfânta Liturghie, ierarhii au sfinţit piatra de temelie a noii capele, care urmează să fie ridicată pentru minoritatea romă în cartierul Barbu Lăutaru din Blaj.

În luna mai, Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a precizat că este aproape sigur că Suveranul Pontif va efectua o vizită anul viitor în România. Papa Francisc ar putea veni în țara noastră cu prilejul ceremoniei de beatificare a şapte episcopi greco-catolici, martiri care şi-au pierdut viaţa în timpul regimului comunist.

Totodată, Cardinalul Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România i-a trimis, în primăvară, o invitaţie oficială Papei Francisc, pentru a veni 2018.

NOTĂ OrtodoxINFO

„Mai-marii” țării îl tot invită pe Papa în România.

Klaus Iohannis confirma ceea ce banuiam: ,,L-am reinvitat pe Papa Francisc în România; a părut foarte interesat, dacă se va putea, va veni”

Încă nu s-a hotărât o dată oficială (sau nu știm noi, ăștia mici…) pentru inedita vizită, dar ei vor să ne obișnuiască cu ideea sosirii ereticului în România.

Ar trebui să reacționăm ca georgienii, ar trebui…

VIDEO: Ample PROTESTE ANTI PAPA FRANCISC in GEORGIA. Multimele au dorit sa intrerupa “slujba” catolica de pe stadion.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
31 Comentarii la “Pregătirea terenului pentru vizita Papei în România: Suveranul Pontif trimite „binecuvântarea sa” și speră să sosească ziua în care va veni în țara noastră”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 3 octombrie 2017 at 22:19

  Mai bine nu

 2. # 3 octombrie 2017 at 22:26

  Sa stea acolo…nu il vrem

 3. # 3 octombrie 2017 at 22:27

  Piei. ..

 4. # 3 octombrie 2017 at 22:27

  Nu-l mai vrem nici prin prezența sa la media … !!! Apropo, video acesta o fi „fake” sau chiar e adevărat ce pronunță papa ăsta ? https://www.youtube.com/watch?v=IQXN13EHAnc

 5. # 3 octombrie 2017 at 22:40

  De ce vine? E vreun concert rock?!

 6. # 3 octombrie 2017 at 22:41

  Nare treaba sa stea cuminte acono ,ca noi nu vrem .

 7. # 3 octombrie 2017 at 22:43

  ACTUALIZAT: Mai avem nevoie de EDITORI și ȘTIRIȘTI pentru PORTALUL OrtodoxInfo
  http://ortodoxinfo.ro/2017/10/02/mai-avem-nevoie-de-editori-si-stiristi-pentru-portalul-ortodoxinfo/

  Cei care doriți să vă implicați, vă rugăm, dați un semn la rubrica de comenatarii sau la adresa de e-mail [email protected]

  Doamne ajută!

  …să nu uităm că mereu și mereu regăsim aceleași nume în spatele a tot ce mișcă în SISTEM, de la marile companii farmaceutice la Consiliul Mondial al Bisericilor…

  Papa Francisc I: “NU EXISTA IADUL”. Cu adevarat este PROFETUL MINCINOS
  https://saccsiv.wordpress.com/2014/03/06/papa-francisc-i-nu-exista-iadul-cu-adevarat-este-profetul-mincinos/

 8. # 3 octombrie 2017 at 23:11

  Mars !

 9. # 3 octombrie 2017 at 23:19

  Ei… dar lasa, nu te obosi… ne descurcam si singuri!

 10. # 3 octombrie 2017 at 23:37

  Cine – l invita ???

 11. # 3 octombrie 2017 at 23:51

  Să își aducă aminte de cele 7 taine

 12. # 4 octombrie 2017 at 0:02

  Vine sa-i sustina pe poponari !!!

 13. # 4 octombrie 2017 at 0:08

  NUUUUUUUII îl vrem….

 14. # 4 octombrie 2017 at 2:24

  Lasa-l să stea acolo unde-i locul ca la noi n’are ce face, oricum nu-l suportă nimeni!!

 15. petrupetru
  # 4 octombrie 2017 at 2:25

  Ar vrea el, Kakatolicul, sa spurce Glia Romaneasca, asa cum a pacalit multime de Ortodocsi din Italia sa slujeasca in spatii inchiriate de la eretici…

 16. # 4 octombrie 2017 at 5:58

  Asta e inainte mergatorul lui antihrist!

 17. # 4 octombrie 2017 at 6:11

  Sa inchida ca il sunam noi cand sa vina!!!!?

  • # 4 octombrie 2017 at 10:00

   Da dar nu avem credit pe telefon așa că să aștepte că trimitem un porumbel ceva……după el să vină….

 18. # 4 octombrie 2017 at 6:13

  N are ce cauta in Romania papa asta marxist!

 19. # 4 octombrie 2017 at 6:22

  Dar la fel cum vine va și pleca,ce treaba avem noi cu el?Au fost Părinți si sunt care au pașaport cu semiluna păgânilor pe coperta,poate însă vreun muslim să L scoată pe Hristos din inimile lor?La fel este si cu iezuitul,vine,pleacă,noi nu i dăm importanta,nu îl știm,nu e de al nostru.

 20. # 4 octombrie 2017 at 7:19

  ha ha ha, isi arunca mai intai buzduganul 😀

 21. Mihai
  # 4 octombrie 2017 at 7:53

  „…Faptul că tocmai cei fără biserică înmulțesc demersurile să pună gheara pe a noastră Sfântă, prin infiltrarea falșilor predicatori, trebuie să stârnească la noi o stare de îngrijorare foarte alarmantă. A crede că vin spre noi din respect pentru marea noastră biserică, care și-a păstrat miraculos timp de două mii de ani credința cu aceeași tărie, este o naivitate foarte primejdioasă. Ei știu adevărul, și cunosc măreția cetății Ortodoxe, care a stat la baza spiritualității nu numai în România, ci și în întreaga Europa, – ce s-ar fi întâmplat cu occidentul dacă marii noştri Voievozii nu ar fi arătat împotrivire în fața invaziilor barbare? Dar Vrăjmaşul mai și știe că a reușit să distrugă Biserica Catolică și creștinismul în Occident. Pentru a putea repeta isprava și a duce la sfârșit lucrarea Luciferină, trebuie să distrugă cetatea Ortodoxă din interiorul ei.
  Așa zisa Biserică unică, acest palat global al Ereziei, scaunul consacrat Diavolului, este unealta de infiltrare folosită pentru a compromite Biserica Ortodoxă. Așa cum au reușit să infiltreze toate monarhiile și apoi națiunile vechiului continent, pentru a îmbolnăvi toate structurile societății, a le distruge din temelii – tot așa vor face și cu liantul spiritual ce-i leagă pe Ortodocși de adevăratele valori.
  A înțelege acest lucru, este imperativ întru salvarea noastră, deoarece stă la baza strategiei de distrugere a neamului nostru, prin parazitare, infectare și înlocuirea singurei adevărate Biserici, Una, Sfântă Sobornicească și Apostolească Biserică Ortodoxă.
  – Aşa să rămână, aşa să păstrăm, și aşa să ne ajute Dumnezeu!

  Citat din : ” Manifest Cartea Neagră a României” (Ed. Daco Română, 2017), lansare în octombrie.

  Mihai Serban

 22. # 4 octombrie 2017 at 8:25

  Stai la tine,cine crezi ca te vrea aici?

 23. # 4 octombrie 2017 at 8:32

  ANATEMA ERETIC ECUMENIST PAPIST

 24. Ionut
  # 4 octombrie 2017 at 11:02

  Cred ca momentul cel mai potrivit pentru vizita ar fi parada gay, ocazie cu care va putea tine si un discurs pentru „drepturile” „minoritatilor”.
  Si inca un lucru: greco-catolicismul e o inventie birocratica de origine habsburgica facuta EXCLUSIV cu scopul de a-i dezbina pe romani. „Unirea” cu Roma s-a facut cu de-a sila, iar Habsburgii nu au respectat nici macar ce au promis (vezi exilul lui Inochetie Micu Klein).
  Sugerez responsabililor de la Vatican sa ridice o statuie generalului Bucow, astfel incat aceasta sa poata fi dezvelita cu ocazia eventualei vizite.
  Repet: greco-catolicismul a fost o inventie birocratica Habsburgica (si tot o inventie a fost si Austro-Ungaria, prin care i-au pacalit pe unguri ca sunt mai mari decat erau de fapt, de o tin pana in ziua de azi precum cucul cantecul).

 25. Mihai
  # 4 octombrie 2017 at 11:12

  Bine zis Ionuț! Punct ochit, punct lovit!

  Mihai Serban

 26. # 4 octombrie 2017 at 11:42

  Aoleu vine profetul mincinos ? Sa stea acolo pe tronul lui luciferic satanistu asta blestemat

 27. Rozalia
  # 4 octombrie 2017 at 14:20

  Vine sa propovaduiasca iubirismul, pacifismul si …ecumenismul. Ca sa scape odata de Ortodoxia asta care ii incurca planurile. Un diavol formator de diavoli!!!
  SA NU FIE!

 28. Vasile
  # 9 octombrie 2017 at 20:34

  Daca se boteaza si trece la Ortodoxie poate altfel e inselare mare pentru romani.

  Sa dea Dumnezeu sa nu vina daca e bine pentru mantuirea acestui popor daca insa vrea Domnul sa ne incerce sa ne dea „examen” asta este…trebuie sa se separe GRAUL de neghina ca sa folosesc limbajul din SF SCRIPTURA.

Scrie un comentariu

Scroll Up