X

Fiul fostului sef al Securitatii comuniste (Iulian Vlad) este … consilier superior la Corpul de Control al Primului Ministru de 14 ani, indiferent de guvernare

de null
sursa foto: ziaristionline.ro

Ultimul șef al Securității comuniste a fost Iulian Vlad, ajuns astăzi la 86 de ani. El s-a aflat la conducerea instituției între anii 1987 – 1989. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe 31 decembrie 1989, Vlad a fost arestat si condamnat la 25 ani de inchisoare, ca urmare a implicarii sale in represiunile care au avut loc la Timisoara si la Bucuresti, inaintea caderii regimului Ceausescu. Nu a executat din sentinta decat 4 ani, la inchisoarea de la Jilava, fiind eliberat pe 31 decembrie 1993. Apoi s-a retras din viața publică, însă a avut grijă să-și îndrepte fiul într-o direcție cumva similară.

Adrian Vlad a ocupat functii importante in sistem. Inginer geofizician la baza, Adrian Vlad a fost director al Rezervelor de Stat, intre 2001 si noiembrie 2003, cand a fost numit consilier superior la Corpul de Control al Primului Ministru, functie pe care o ocupa si in prezent, dupa aproape 14 ani in care s-au schimbat mai multe guverne, scriu jurnaliștii de la stirilekanald.ro.

In calitatea sa de angajat la stat, fiul lui Iulian Vlad si-a depus recent declaratia de avere. Din document reiese ca Adrian Vlad detine 3 terenuri intravilane in Bucuresti si doua agricole, unul in Giurgiu, celalalt in Neamt, precum si 3 apartamente in Capitala. Fiul lui Iulian Vlad are un venit anual de 52.496 de lei, adica incaseaza lunar 4.374 de lei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. se cunoaste ce a fost in 89 (inceputul sfarsitului) dar totusi daca nu exista un oarecare Iulian Vlad acum eram “balkanizati” ca fosta Yugoslavie.

  2. Conform unor stiri din presa, Florian Coldea ar fi fost propulsat in structurile de conducere ale SRI de un fost general de securitate.
    Se pare ca securitatea l-a tradat (si asasinat pe Ceausescu), dar problema grava nu e ca l-a tradat pe Ceausescu, ci ca a tradat Romania.
    Linistea si pensiile de care s-au bucurat fostii securisti (inclusiv tortionarii) dupa ’89 nu e o simpla intamplare, o “neglijenta in serviciu”.
    Mai zice cate unul : “am intrat in securitate ca sa-mi slujesc tara.” Ha, ha, ha, ce gluma proasta!
    Trebuie sa ne amintim ca securitatea de pe vremea lui Gh. Gh. Dej era condusa de un sef si doi adjuncti: seful si unul dintre adjuncti erau de origine evreiasca, nascuti in URSS, iar celalalt adjunct era, se pare, de origine ucraineana, nascut tot in URSS.

    1. “Erati” ? Dar tu de unde esti?
      Du-te si fa-i o statuie lui Iulian Vlad…
      Sub privirea vigilenta a serviciilor secrete, Romania a ajuns o colonie, os de ros, vaca de muls si carne de tun, iar romanii au ajuns angajatii (ca sa nu zic sclavii) strainilor in afara si in interiorul propriei tari.
      Am vazut de curand un reportaj unde o unguroaica originara din Transilvania povestea cam care e viata est-europenilor angajati in Germania ca ingrijitori. Publicase si o carte, “Slugile Germaniei”. Nu numai ca respectivii trebuie sa se ocupe 100% de ingrijirea unor batrani cu Alzheimer sau imobilizati la pat (familia acestora fie nu locuieste in apropiere, fie are alte preocupari), dar mai trebuie sa se ocupe si cu gradinaritul (cazul cel mai fericit) si cu alte treburi casnice si practic nu mai au timp liber. Gradinaritul e o activitate reconfortanta, insa daca sta intr-un apartament si nu o casa cu gradina, practic e ca si cum ar fi arestat la domiciliu, iar daca nici nu cunoaste bine germana e tinta unor umilinte, inclusiv cand se duce sa cumpere ceva de la magazin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button