X

Noua regula: INGROPAREA MORTULUI in MAXIM 36 DE ORE de la deces, altfel amenda de 10 000 lei

de null

Aberația din noile reguli pentru înmormântare Amendă de 10000 de lei dacă nu îngropi mortul în 36 de ore Termenul ar putea expira în toiul nopții

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noile reguli pentru înmormântare. Guvernul Cioloș adopta o lege, pe 23 noiembrie 2016, menită să pună ordine și în ceea ce privește ritualul înmormântării românilor.

Doar că ea va intra abia acum în vigoare, în septembrie 2017, cu tot cu aberațiile pe care le conține.

De exemplu, deși tot românul ține mortul în casă trei zile, acum… dacă nu e dus la groapă în 36 de ore, familia defunctului riscă o amendă cuprinsă între 500 și 10.000 de lei.

 

“Sincer să fiu, n-am auzit până acum ca cineva să înhumeze decedatul în 36 de ore. Cred că o persoană de la Ministerul Sănătății a pus cifra greșit. Pentru că este, practic, imposibil. Termenul ar putea expira în toiul nopții”, a explicat Sebastian Cocoș, președintele Asociației Funerare din România, pentru Click.

”Medicii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) se ocupă de controale, împreună cu polițiștii. Toate familiile sunt obligate să încheie contract cu o firmă de pompe funebre, iar noi, pe baza certificatului de deces, stabilim ziua și data morții. Și în funcție de asta și când are loc înmormântarea”, a completat acesta.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Adica, daca a murit azi dimineata la ora 7, pana maine seara la ora 19 trebuie sa fie in groapa.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

45 comentarii

    1. Ce facem oameni buni?Ne distrugem chiar toate tradițiile și datinile de la străbuni?Ce justificare mai au de data asta?
      Mâine o sa spună că și botezul copilului trebuie facut în burtă la măsa.Voi nu vedeți că se încearcă distrugerea a tot ce am moștenit de la strămoși?

  1. Faceti certificatul de deces dupa ce ingropati, nu inteleg de ce statul trebuie sa se bage peste noi si dupa moarte, alt lucru pe care nu il inteleg este autopsia atunci cand nu exista nici o suspiciune, e o profanare a omului o bataie de joc din partea statului care nu se opreste nici pe lumea cealalta.

    Recent statul incepe sa reglementeze orice aspect al vietii noastre cu o brutalitate nemaintalnita in istorie, bomboana de pe colva fiind propunerea de lege pentru injectarea obligatorie.

    Trebuie sa ne protestam pe toate caile pana cand nu ajunge sa fie prea tarziu si sa ajungem mai rau ca sclavii.

    1. Cel mai mare dusman al omului pe pamant este STATUL ,adica politicienii si functionarii statului respectiv ,toti care ii asculta orbeste si sunt partasi la toate debilelile hotarate de niste spurcati-sefi si le pun in aplicare planul si ,,legile”.Asta e un alt tip de razboi ,impotriva omului.Oamenii sunt inselati si dresati la maxim sa creada ca STATUL =mamona este in slujba binelui omului si al familiei sale.Nu mai este asa de o perioada de timp ,dar nimeni nu poate crede acest lucru. Daca stai si urmaresti evolutia STATULUI (prin politicieni si prin ,,personajele”care sunt puse in anumite functii cheie ale statului de catre…?…cineva ) vei vedea ca nu e nimic spre bine sau macar spre normalul pe care il stim cu totii.Toate statele sunt conduse de satanisti, care fac tot ceea ce nu doresc oamenii lor,dar la schimbul unor ,,avantaje” (inca) ptr a nu se vedea marele lor plan-supunerea totala a omului si distrugerea oricarei firmituri de legatura cu Dumnezeu.

  2. Nu va panicati degeaba. Înhumarea în decurs de 36 de ore se va face doar conditionat, și anume:

    În cazul persoanelor decedate în afara unităţilor sanitare, care prezintă risc infecţios şi care din motive obiective sau de sănătate publică, altele decât cele prevăzute la alin. (3) şi (5), cum ar fi: fragmentarea corpului, putrefacţie avansată şi altele asemenea, nu se pot îmbălsăma, se vor lua măsuri cu privire la prevenirea transmiterii infecţiei cu ocazia autopsiei/tanatopraxiei, expertizei, transportului, îngrijirilor mortuare, înhumării, incinerării şi altele asemenea, dezinfecţiei obiectelor personale. (art. 20, alin 1 din HG nr. 741/2016 2016 pentru aprobarea Normelor tehnice şi sanitare privind serviciile funerare, înhumarea, incinerarea, transportul, deshumarea şi reînhumarea cadavrelor umane, cimitirele, crematoriile umane, precum şi criteriile profesionale pe care trebuie să le îndeplinească prestatorii de servicii funerare şi nivelul fondului de garantare, si care este in vigoare de la 23.11.2016)

    Asadar, cititi cu atentie legea!

    1. @ Ovidiu- excelent comentariu, asa-i….legea practic nu ne afecteaza cu nimica

      @ Ortodoxinfo: numai postatii ” stiri” din tabloide gen ” Libertatea” ca o sa va ia lumea in bascalie…trebuia sa cautait legea sa vedeti ce spune!!!

      Practic legea zice ca trebuiesc inhumati in 36 de ore cei aflati in cateva situatii limita : cei morti de ciuma sau ebola ( risc infectios)…

      si cei care nu pot fi imbalsamati…adica de exemplu , sinucigasii loviti de tren….care sunt oricum o gramada de carne care intra in putrefactie

      1. cca70, deja nu mai e nici o „Libertatea”, ci pușcărie. Și vaccinarea a fost la început „benevolă”, până s-au apucat pensionarii să stea ca zombii la cozi pentru vaccin. Acum devine obligatoriu. Ciparea la fel. Analizele anuale erau benevole. Acum sânt aproape obligatorii. Încă puțin. E vorba de politica pașilor mărunți.
        Mai întâi te ia cu „binișorul”, apoi îți pune pistolul în ceafă. Crezi cumva că milițianul știe carte? sau zombiul de la pompe funebre? Să vezi cum o să sune vecinii, chiar rudele să facă repede îngroparea…

        Referitor la ora din noapte, ca termen, nu este problema lor. Tu trebuie să ai mortul în groapă. Sau credeți voi că „epidemiile au o oră din zi sau din noapte când evadează din laborator”? ….

        Firmele de pompe sinistre sânt ale lor. Pentru că nu îi solicită oamenii, ne-au terorizat în București cu reclamele lor în cutiile poștale. Și asta de câteva luni bune. Deci, treaba e pregătită de mult timp, nu de ieri noapte. Au cerut ajutor de la stăpânii lor și l-au primit prin această lege.

    2. Chiar si asa, nu-i corect ca animalele astea sa nu aiba un dram de respect pentru cei decedati, sa fie tratati ca niste resturi:
      c) personalul care manipulează cadavrul va purta obligatoriu echipament de protecţie special: mănuşi, protectoare faciale, echipament din tyvek, măşti chirurgicale, protectoare oculare şi cizme de cauciuc care pot fi dezinfectate; d) se pulverizează dezinfectant peste cadavru; e) cadavrul se introduce în doi saci rezistenţi de vinil; f) peste saci se pulverizează din nou dezinfectant, după introducerea cadavrului; g) sicriul se închide şi se sigilează, fiind interzisă redeschiderea acestuia; h) sicriul va fi manipulat doar de echipa desemnată şi echipată conform prevederilor lit. c); i) peste sicriu se toarnă var cloros şi numai după aceea angajaţii cimitirului vor acoperi sicriul cu pământ;

      1. Păi ce să vezi…, că toate aceste produse și echipamente de protecție costă enorm de mult și nu le poți cumpăra decât de la jidovi. Că ei le dețin. Ei fac legile. Deci?… Vânătoarea este în toi. Deocamdată pregătesc legile. Vânătoarea de oameni o să fie extrem de acidă. Scapă cine se roagă. Doar acela rămâne liber.
        Dumnezeu să vă miluiască și să vă mântuiască, fraților !

  3. cine a vrut UE si democratie sa se spele cu ea pe cap .asta este abia inceputul .ce a fost pe vremea comunismului nu este nimic pe langa ceea ce va fi acum :))).sa va bucurati roboteii mei cipuiti de viata .se fac reduceri la alt..x si altii ..mai ales la oale si iphone uri ..avem ptr fiecare minte cate ceva care sa distraga atentia de la ceea ce conteaza cel mai mult .incet dar sigur o sa ramanem doar niste numere si ATAT ..sa fiti iubiti si bucurativa de viata cat puteti ,dar nu in fata tembelizorului .

  4. Pai stiu ca vor muri romanasii pe banda,cand se va institui dictatura medicala. Si trebuie sa faca rost de cat mai multe amenzi,cat se poate in anii care i mai au de stat prin parlament, sa si asigure conturile pt.zile negre:))
    Bir pe viata,bir pe moarte, bir pe tot ce se poate.A zis bine Parintele Arsenie, ca vom trai vremuri in care ni se va pune vama si pe aerul pe care l respiram!

    1. De asta ne tot spuneau Sfinții nostri să nu ne atașăm de cele pământești. Trebuie să te gândești că mâine mori și nu iei nimic cu tine. Nimic nu este al tău. Toate ți-au fost date doar ca să te folosești de ele.

  5. daca e mai tanar de 70 de ani, stiu ca se cere autopsie. asa repede se face autopsia? cine plateste ameda, legistul sau familia sau e subventionata de la stat? dar daca l-a gasit familia mort de 2 zile sau de 7, cine plateste amenda, mortul ca n-a anuntat ca moare sau familia ca nu s-a informat de la mort ca va muri?

  6. Dar ce faci dacă mortul a decedat în spital. Aici doctorul nu are voie să se ainga de decedat si atunci poate sa- l imbalsameze. Deci ti-l da acasă dupa 24 de ore de la deces . Deci tu il mai poi ttine acasă 12 ore. Mai mult schimba si legea sa-ti dea ajutorul de înmormântare in cateva ore de la deces nu in cateva saptamani ca acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button