X

Unde sunt banii lui DINU PATRICIU?

de null
Dinu-Patriciu
Foto: http://jurnaluldenordvest.ro/dinu-patriciu-executat-silit-de-banca-lui-ion-tiriac/

Dinu Patriciu a fost un om extrem de bogat, dar nici măcar banii nu l-au ajutat să învingă o boală necruțătoare, care într-un final s-a dovedit a fi fatală. Averea lui era estimată la două miliarde şi jumătate de dolari, dar înainte de moarte, banii au dispărut.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Soția cu care era în divorţ înca mai caută în băncile din Elveţia miliardul de dolari care pare că s-a evaporat. Aceasta bănuiește faptul că Patriciu a ascuns banii în conturi secrete din Elveția, astfel încât să scape de Fiscul din România.

Dana Patriciu a mers mai departe cu investigația și a cerut chiar instanței de judecată din România să facă demersuri să dea de urma banilor. Ea a cerut extrasele de cont ale operațiunilor în conturile lui Patriciu începând cu luna noiembrie 2011, potrivit Antena3.

Când Dinu Patriciu a vândut 75% din Rompetrol către KazMunaiGaz valoare de piaţă a fost 3.616 milioane dolari. Pornind de la valoarea anunţată a companiei, presa a dedus atunci că procentul de acțiuni deținut de Dinu Patriciu valora două miliarde de lei.

Solicitarea privind verificarea conturilor a venit la puțin timp după ce „The Guardian” a scris ca Dinu Patriciu s-ar afla pe lista scurtă a clienților români care au conturi speciale la o bancă elevețiană care a fost acuzată că-și ajuta clienții să-i ferească de controalele fiscale. Conform sursei citate, suma depășește 800 de milioane de euro.

Averea lui Dinu Patriciu era estimată la 190 de milioane de euro la momentul în care acesta a încetat din viață. Cu doar câțiva ani în urmă, în dreptul averii omului de afaceri figura fabuloasa sumă de 2,5 miliarde de dolari.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Noi credem ca Dinu Patriciu n-a fost decat o unealta, pentru ca Rompetrol sa nu mai fie a Romaniei.

Iata intreaga schema pe scurt:

–       In 1998 un grup de investitori ii dau bani lui Dinu Patriciu sa cumpere Rompetrol. Ieftin, aproximativ 50 milioane dolari … Dar teoretic a cumparat si datoriile societatii.

–       In 1999 Rompetrol cumpara Rafinaria Vega

–       In 2000 este creat holding-ul Rompetrol Group B. V., cu sediul central in Amsterdam, Olanda

–       In 2001 grupul cumpara Petromidia

–       In 2005 achizitioneaza reteaua de benzinarii Dyneff din Franta. Grupul isi incepe activitatea in Albania si Georgia si deschide o reprezentanta la Moscova.

–       In 2006 Rompetrol infiintează Rompetrol Ucraina.

–       In 2007 compania kazaha KazMunaiGaz achizitioneaza 75% din actiunile Rompetrol Group contra sumei de 2,7 miliarde euro. Dinu Patriciu “controla” inainte de vanzarea participatiei majoritare catre compania kazaha 80% din acțiunile grupului, iar partenerul sau american Phillip Stevenson restul de 20%. In urma tranzactiei, participatia lui Patriciu s-a redus la 20%, iar a lui Stevenson la 5%.

–       In 2009 KazMunaiGaz achizitioneaza si restul de 25% din actiuni, detinand astfel control total de 100% asupra companiei.

–       La moartea sa, aflam ca Dinu Patriciu nu mai avea uriasa suma.

–       In ianuarie 2014 Guvernul Ponta iarta datoriilor Rompetrol (adica KazMunaiGaz):

Ponta IARTA Rompetrol (adica KazMunaiGaz) de DATORIA DE JUMATATE DE MILARD DE DOLARI. Detalii despre una din SCHEMELE prin care ROMANIA RAMANE si FARA PETROL si FARA INDUSTRIA PETROLIERA si FARA BANI

Altfel spus, consideram ca Dinu Patriciu n-a avut in mod real niciodata respectiva suma de bani. Ori a fost mereu doar un nume de fatada al celor ce i-au dat bani in anii 90 ori i-a avut totusi pentru scurt timp dar pe urma au ajuns tot la aceiasi.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Si daca si-a inscenat moartea ca sa scape de problemele din justitie ?
    Poate acum s-a apucat de afaceri sub alt nume; sau pe numele copiilor.
    Asta e ca si liderul Isis; vniciodata nu esti sigur ca a murit.

  2. Nu am înțeles niciodată cum un GUVERN al României ” te iartă ” de DATORII sau îți dă ”terenuri” .În numele cui? Dacă dictatorul ceaușescu ar fi făcut așa în numele poporului,ce s-ar fi întâmplat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button