X

Preotul IOAN SÎRBU anunță ÎNTRERUPEREA POMENIRII Episcopului SILUAN al Italiei

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Scrisoare deschisă către Episcopul Siluan al Italiei

”De vei vedea sabia venind
și nu vei da de veste fratelui tău, din mâna ta
voi cere sângele lui.” (Ezechiel 33, 6-8)

Am ezitat vreme îndelungată până să iau această decizie, crezând că lucrurile se mai pot îndrepta, însă m-am înșelat.

După cum bine știți, anul trecut în luna iunie, a avut loc un eveniment întristător și păgubitor pentru Biserica lui Hristos, la care și dumneavoastră din păcate v-ați făcut părtaș.

Este vorba de așa-zisul ”Sfânt și Mare Sinod Panortodox” care, în loc să rezolve marile probleme bisericești, mai rău le-a agravat, confirmând și pecetluind ”sinodal” pan-erezia ecumenismului pe care a introdus-o oficial în Biserică.

Cunoaștem foarte bine din istoria bisericească faptul că toate Sinoadele Ecumenice și Locale s-au întrunit pentru întărirea dogmelor bisericii și pentru condamnarea ereziei. Însă acest ”sinod” nu a statornicit nicio dogmă și nu a combătut nicio erezie, ci dimpotrivă a legiferat erezii, iar ereticii cei vechi, anatematizați de Biserică, au participat ca și ”observatori” alături de ereticii cei nou apăruți, ecumeniștii ”ortodocși”.

După cum arată hotărârile finale ale documentelor de la Kolimbari, acest ”sinod” nu a fost unul ortodox, ci a fost un sinod mincinos, eretic și tâlhăresc, după cum a fost caracterizat de mulți ierarhi, clerici, monahi și teologi. Și acest lucru pentru că:

  1. A dizolvat sinodalitatea ortodoxă, deoarece episcopii din delegațiile Bisericilor Locale au avut doar drept de semnătură, nu și drept de vot, pe care l-au avut numai întâi-stătătorii acestora.

  2. Nu au participat toate Bisericile Locale, lipsind astfel patru dintre ele.

  3. A acceptat ” căsătoriile mixte” între ortodocși și eretici, ceea ce este condamnat de Sfintele Canoane.

  4. A acceptat denumirea ”istorică” de ”biserici” ereziilor, negând astfel unicitatea Bisericii Sobornicești.

  5. A acceptat ideea eretică a participării Bisericii Ortodoxe la efortul ”de restabilire a unității creștinilor” ca membră în cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor.

  6. A desființat hotarul dintre Ortodoxie și erezie, necondamnând nicio erezie, pentru care își află justificarea un Sinod Pan-Ortodox.

  7. Au participat ca ”observatori” eretici condamnați deja de Sinoade Ecumenice, lucru nemaiîntâlnit în istoria Bisericii.

Cunoscând faptul că toți Sfinții Părinți atunci când apărea o erezie, până la condamnarea sinodală, întrerupeau pomenirea și comuniunea cu cei care aduceau inovații în credință și pentru că dumneavoastră nu ați luat nicio atitudine împotriva acestui sinod eretic, ci l-ați acceptat prin însăși semnătura dumneavoastră, vă aduc la cunoștință că în temeiul Canonului 15 al Sinodului I-II Constantinopol(861) am întrerupt pomenirea numelui dumneavoastră la toate Slujbele pe care le săvârșesc, încă din luna octombrie a anului trecut.

Dacă aș fi continuat să vă pomenesc ar fi însemnat că și eu sunt ecumenist și eretic pentru că, după cum spune părintele profesor Theodoros Zisis, pomenirea numelui episcopului înseamnă identitate de credință între pomenitor și pomenit. De aceea am întrerupt pomenirea numelui dumneavoastră, pentru că nu vă mai consider un episcop ortodox până când veți declara public că respingeți și osândiți sinodul din Creta și toate ereziile papismului, monofizitismului și protestantismului.

Iar în cazul fericit în care veți conștientiza faptul că vă aflați cuprins de această erezie înfricoșătoare și veți voi să vă pocăiți, atunci și eu cu toată dragostea voi relua pomenirea numelui dumneavoastră.

Data 17.09.2017

Preot Ioan Sîrbu
Parohia Oderzo-Treviso

Enoriașii bisericii ortodoxe din Oderzo au semnat după slujba de duminică, o listă de susținere a părintelui Ioan întru mărturisirea Dreptei Credințe împotriva ecumenismului și a pseudo-sinodului din Creta. Vă prezentăm semnăturile mai jos:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

  1. in sfarsit diaspora se trezeste dar mai ales inca odata da dovada de curaj si NU tradeaza.
    Sa ne ajute Dumnezeu a ne pastra credinta stramoseasca!

  2. Un adevarat marturisitor. Curajul lui este mare pentru ca o face in mijlocul ereziei invechite si perverse. Respect si admiratie pentru un asemenea om. Dumnezeu sa-l binecuvinteze si sa-l ocroteasca pe el, familia sa si turma pe care o pastoreste !

  3. Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
    ……………………………………………………………………………………………………………
    PLAN PENTRU DESCREȘTINAREA EUROPEI
    (înlăturarea crucilor de pe biserica grecească folosită ca brand pe ambalaje alimentare; controversa din 31 august 2017)
    http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2017/09/plan-pentru-descrestinarea-europei.html

    ………………………………………………………………………………………………………………………………

    În 14 septembrie 2017, Eparhia Ortodoxă Greacă de Thira, de care aparține biserica respectivă folosită ca brand, din insula Santorini, a dat un comunicat de presă în care spune că „falsificarea din reprezentarea fotografică a bisericii sfinte nu poate fi tolerată pe motive de interes politic sau comercial. Din contră, aceasta trădează o lipsă de respect pentru integritatea și sfințenia monumentelor, și din nefericire, o lipsă de educație”.

    De asemenea, în acel comunicat de presă s-a făcut referire și la cântărețul rapper american Rick Ross care fără să aibă permisiunea mitropoliei a filmat un video muzical plin de cuvinte obscene, cântând și dansând în fața Sfântului Altar din Biserica Sf. Evstratios din Vourvourou, Thira. Astfel că mitropolia a cerut o „procedură disciplinară pentru verificarea condițiilor acestui incident și pentru atribuirea vinei de profanare a spațiului sacru.”
    http://orthochristian.com/106423.html
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………..

    Politica de descreștinare a lumii, începută de evreii-derbedei-atei-bandiți-sataniști în Franța, în timpul Revoluției din 1789-1791, are diferite forme. Rezultatul acelei politici diabolice se vede azi în Franța, unde se demolează 2.800 de biserici, căci numărul francezilor etnici a scăzut, prin încurajările ateiste la destrăbălare sexuală contra familiei.
    http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2017/07/nu-va-ramane-aici-piatra-pe-piatra-care.html
    ……………………………………………………………………………………………………………………………

    În Germania, la fel, politica ateistă de încurajare a destrăbălărilor sexuale contra familiei are drept rezultat scăderea populației creștine, căci numărul deceselor creștinilor este mai mare decât numărul nașterilor în familii creștine.
    http://evz.ro/cum-pune-islamul-pune-stapanire-pe-germania-lui-merkel-mai-vrem.html

    În România numărul crimelor de avort, peste 80.000 pe an, au la bază tot politica ateilor criminali. Însă, creștinii din România ar trebui să ia exemplul creștinilor americani care vor să protejeze prin Lege viața copiilor nenăscuți.
    http://protopopiatavrig.blogspot.ro/2017/01/proiect-de-lege-care-interzice-avortul.html
    ………………………………………………………………………………………………………………………
    Crucea este simbolul Sacrificiului Infinit de Curat și Infinit de Puternic adus Tatălui nostru Sfânt din Ceruri de către Iisus, Fiul Veșnic Iubit al Lui, Fiu Făcut Om pentru mântuirea oamenilor din sclavia păcatelor, din sclavia Diavolului, din sclavia morții eterne, adică din despărțirea chinuitoare eternă de Tatăl nostru Sfânt din Ceruri.
    Crucea, astfel, a devenit Altarul cel mai Curat din lume, Masa cea mai Curată din lume, pe care S-a pus Ofranda cea mai Sfântă din partea oamenilor către Tatăl nostru Sfânt din Ceruri.
    Crucea, astfel este și Armă împotriva Diavolului, căci prin Jertfa pe Cruce Iisus l-a învins pe Diavolul.
    Crucea este, astfel, simbolul puterii lui Dumnezeu manifestate spre oameni.
    Sfântul Apostol Pavel spunea că el nu dorește să se laude cu nimic altceva decât cu Crucea Domnului nostru Iisus Hristos, adică cu Jertfa de pe Cruce a Domnului nostru Iisus Hristos, prin Care s-a realizat separarea noastră de lumea păcatelor, de lumea Diavolului, și s-a realizat înfierea noastră la Tatăl nostru Sfânt din Ceruri. (Galateni 6,14).
    ……………………………………………………………………………………………………………………………..
    Răstignirii Tale ne închinăm și noi Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, și Sfântă Învierea Ta o lăudăm și o mărim!

  4. VREDNIC ESTE!
    Stiu din surse sigure ca Preasfintitul Siluan a trimis un comunicat tuturor preotilor ortodocsi sa nu mai slujeasca Prohodul Maicii Domnului (va puteti inchipui?), si binenteles ca unii preoti slugarnici si lingusitori s-au conformat in secunda doi.
    Eu nu-mi pot imagina cum m-as putea ruga lui Dumnezeu Domnului nostru Iisus Hristos fara sa o am mijlocitoare pe Preasfanta si Preacutara Maica Domnului. Pai Maicuta Sfanta se roaga in continuu pentru noi pacatosii in fata Tronului Domnului nostru Iisus Hristos ca sa mai ingaduie pace si timp de mantuire. Dar nu-mi pot imagina nici ce fel de preoti sunt cei care nu slujesc Prohodul Maicii Domnului considerandu-l neimportant. Cu ce tupeu isi mai pleaca genunchii la rugaciune? (daca mai fac rugaciune…)
    Pai fratilor, fara Maica Domnului, noi nu l-am fi avut niciodata pe Domnul nostru intrupat, Maica Domnului este Biserica cea atotiubitoare si mijlocitoarea noastra a tuturor .
    Nu degeaba sfintii parinti au hotarat ca in dreapta Altarului sa fie pictata ICOANA DEISIS – a Dreptului Judecator. Si ce vedem acolo? in dreapta Domnului nostru Iisus Hristor in calitate de Judecator este MAICA DOMNULUI… Fratilor, este Maica Domnului si nu episcopul Siluan…..nici patriarhul Bartolomeu…nici vreun alt preot care s-a facut preot asa de sanchi ca se castiga bine si aici in Italia romanii sunt cam prosti, habar n-au ei de credinta, lasa ca le spunem noi ce vrem, ii modelam precum plastelina, si asa multi/e s-au cuplat cu italieni, deci casatoriile mixte sau concubinejele sunt un mod de viata al romanilor si romancelor din Italia. ca se cununa religios fara niciun fel de catehism, fara niciun fel de pregatire, asta e la ordinea zilei, banii sa iasa. (BINENTELES CA NU TOTI PREOTII ROMANI ORTODOSCI FAC ACEST LUCRU, DOAR ACEIA SLUGARNICI, FILOPAPA SI FILOECUMENISM)
    Fratilor traiesc in Italia si pana acum am schimbat trei biserici unde slujesc slugile ecumenismului, e prapad fratilor, merg zeci si zeci de km la slujba Sf.Liturghii in fiecare duminica, e jale fratilor. Ne pierdem sufletul. Deja stand si lucrand cu italieni libertini din toate punctele de vedere este adevarata mucenicie sa nu gresesc cu ceva in gandire , vorbire si comportament, dar nici in biserica noastra sa nu gasesc linistea si pacea cea mult ravnita?
    Eu va intreb pe fratiile voastre, oare chiar nu-si dau seama de importanta preotiei, acesti preoti si episcopi chiar nu constientizeaza momentul istoric pe care-l traim cu totii? Oare chiar sunt atat de nesimtitori, nestiutori, nepasatori? Oare preotia, acest mare DAR pe care insusi Hristos Domnul nostru l-a dat apostolilor, este doar o meserie pentru ei, cum vinzi cartofi in piata? Oare in afara de faima si de slava desarta cu care se imbata multi din preoti, se mai cauta si la suflet? Oare stiu ei de existenta sufletului? Chiar nu constientizeaza faptul ca SUNT MURITORI???????????? Ca vor da ochi cu Dumnezeu si cu Maica Domnului si cu Sfintii, atunci ce scuze jenante vor avea in apararea lor cand doar faptele vorbesc????????????

    Sa ne ajute Bunul Dumnezeu prin mijlocirea Maicii Domnului sa STAM DREPTI IN ADEVARATA CREDINTA, sa nadajduim si sa ne rugam Domnului sa-i intoarca pe toti cei rataciti, ca avem mare lipsa de indrumatori duhovnicesti.
    Sfantul Ignatie Briancianinov in cartea sa “OFRANDA MONAHILOR CONTEMPORANI” sfatuieste ca acolo unde nu sunt preoti buni sfatuitori si buni duhovnici, invatatura cea dreapta sa o cautam in Sfintele Evanghelii si in scrierile sfintilor parinti. Va dau marturie ca niciodata pana acum nu am ramas fara raspuns, fie ca am gasit scris la Sf.Ioan Gura de Aur, fie in Filocalie,sau la alti sfinti, dar intotdeauna m-a ajutat Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului care ma acopera si ma lumineaza. Din mila Domnului am gasit un duhovnic aici in Italia si un mare indrumator si traitor in tara. Sunt atatia parinti buni acasa. Sa stiti ca ne iubeste Maica Domnului ca prin rugaciunele ei de maica dumnezeiasca Domnul ingaduie ca in tarisoara noastra sa traiasca atatia sfinti parinti,care sa ne indrume, sa se roage pentru noi, sa ne ajute in urcusul acesta anevoios duhovnicesc…nu ne va lasa Domnul pana la sfarsit.
    Noi sa fim credinciosi Adevaratului Dumnezeu, Aceluia care S-a rastignit pentru noi pe Cruce, si sa o cinstim cu credinta si cu dragoste pe Maica Domnului!

  5. Am citit articolul si am citit si comentariile. In primul rand fostul preot a ajuns preot prin inselaciune. Teologia a fost facuta cu spaga in timp ce el locuia in italia. Faci teologia in romania si tu locuiesti si, banuiesc, ca si muncea acolo. Deci minciuna. SILUAN, CAND I-A DAT PAROHIA NU STIA DE INSELACIUNEA ASTUIA. Asa deodata el s-a gasit sa fie impotriva conducerii bisericii ortodoxe. El delicventul. Asa deodata e imaculat. Un gunoi.
    Toata comunitatea din oraselul ala italian a fost bulversata de mizeria facuta de delicventul numit preot. Acum si-a facut el o biserica privata si prosteste cateva familii de romani mai nevoiase din zona aia. Asta pt ca probabil e la pamant material.
    Toti comentatorii de mai sus sper sa cititi adevarul scris de mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button