X

APOLOGEȚII SODOMIEI – Radu Jude, furios pe REFERENDUMUL PENTRU FAMILIE: „Faptul că niște oameni se pun la un loc doar ca să blocheze un eventual drept al unei minorități, doar pentru că pot, mi se pare oribil”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La începutul săptămânii a avut avanpremiera „Țara Moartă”, proiectul cinematografic în care regizorul Radu Jude suprapune peste fotografiile cu oameni obișnuiți realizate în anii ’30-’40 de Costică Acsinte, materialele sonore de propagandă carlistă, legionară, antonesciană și comunistă. Pelicula aduce în atenţie antisemitismul din România celui de-Al Doilea Război Mondial și se înscrie într-un demers devenit constant al regizorului: acela de a te face să conștientizezi istoria așa cum a fost, nu așa cum au zugrăvit-o interesele unui regim sau ale altuia, în feluri păstrate până astăzi în manualele de istorie.

Pelicula „Aferim” este despre sclavia romilor și despre rasism. „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, noul film la care Jude tocmai a încheiat filmările, este despre crimele regimului Antonescu.

În timpul emisiunii „În fața ta” de la Digi24, de miercuri seara, Radu Jude a vorbit despre prezent.

„Faptul că niște oameni se pun la un loc doar ca să blocheze un eventual drept al unei minorități mi se pare oribil”

„Mi se pare o mizerie, în continuare sunt foarte furios pe pe inițiativa Coaliției pentru Familie cu referendumul ăsta. Repet nu mă vizează în niciun fel, nu sunt nici gay și nici nu cred în căsătorie în niciun fel, dar faptul că niște oameni se pun la un loc, chiar fiind o inițiativă constituțională, doar ca să blocheze un eventual drept al unei minorități, doar pentru că pot, mi se pare oribil. Mi se pare îngrozitor că oamenii își pot aduna energia pentru chestia asta. Și nu înțeleg. Mă gândeam că sunt foarte mulți intelectuali, pe unii îi admir, pe unii îi și cunosc, care susțin într-un fel sau altul, mai deschis sau mai puțin deschis, această inițiativă. Și mă gândeam oare cum se simt oamenii ăștia, cum poți să te simți într-o companie în care tot ce înseamnă naționalism de grotă, tot ce înseamnă antisemitism, Noua Dreaptă sunt înnebuniți după inițiativa asta și sunt foarte excitați și o susțin foarte tare. Oare nu te simți prost, fiind în aceeași companie? Eu asta m-aș întreba. Dacă s-ar face referendum acum să se spună că 2 plus 2 fac patru și aș vedea că cei care sunt cei mai înnebuniți de ideea asta sunt Noua Dreaptă și naționaliștii, aș spune: Stai puțin, poate nu vreau să aparțin grupului respectiv”, a spus Radu Jude.

Regizorul a vorbit și despre existența unui puternic rasism anti-romi în România.

„Dacă Coaliția pentru familie ar cere un referendum și ar pune o întrebare: Ați fi de acord ca romii să fie, nu omorâți, dar deportați în Dobrogea într-o colonie, pe cât puneți pariu că 90% dintre ei ar vota da?!  Există un rasism foarte bine introdus. Mona Nicoară a făcut un film foarte frumos, „Școala noastră se cheamă”, un documentar pe care vi-l recomand. Un documentar în care a urmărit, câțiva ani, viața unor copii de școală romi, pe undeva pe la Baia Mare, și vezi cum copiii ăia sunt ținuți în fiecare an tot mai la margine, tot mai la margine, tot mai la margine, până când sunt trimiși la o școală ajutătoare, ei fiind perfect normali”, a spus Jude.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

43 comentarii

  1. Ce tare! e nasol ca vrem sa ne aparam de dezaxati si de bolnavi mental(de fapt de porci indraciti) . domnul Jude(nume parca special ales,la misto) ar dori,cumva,sa ne punem si fundurile la dispozitie….minoritatea matii…hai sictir,vandutule.

  2. ps. nu ai fost,domnule Jude ,injurat, sictir e o formula de iubire,asa…. ca aferim. .In Tara Moarta vei avea,cu siguranta matale primul loc,de cinste….Il meriti cu prisosinta. Nu te supara…do not be evil….

  3. este un drept al cetatenilor sa ceara referendum , indiferent de ce spun diversi indivizi sau cert diverse ONG-uri , iar cine se opune celei mai democrate manifestari posibile , este ANTIDEMOCRATIC si ANTINATIONAL ! VOINTA CETATENILOR ESTE LEGE IN DEMOCRATIE !

  4. Intr o democratie , vointa poporului ( majoritatii ) trebuie respectata . Cei care inteleg iubirea si familia altfel , si nu sunt de acord cu faptul ca familia este compusa din barbat + femeie = copii , sunt pe un drum gresit . Deci sa isi faca de cap in particular .

  5. Într-o democrație alegerile prezidențiale nu se fură că la noi in 2009 si bineînțeles, cu complicitatea PPE și SUA așa că teoria statului de drept este doar o apă de ploaie.

    1. Draga Vintila, in principiu sunt de acord cu tine. Dar nu-i chiar asa. Jigodiile de ne conduc nu sunt proaste. Rezultatul alegerilor, dar mai ales ale unui referendum, le fac sa stie pana unde pot intinde coarda. Iesirile in strada cu o miza generala de tip slogan (jos coruptia, statul de drept, independenta justitiei) ar trebui s-ti ridice semne de intrebare.

  6. Doar un om bolnav la cap ori rau intentionat poate sustine si apara ideologia lgbt-gender.
    Vazand dezastrul pe care aceasta ideologie l-a provocat in tarile progresiste mi se pare criminal sa sustii legalizarea aberatiilor lgbt in Romania.

  7. “faptul că niște oameni se pun la un loc, chiar fiind o inițiativă constituțională, doar ca să blocheze un eventual drept al unei minorități , doar pentru că pot, mi se pare oribil ”

    Cuvantul -eventual- este cuvantul cheie din fraza asta. .Deci si el recunoaste ca aceste minoritati inca nu au nici un drept legal in Romania.De aceea si Curtea Constitutionala a decis ca NU sunt afectate si limitate drepturile existente ale homosexualilor prin modificarea Constitutiei.
    In rest aceeasi propaganda anti democratica la adresa referendumului

    Este de rasul curcilor ca ONG-uri care au in titilatura lor cuvantul DEMOCRATIE sa se opuna referendumului.
    Care democratie proclama aceste ONG-uri?

  8. Da! Doar pentru că se poate și este un fapt dovedit, nebunii, schizofrenicii, sociopații, sunt internați în spitalele psihiatrice pentru a fi supuși unui tratament de ameliorare a deviațiilor lor și pentru a se putea reintegra in societate! Faptul că voi, care din deviați comportamentali v-ați autodefinit ”minoritate” mi se pare că este semnul cel mai clar al deraierii. Ca să nu mai spun că însuși eticheta de poponari pe care v-o lipiți cu mândrie pe frunte, încercând să anihilați tot ceea ce Dumnezeu a pus la baza umanității, este de domeniul completei rătăciri mentale!

  9. Duceți va si va legalizati acolo unde s au vandut deja diavolului.Suntem o țară predominant ortodoxă,nu vrem să ne creștem copiii tolerand la scoala povesti despre iubirea dintre doi baieti cum s a intamplat in Suedia.Pt ca un părinte a protestat împotriva acestui fapt a fost condamnat la 6 ani de închisoare.Vreti sa ne subjugati viața si sufletele,atacați familia,biserica si scoala,cei trei mari piloni pe baza cărora se construiește o societate normala si sanatoasa.Sa luam aminte pt ca de nu ne vor pune cu voința noastră latul de gât.

  10. Cred că numai un homosexual și îndrăcit poate fi împotriva familiei. Însuși Domnul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos Mântuitorul nostru a spus: Creșteți și vă înmulțiți. Iar din Rai nu au fost alungați Adam și Adam, ci Adam și Eva. Mai clar de atât nici că se poate.

  11. Acest pseudoregizor recita poezia finantatorilor.

    Asta, pseudoregizorul, e din categoria celor care te infiereaza cu teoria conspiratiei.

    In realitate exista conspiratii. Dar sunt numite de un astfel de exemplar ca fiind doar teorii. Priviti cum a si construit deja una, o teorie, in apararea ideilor sale, practica caracteristica celor din specia lui:

    “Există un rasism foarte bine introdus.” – zice el, lasand sa se subinteleaga existenta unr forte foarte potente economico-financiar, care arhitectureaza din umbra reala normalitate, care din punctul sau de vedere e nociva, adica tocmai pe dos de cum se intampla.

    Ironia sortii e ca, dansul se constituie ca o rotita din diabolicul angrenaj ce pune stapanire pe lume.

    Adica, hotul care striga: hotul!

  12. Dar oana acum
    De ce nu au adus asa ceva in discutie?
    De ce nu acum 10ani?
    Va sp eu de ce
    Pt ca acum in europa este haos
    Oamenii sunt dezorientati
    Se dau legi impotriva firii omenesti
    Mariri taxe etc
    Vaccine
    Emigranti care fac atatea rele in tarole in care sunt primiti
    Si ce au zis astia
    Hai repede anul acesta ca e haos si poate nu mai ia nimeni in seama ce vrem noi
    Majoritatea sta treaza si cum vede o neregula esre datoare sa actioneze. Si nu ot ca doar pot, ci pt ca este normal si adevar.
    Omenirea a functionat fara aceasta modificare atatea mii de ani. In nici o perioada .nici un imperiu nu a acceptat ca doi barbati sa fie considerati ca familie si sa ia cooi in adoptie
    Desi atunci erau homosexuali in ierarhii.
    Nu putem sa ni se impuna sa acceptam ca unu este femeie si sa adopte copi.

  13. Evental drept?Un drept este obtinut in urma unei legi.Care lege va da dreptul la nelegiuire?La uraciunea spurcaciunii.Aveti dreptul sa traiti cum vreti.Nu aveti dreptul sa atrageti pacatul (prin legiferare)asupra nevinovatilor.De fapt aceasta se si urmareste.Sodomizarea societatii ,spurcarea ei.

  14. Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

    Regizorul este furios pe ceea ce este lăsat să fie normal de la Dumnezeu! Pe faptul că cineva apără normalitatea contra perversiunilor! El nu înțelege. Eu înțeleg de ce el nu înțelege. Pentru că alți regizori, mai grozavi, evre-derbedei-atei, în urmă cu aproximativ 228 de ani, au început să scoată din gândirea oamenilor ceea ce este normal. Adică, în timpul Revoluției din 1789-1791 în Franța, a fost respins Iisus, care învață normalitatea, finețea, sfințenia, și au fost admiși în societatea franceză evreii-derbedei-atei. Aceștia lucrează constant și diabolic contra valorilor creștine, pervertind mințile oamenilor.

    Unele aspecte despre faptul că evreii-fără-Dumnezeu îl preferă pe banditul, tâlharul, criminalul Baraba, în locul lui Iisus, le putem vedea și în articolul „NU VA RĂMÂNE AICI PIATRĂ PE PIATRĂ CARE SĂ NU SE RISIPEASCĂ”, de la următorul link:
    http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2017/07/nu-va-ramane-aici-piatra-pe-piatra-care.html

  15. Eu vad multa ura in aceste comentarii.
    Nu tin minte, ca Isus sa ne fi invatat “ura” ci mai degraba “discutie”.
    Nici eu nu inteleg multe, dar stiu ca nu exista acel Dumnezeu care sa mi dea dreptul sa judec fara sa ascult, fara sa cunosc, fara sa inteleg.

  16. @Oliver Szabo, canta la alta masa . Discernamantul tau, cat si credinta iti sunt deteriorate. Revino-ti la devar si vei cunoaste si vei intelege,

    Mantuire

  17. FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII – Virgiliu Gheorghe, Andrei Dirlau – Editura Christiana – 2014 (prima editie)
    http://www.sanatatesiviata.ro/carti/145-familie-si-educatie/787-fata-nevazuta-a-homosexualitatii-virgiliu-gheorghe-andrei-dirlau-editura-christiana-2014-prima-editie

    Cuvantul Editorului – Prof. Univ. Dr. Pavel Chirila

    Volumul de fata constituie un nou semnal de alarma pentru lumea romaneasca, dar si pentru restul lumii.
    O exceptionala monografie a fenomenului homosexualitatii si a miscarilor pro-homosexualitate din ultimele patru decenii, cartea Fata nevazuta a homosexualitatii, printr-o minutioasa documentare, scoate la iveala adevaruri stiintifice care arunca in aer intregul edificiu ideologic pe care se sprijina propaganda homosexualitatii astazi.

    Lucrarea se justifica mai ales in contextul actual, in care homosexualitatea nu mai poate fi considerata doar o problema a unui grup de persoane, ci constituie deja unul dintre elementele dominante ale ideologiei zilei, impus legislativ in tot mai multe tari ale lumii, intr-o polemica deschisa fata de familie si credinta crestina.

    Cel mai ingrijorator ni se pare insa faptul ca tot mai multi copii si tineri din familiile crestine, botezati in numele lui Hristos, risca azi sa adopte un comportament homosexual, patandu-si haina botezului, cazand din sistemul moral al Bisericii crestine si riscand, de asemenea, toate bolile si suferintele descrise in aceasta carte. Ei devin astfel victime ale unui context ce favorizeaza si chiar cultiva tulburarile identitatii de gen (atac frontal si lipsit de scrupule la adresa antropologiei crestine), abuzurile sexuale si homosexuale si alte asemenea fenomene prezentate cu multa acribie stiintifica pe parcursul cartii. Spunem ca acesti tineri pot ajunge victime in primul rand pentru ca, sub presiunea dezinformarii si a manipularii mediatice, ei nu au nicio idee despre bolile si suferintele ce-i asteapta daca vor urma calea homosexualitatii. In acest sens, prezenta carte putem spune ca li se adreseaza in primul rind lor, ca si tuturor celor care si-au insusit deja acest stil de viata, cu tot ceea ce presupune el.

    Iata cateva doar dintre consecintele comportamentului homosexual ce rezulta din studiile citate in carte:

    – in medie, homosexualii care traiesc in cuplu intretin relatii sexuale cu 8 parteneri pe an, iar cei care nu traiesc in cuplu cu aproximativ 20 de parteneri pe an;

    – dintre homosexuali, 43% intretin relatii sexuale cu peste 500 de barbati pe parcursul vietii, iar 28% cu peste 1.000 de parteneri;

    – intre 70% si 78% din homosexuali raporteaza ca au contractat o boala cu transmitere sexuala (BTS);

    – probabilitatea ca un homosexual sa dezvolte cancer anal este de 38,8 ori mai mare decit in cazul unui heterosexual;

    – homosexualii prezinta o probabilitate de cel putin 160 de ori (cu 15.900%) mai mare de contaminare cu HIV decit heterosexualii;

    – rata consumului de droguri si alcool este de trei ori mai mare la barbatii gay, lesbiene si bisexuali decit la heterosexuali;

    – depresiile unipolare si bipolare au o rata de incidenta de 3,64 ori mai mare la gay si de 3,69 ori mai mare la lesbiene fata de heterosexuali;

    – dintr-un studiu realizat de medicul american Gary Remafedi rezulta ca 72% din homosexuali consultasera de‑a lungul timpului un psihiatru sau un psiholog pentru probleme emotionale si 31% fusesera spitalizati pentru o chestiune de sanatate mentala.

    – Bagley si Tremblay (1997), observind comportamentul suicidal al unui grup de tineri homosexuali cu virste intre 18 si 27 de ani, constata o rata de sinucidere mai mare de 14 ori fata de tinerii heterosexuali de aceeasi virsta;

    – in studiul sau, Remafedi constata ca 34% din homosexuali au avut la un moment dat o tentativa de sinucidere, iar, dintre cei care nu au avut, 21% estimeaza ca o vor face in viitor;

    – intr-un studiu desfasurat pe perechi de gemeni din care unul era homosexual, s-a constatat ca cei homosexuali isi doreau sa moara de 4,4 ori mai mult decit fratele lor geaman care era heterosexual, se gandea cum sa se sinucida de 4,1 ori mai des si aveau o rata a tentativelor de sinucidere de 6,5 ori mai mare;

    – cel mai vast studiu desfasurat vreodata a constatat ca homosexualii, in anul 1993, traiau cu 35 de ani mai putin decat barbatii heterosexuali, iar lesbienele traiau cu 34 de ani mai putin decat femeile heterosexuale;

    – inca din anul 1964 activistii homosexuali sustineau ca “homosexualii constituie un raspuns perfect la problema exploziei demografice”.

    Avind in vedere toate acestea, consideram ca volumul de fata constituie una dintre cele mai importante marturii ale iubirii fata de om, fata de omul aflat intr-o cumpana a vietii, fata de omul care a fost sedus sau a alunecat pe caile homosexualitatii.

    Dimpotriva, cei care se straduiesc sa demonstreze faptul ca homosexualii nu au un comportament patologic, ci ca stilul lor de viata reprezinta o alternativa cat se poate de normala la heterosexualitate, credem ca sunt principalii dusmani ai omului – si mai cu seama principalii dusmani ai homosexualilor insisi. Credem ca numai adevarul poate sa-i ajute pe acestia din urma sa depaseasca uriasa suferinta pe care le-o provoaca stilul de viata homosexual la care s-au lasat atrasi. Iar acest adevar le vine in intimpinare astazi multumita efortului exceptional al celor doi autori, Virgiliu Gheorghe si Andrei Dirlau.
    (…)

    Sursa: FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII – Virgiliu Gheorghe, Andrei Dirlau – Editura Christiana – 2014 (prima editie)
    http://www.sanatatesiviata.ro/carti/145-familie-si-educatie/787-fata-nevazuta-a-homosexualitatii-virgiliu-gheorghe-andrei-dirlau-editura-christiana-2014-prima-editie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button