X

Locuri sinistre: PIRAMIDA ILLUMINATI din BLAGNAC, Franța – monument de celebrare a REVOLUȚIEI FRANCEZE, ilustrează pe față CONSPIRAȚIA NOII ORDINI MONDIALE

de null

“În locul cel mai contrastant al acestui document iluminat (și copiile sale), se poate vedea un motiv Mithraic familiar – o pălărie Phrygiană roșie, situată în vârful alb, metalic, al unei arme, poziționată vertical, în tipul sabiei Excalibur, fixată în ceea ce se presupune a fi, o rocă de bază. În cazul în care se pune la îndoială semnificația simbolică a acestei lănci și echivalenta ei Mithraică, sabia sau harpa, atenția trebuie să fie direcționată către fâșii, sau către barsom, ce altfel ar rămâne inexplicabile în acest context. De asemenea, ciucurele roșu situat deasupra fâșiilor este un simbol Masonic important, « legătura mistică » ce unește Masonii, diferiți prin opinii și perspective, într-o bandă secretă de Prieteni și Frați; însă nodul, sau legătura, este un simbol mult mai vechi, din Antichitate,  ce face trimitere la Unirea trans-terestră.”

-Mark Hoffman, Freemasonry and the Survival of the Eucharistic Brotherhoods

Într-un documentar despre monumentele Masonice din Paris, Jacques Ravenne, un autor Francez și un mare mason spuse următoarele:

“Declarația Universală a Drepturilor Omului, ce a luat naștere în Franța și a fost adoptată treptat în toată lumea, a fost concepută, discutată și scrisă în lojele masonice, înainte de a fi publicată. Cine dorește, poate da de urma originilor Masonice ajutându-se de simboluri, ce reprezintă o mică importanță pentru profani, dar sunt de o deosebită importanță pentru inițiați.”

(Tradus din Franceză)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cel mai semnificativ simbol este Ochiul din triunghi, găsit, de asemenea, și pe dosul Marelui Sigiliu al Statelor Unite ale Americii. Este un simbol categoric al Misterelor societăților secrete și a devenit cel mai universal simbol recunoscut al Iluminismului în cultura pop. Întreaga structură este predestinată pentru a reconstitui acest Ochi în triunghi triunghi.

Deschizătura din centrul piramidei reprezintă Ochiul Marelui Arhitect. Privește căile de acces din jurul piramidei, ele simbolizează raze de glorie. Foto: https://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2009/11/DSCN23701.JPG

Citatul lui Lequeu

Creatorii acestei construcții au înscripționat la baza piramidei adevăratul ei sens. Una dintre inscripții sună cam așa:

LE BONHEUR EST DANS L’ANGLE OÙ LES SAGES SONT ASSEMBLÉS.

ce poate fi tradusă în felul următor:

FERICIREA ESTE ÎN UNGHIUL UNDE S-AU ADUNAT ÎNȚELEPȚII.

Această frază este un citat al lui Jean-Jacques Lequeu, un arhitect Francez din era revoluționară ce a îmbinat principii Masonice cu design vizionar.

“Unghiul” menționat în citatul enigmatic al lui Lequeu este o referință directă la Masonerie, unde arhitectura și geometria sunt alegoriile lor spirituale. Compasul și pătratul, simboluri Masonice, cât și faptul că-L consideră pe Dumnezeu “Marele Arhitect”, sunt destule dovezi ce susțin afirmația anterioară. În contextul piramidei, însă, citatul capătă o semnificație aparte. “Unghiul în care înelepții sunt adunați” face aluzie, cel mai probabil, la porțiunea din vârf separată de restul construcției printr-o platformă metalică. Cum s-a menționat și înainte, vârful piramidei reprezintă organizația Illuminati, ordinul ascuns ce este accesibil numai câtorva, meticulos selectați. Prin urmare, citatul spune: “Adevărata fericire se află în vârful piramidei, Illuminati, unde sunt uniți cei mai înțelepți.” Pe cealaltă parte se află o altă gravură ce spune:

“TEMPLE DE LA SAGESSE SUPREME”

ce poate fi tradusă ca:

“TEMPLUL ÎNȚELEPCIUNII SUPREME”

Aceasta este, cel mai probabil, denumirea monumentului, ce conține terminologie Masonică evidentă și confirmă interpretarea de mai sus a sensului său.

“Casa”

Cadrul metalic al unei case înconjoară structura piramidală. Aceasta reprezintă creația metaforică a “Marelui Arhitect”, un templu măreț, în interiorul căruia înțelepciunea divină curge neîntrerupt. Pe de altă parte, poate fi interpretată ca fiind un fel de închisoare. Observați cum vârful piramidei se află deasupra casei.

Doar vârful piramidei iese înafara de barelor metalice ale casei

Doar Iluminații sunt capabili de a evada din închisoarea lumii materiale?

Pălăria Phrygiană

Foto: https://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2009/11/DSCN2384.JPG

În piață, înconjurând piramida, se află numeroase columne, incluzând-o și pe cea de mai sus, ce susține o pălărie Phrygiană stilizată. Această pălărie roșie, cu vârful arătând înainte, a devenit simbolul revoluției în Franța și SUA. Din nou, originea și semnificația ei pot fi găsite în misterele oculte.

În perioada secolului al XVIII-lea, «Misterele Mithraice» și simbolismul lor au fost de mare interes pentru Masoni, iar combinația dintre pălăria folosită în Mithraism și Pileusul, au dus la transformarea pălăriei Phrygiene într-un simbol al « libertății » fluturat în vârful unui Stâlp al Libertății în timpul Războiului Revoluționar American și al Revoluției Franceze.

-Mark Hoffman, Freemasonry and the Survivalof the Eucharistic Brotherhoods

Pălărie Phrygiană pe sigiliul Senatului Statelor Unite ale Americiii.

Pentru o pălărie Phrygiană, ori pălărie Simbol, este esențial ca aceasta să fie roșie. În acest caz poartă titlul de « Pălăria Libertății », o formă revoluționară; de asemenea, într-o altă formă, este chiar o insignă civică. Este întotdeauna la genul masculin. Marchează «acul» obeliscului, coroana sau vârful phallus-ului, fie «uman» sau reprezentativ. Își are originea în ritualul circumciziei– la fel de inexplicabil precum simbolul și ritualul.

Adevărata explicație a bonetei roșii , sau a  «pălăriei libertății», a fost profund obscură din timpuri imemoriale, precizându-se că a fost venerată ca cea mai importantă hieroglifă sau figură existentă. Semnifică simultaneitatea supranaturală a «sacrificiului» și «triumfului». A existat din timpul lui Abraham, și se presupune a fi emblema unui ritual mitic ciudat, «circumcisio preputii». Neregulata bonetă Phrygiană, boneta conică, sau «pălăria libertății» poate fi acceptată la modul figurat sau propriu, ca fiind o componentă detașată dintr-o anumită structură, ce poartă diferite nume în funcție de regiune, și înlocuiește ideea acestui ‘ritual de sacrificiu-refuzul sau paguba ce este (atât de absurd și neplăcut) înălțată ca ‘trofeu’ sau ‘pălăria libertății’. Acum este un semn magic, și devine un talisman al unor forțe inexprimabile-pentru ce anume motiv ascuns, nu ar fi dificil de precizat.Întreaga chestie este un semn al ‘inițierii’ și al unui botez cu totul special. Pălăria Phrygiană, încă de la prima ei inaugurare, a însemnat simbolul ‘iluminaților’.

-Hargrave Jennings, Rosicrucians: Their Rites and Mysteries

În concluzie

Place de la Revolution din Blagnac, Franța, este unul dintre acele monumente ce pur și simplu nu-și ascund originile. Celebrează simplu, și fără orice fel de corectitudine politică, natura lucrărilor societăților secrete. “Tempul înțelepciunii supreme” este impregnat cu simbolism și mesaje ce fac aluzie la Masonerie și Illuminati și ascunde, la vedere, adevărata filosofie a liderilor noștri internaționali.

Revoluția Franceză a fost controlată și sponzorizată de Masonerie, în principal, culminând cu un  măreț succes politic – crearea Republicii Franceze – ideal ce s-a răspândit în jurul întregii lumi. Este realist a crede că munca societăților secrete s-a oprit acolo? Masonii ucenici cred că acele evenimente au constituit doar începutul, primul pas necesar înaintării spre “lumea iluminaților”. Adevărul este că Istoria nu a fost mai mult de o serie de conspirații. Revoluția Franceză a fost o teorie cospirațională până să devină un eveniment istoric. În același fel, Noua Ordine Mondială este o conspirație ce așteaptă să se transforme într-un eveniment istoric. Totuși, nu este nici un motiv pentru a ține ascunsă această conspirație, masele sunt prea ignorante pentru a înțelege ce se întâmplă. Ei înconjoară monumentele, celebrând venirea unui lider Illuminati, ce va instala Noua Ordine Mondială, dar în același timp îi neagă existența, referindu-se automat la cei ce susțin că există, ca fiind ‘lunatici’. Poate au dreptate. Poate că într-adevăr acel monument este un mare ‘tin foil hat’ fluturând deasupra lumii, reamintuindu-ne zilnic cât de proști suntem.

 

Imaginile din articol sunt preluate de pe

The Laws of Silence Blog

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Pagina anterioară 1 2

2 comentarii

  1. inainte de “revolutia franceza” a fost cea americana condusa de lojile masonice de peste ocean si in care multi francezi si au facut “ucenicia” LaFayette un “stralucit” exemplu. adica popular s au dus boi si s au intors vaci :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button