X

Protest inedit marți, împotriva MINISTRULUI EDUCAȚIEI, organizat de internauți: „Hai să îi ducem o carte lui Pop și să îi cerem demisia!”

de null
Protest inedit împotriva ministrului Educației. Internauții vor cere, marți, demisia lui Liviu Pop

Un protest inedit este anunțat, marți, în Piața Victoriei, oamenii fiind încurajați, pe Facebook, să aducă o carte pentru “Biblioteca pentru Pop”, cerând și demisia ministrului Educației pentru modificările din sistemul de învățământ românesc.

“Hai să îi ducem o carte lui Pop și să îi cerem demisia!

Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învățământ românesc. Milioane de copii și de părinți au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc școala românească spre haos complet.

Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educația din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situații aberante: părinții s-au plâns că elevii sunt percheziționați în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în școli iar soarta examenelor din acest an școlar a devenit incertă.

Din ”palmaresul” ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea că, deși în România Educația e gratuită, asta înseamnă doar că elevii nu plătesc, nu și părinții lor.

În cele din urmă, societatea românească a putut remarca faptul că Educația a ajuns să fie condusă de o persoană cu grave probleme de background profesional și chiar și de exprimare: gafele legate de ”genunche” și ”cu câți i se scrie cucântul <copiii>” fac parte deja din biografia publică a domnului Pop.

Noi ne dorim ca Educația din România să ajungă la standardele europene pe care copiii acestei țări le merită. Ne dorim ca guvernanții să prețuiască știința de carte și nu mai acceptăm ca impostura, complicitatea și lașitatea să guverneze sistemul de învățământ.

Vom transmite acest lucru întregului Guvern, în Piața Victoriei, printr-un gest simbolic: dăruindu-le, fiecare, câte o carte. Orice carte, pentru că nu dorim să trăim într-o țară în care un material didactic sau o operă literară să poată interzise. Dacă doriți, puteți scrie și o dedicație pentru domnul Pop, poate va reuși să înțeleagă mai bine mesajul.

Și să înțeleagă că haosul pe care l-a provocat este prea mare și e timpul să își dea demisia. Puteți veni oricând între 9AM și miezul-nopții, pentru că știm că viața de părinte este foarte complicată și programul este mereu, contra-cronometru. Invităm, de asemenea, sindicatele din învățământ și organizațiile de părinți să ni se alăture.

Cât despre cărțile care vor fi colectate, sperăm că Guvernul, prin Ministerul Educației, le va dona unor școli pe care subfinanțarea le-a adus în situația de a nu avea o blibliotecă în care copiii să găsească tot ce au nevoie”, scrie pe pagina evenimentului.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Am rezerve in privinta acestui protest. Suna … ong-ist.

    N-am suficiente informatii despre activitatea actualului ministru Pop ca sa exprim o opinie competenta dar, punctual, pe tema manualelor sunt total de acord.

    A decis ca Editura Didactica si Pedagocica (100% de stat) sa se ocupe de acum inainte de editarea tuturor manualelor. Adio licitatii contestate pana-n panzele albe si tot felul de intarzieri nemotivate. Jale mare bine-nteles pt editurile de casa ce trageau sforile sa mai scoata si ele cate un manual sau un auxiliar ceva cu lobby-ul de rigoare pe la profesori samd.

    Pop vrea manuale si auxiliare UNITARE la nivelul intregii tari. Si chiar nu vad absolut nimic gresit in asta deoarece cred ca inca mai suntem in stare sa facem niste manuale bune care sa multumeasca pe toata lumea. Asa cum era inainte de ’89 cand invatamantul romanesc era de top (cine nu recunoaste asta inseamna ca are o problema)

    Libertatea data profesorilor nu a fost folosita corect decat de foarte foarte putini asa ca in general rezultatele sunt mult mai slabe. Nu merita mers in continuare pe aceeasi idee doar pentru ca in cateva cazuri de profesori cu adevarat exceptionali si daruiti meseriei s-au obtinut unele performante. Fiti siguri ca aceia vor fi la fel de buni si cu manuale unice.

    Numai asa se pot defini niste standarde clare de predare, se pot face verificari mai bune si va exista, zic eu, un control mai bun al activitatii de la clasa.

    Sigur acesta este doar un element in procesul de educatie insa unul dintre cele mai importante pentru ca rupe pisica sforariilor intr-o zona foarte sensibila si care este foarte usor de manipulat (ex. la istorie este deja crima si pedeapsa – au ajuns sa predea tot felul de aberatii). Ca sa nu mai vorbim de teme sensibile gen educatie civica, pt sanatate s.a. unde cine credeti ca se da acum cu fundu’ de pamant ca, vezi Doamne, ce rau e ministrul. Iar balacareala vine la pachet.

  2. Stan, se vede ca n-ai nicio legatura cu sistemul de invatamant. Asta-i o problema reala: toti habarnistii isi dau cu parerea. Nu manualele alternative sau culegerile au determinat prabusirea invatamantului romanesc. Culegeri existau si pe vremuri,doar ca erau mai greu de procurat.Copiii sunt diferiti, au potential diferit, au aspiratii diferite. Nu-i poti baga intr-un tipar unic.Poate daca vrei sa te intorci la comunism…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button