X

NEAR DEATH EXPERIENCES: Cand nu esti crestin, NDE te uluieste / Cand esti om de stiinta ateu, deja dai raspunsuri tampite / INVATATURA ORTODOXA despre SOARTA SUFLETULUI DUPA MOARTE

de Saccsiv

Cand nu esti crestin, NDE te uluieste. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iata, de exemplu, ce putem citi in articolul After dying, some people really do go to Hell… and some have returned to tell the tale de pe Natural News:

 

După ce mor, unii oameni chiar merg în iad … iar unii s-au întors pentru a povesti

Se presupune că până în 1992, 13 milioane de americani (sau în jur de 5% din populație) au trecut printr-o experiență la limita morții (NDE – eng. near death experience), cu o frecvență anuală de 200 000. „Revenirea din morți” cum a fost denumit, este un subiect popular în media ce i-a intrigat pe cercetători de ceva vreme. Extinzând subiectul dincolo de barierele științei, ideea de „altă lume” decât cea din dimensiunea noastră este fascinant. Aduce în discuție conceptul de „viață de apoi” sau cel puțin ne provoacă să studiem legile fundamentale ale fizicii un pic mai atent. Indiferent cum pui problema, aceste NDE sunt pline de subînțelesuri spirituale sau religioase. Mulți supraviețuitori ai acestor experiențe vorbesc despre ceea ce au văzut și cum aceste viziuni (din lipsă de cuvinte mai potrivite) le-au schimbat modul în care percep viața. (Vezi și: Viața după moarte e reală,concluzionează un studiu științific pe 2.000 de pacienți)

Foarte interesant este faptul că lucrarea „Impactul mistic al experiențelor în pragul morții”, ce relatează astfel de experiențe ale unor cetățeni americani și indieni, nu a găsit nici o legătură între religiozitate și viziunile de pe patul morții; „deși au descoperit că sistemul de credințe ale unui individ a influențat interpretarea experienței”, concluzionează lucrarea.

Citind un articol pe Reddit poți găsi informații inedite despre ceea ce se întâmplă când „murim” (sau în moarte clinică). Aceste relatări oscilează între pacificatoare și foarte horror. Userul junikun scrie că el chiar a vizitat iadul iar această experiență l-a făcut să creadă în viața de apoi. El își amintește că „acum 20 de ani am intenționat să mă sinucid cu o supradoză de medicamente (sic). Nu sunt sigur dacă am murit în timpul somnului dar rețin că am mers în iad. Diavolul era o furnică imensă de foc ce mergea pe lavă … ceea ce este ciudat pentru că nu mi-a fost frică niciodată de furnici decât o dată acu 5 ani când am căzut într-o groapă săpată într-un cuib de furnici, ajungând apoi la urgențe în stare de șoc. Am povestit aceasta doar la 3-4 persoane. Cred că ar speria pe majoritatea gândul că mă duc în iad pentru că știu că există viață de apoi (sic).”

Deși înfricoșătoare această viziune, unii useri Reddit n-au acceptat concluzia sa despre viața de apoi. Userul mom0nga a încercat să-i liniștească spunându-i lui juninkun „nu știu ce religie ai dar poate acea experiență/vis era un avertisment ca să nu te duci în iad, sau poate a fost doar un vis. Oricum ar fi, nu cred că te vei duce în iad doar că ai avut acea viziune.”

Alte relatări sunt mai puțin dure. De cele mai multe ori supreviețuitorii vorbesc despre faptul că nu vedeau nimic dar se simțeau extraordinar de împăcați. Unii au posibilitatea de a alege să rămână sau să se întoarcă înapoi, așa cum a pățit userul jimmiDog. „Am realizat că am primit șansa să aleg între a sta acolo pentru totdeauna sau să mă întorc la părinții mei. Vroiam să stau în acest loc frumos dar am ales să mă întorc înapoi”, scria el.

Un punct comun la toate aceste istorisiri este acela că toți au devenit credincioși în viața de apoi după aceste experiențe NDE. Această schimbare completă în gândire (pentru unii) a adus după sine schimbări drastice în stilul de viață și obiceiurile personale. Asta nu e așa de surprinzător, spune autorul lucrării menționate mai sus. „NDE-rii se descriu pe sine ca fiind mai credincioși decât erau înainte… în timp ce tot aceștia nu au raportat nici o schimbare în religiozitatea lor ca rezultat al întâlnirii lor cu moartea .. este vorba de un sentiment ridicat profund de credință … ce nu pare să ceară aderarea la o religie convențională ca să se manifeste.”

Potrivit lui Raymond Moody, psihiatrul care a patentat termenul în anii 70, de obicei sunt 15 elemente prezente la cazurile tipice de NDE: auzul pronunțării decesului, inefabilitatea, auzul de zgomote ciudate, un sentiment de pace, tunelul întunecat, întâlnirea cu ființe spirituale, cu o lumină puternică, experiențe în afara trupului, revederea întregii vieți, lumini, tărâmul științei infinite, vederea de ființe dezorientate, granița dintre dimensiuni, o salvare supranaturală și întoarcerea în trup.

Cele 2 etape ale morții

Aproape toți NDE-rii apar când când o persoană este declarată moartă clinic. Acesta este primul pas în procesul numit și moarte. Moartea clinică durează între 4-6 minute și începe unde persoana încetează să mai respire și inima nu mai pompează sânge. Organe precum rinichii sunt încă vii acum.

Moartea biologică este stadiul 2 și începe cu degenerarea organismului. Creierul moare din lipsa de oxigen.

 

Cand esti om de stiinta ateu, deja dai raspunsuri tampite …

Nu exista a treia cale. Esti ori cu bunul Dumnezeu, ori cu dracul. Vei fi ori in Rai, ori in iad.

Ateismul nu este a treia cale. Este satanism. Dracul l-a „invatat” pe om ca nu exista Dumnezeu, dar nici diavol. Lui nu-i pasa ca se spune despre el ca nu exista, caci astfel lucreaza mai lejer:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/razboiulcrestinilor3.htm

Iar omul astfel prostit a inventat ateismul. Si multi atei zic ca nu sunt satanisti din moment ce ei nu cred in existenta ingerilor cazuti. Dar fac voia lui lucifer prin insasi faptul ca zic ca nu exista Dumnezeu. Si multe altele le fac dupa voia lui …

Mai merita amintit si faptul ca stalpi ai ateismului erau de fapt satanisti pe fata, ca de exemplu Karl Marx:

CITATE CELEBRE. Au spus-o cu gura lor iar altii ne-au avertizat …

Cercetatorii atei nu cred in existenta sufletului, deci nici nu cred ca exista Rai si iad. In 2010 au descoperit „o izbucnire scurtă de momente de activitate a creierului înainte de moarte”. Si iata ce hal de concluzie au tras, conform articolului  Near-death experiences ‘explained’: Scientists believe it’s the last gasp of a dying brain de pe Dailymail, traducerea saccsiv:

 

Unii spun că pluteau deasupra propriului corp, alţii susţin că au mers de-a lungul unui tunel plin de lumină sau au fost saturati de un sentiment de pace.

   Dar, decât să fie o pregustare a vietii de dupa moarte, mai degrabă aceste experienţe dinaintea mortii, pot fi, pur şi simplu, cauzate de o furtuna electrica a creierului aflat pe moarte.

   Un studiu facut pe creierul critic bolnav la bărbaţi cat şi la femei, a dezvăluit o izbucnire scurtă de momente de activitate înainte de moarte.

   Cercetator Lakhmir Chawla, un medic de terapie intensivă, a declarat: „Noi credem că experienţele dinaintea mortii ar putea fi cauzate de o descarcare electrică cauzata de rămânerea fără oxigen a creierului.
Odata cu scaderea fluxului de sânge şi nivelul de oxigen scade, iar celulele creierului elibereaza un ultim impuls electric.

   „El începe într-o parte a creierului şi se răspândeşte în cascadă şi acest lucru poate da oamenilor senzatii mentale vii.”

   Dr. Chawla, din Centru medical de la Universitatea George Washington din Washington DC, a monitorizat activitatea creierului la şapte persoane în faza terminală a bolii pentru a se asigura daca calmantele ce erau administrate si-au facut efectul.

   În fiecare caz, în aproximativ ultima oră înainte de moartea, reducerea treptată a activitatii cerebrale a fost întrerupta de o revenire a activitatii, de scurtă durata, tinand de la 30 de secunde pana chiar la trei minute.

   Nivelurile de activitate au fost similare cu cele observate la oamenii deplini constienti, chiar dacă tensiunea arterială a fost atât de scăzuta încât să fie nedetectabilă – şi acest lucru ar putea genera imagini vii şi sentimente, a spus cercetătorul.

   Scriind în Jurnalul de Medicina Paliativa, el a spus: „Noi speculam ca la acei pacienţi care cu succes sunt readusi la viata, ei pot sa-si aminteasca imaginile şi amintirile declanşate de această cascadă.

   „Consideram acest lucru ca o potenţiala explicaţie a claritatii cu care mulţi pacienţi au trait experienţe „în afara trupului ” atunci când au fost revitalizati cu succes dintr-un eveniment aproape de moarte.”

   O cercetare, lansata luna trecuta, atribuie experienţele avute dinaintea mortii pe nivelurile ridicate de dioxid de carbon din sânge care modifica echilibrul chimic al creierului care ne pacaleste cu „vederea” diverselor lucruri.

   Un studiu anterior a constatat că aproape unul din cinci pacienţi cu atac de cord ale căror vieţi au fost salvate au raportat experienţele din apropierea mortii.

   Acestea au inclus experienţe în afara corpului, sentimente placute, vederea unui tunel, o lumina, vederea rudelor decedate sau fragmente ale vieţii lor derulandu-se rapid în faţa ochilor.

   Cercetatorii de la Universitatea Southampton au încercat să clarifice dacă experienţele au o explicaţie medicală cerand la 1500 de pacienţi de atac de cord să-si reamintească orice amintire avuta după atacul lor cardiac.

   Într-un test, imagini care pot fi vazute doar privind de sus in jos sunt puse pe rafturi înalte în camerele de resuscitare în 25 de spitale din Marea Britanie şi SUA.

   În cazul în care oricare dintre pacienţi isi pot reaminti aceste imagini, aceasta va sugera o adevărată experienţă avuta în afara corpului. Cercetătorul sef Dr. Sam Parnia, a declarat: „Vedem moartea ca pe un moment dar, de fapt ea este un proces pe care medicina moderna il poate inversa des.

   Moartea începe atunci când inima nu mai bate, dar putem interveni şi să aducem oamenii înapoi la viaţă, uneori, chiar şi după trei-patru ore atunci când corpurile lor sunt păstrate foarte reci.

   „E posibil ca o proporţie mult mai mare de oameni sa aiba experiente dinaintea mortii, dar nu si le mai amintesc.”

   El a adăugat că Dr. Chawla nu a furnizat dovada că supratensiunile electrice înregistrate au fost legate de experienţele dinaintea mortii, spunand: „Din moment ce toţi pacienţii au murit, nu putem spune ce au experimentat”

 

Asadar, furtuna din creierul muribunzilor e cauza … De ce insa le creaza acestora imagini similare, nu mai explica. Ce sa mai spunem de cei ce au vazut chiar Raiul sau iadul? Desigur, acestia nici nu exista pentru asemeni oameni de stiinta. Hal de stiinta …

Din nefericire cei ce cerceteaza near-death experience (NDE) sunt mai ales cercetatori atei si ca atare dau si explicatii imbecile. De ce orbii din nastere isi vad trupul si pe cei din jur, iarasi nu-i mai intereseaza. Cum de aud convorbiri din alte incaperi, cum datorita vizualizarii rapide a intregului parcurs al vietii afla de evenimente ce nu le stiau, nu le pasa majoritatii “cercetatorilor“. Mare napasta pentru omenire ateismul asta ce ingradeste insasi cercetarea si pe care l-au scornit mintile bolnave ale marionetelor diavolului pentru a indeparta oamenii de Dumnezeu si a nega existenta sufletului, a iadului si a raiului. Mare pedeapsa isi vor lua.

Intr-un documentar transmis acum cativa ani pe TVR Cultural, un barbat descria o astfel de experienta in care a aflat de existenta unui fiu de care habar nu avea. Facand cercetari dupa revenirea sa printre noi, a constatat realitatea: in urma unei relatii trecatoare pentru el, acela s-a nascut dar foarte tanar a murit. Copilul si mamica lui au asteptat in zadar aparitia acelui barbat de care aveau o foarte mare nevoie … Acum batranul se caieste …

In 2013, oamenii de stiinta au studiat sobolani. Iata ce putem citi in articolul Ce se întâmplă ÎN PRAGUL MORŢII. VIZIUNILE şi „LUMINILE”, EXPLICATE de cercetători  (VIDEO) de pe Jurnalul:

 

Un recent test efectuat pe rozătoare a demonstrat un fapt foarte interesant, spun oamenii de ştiinţă. Un „val misterios” al activității cerebrale a putut fi observat, la subiecţii care mor. Chiar și după ce inimile de animalelor au încetat să mai bată, iar sângele nu mai ajungea la creier să-l oxigeneze, cercetătorii au putut înregistra semne „percepţie conştientă”. Studiul este primul dintr-o serie menită să stabilească sistematic starea neurofiziologică a creierului după un stop cardiac.
„Ceva se întâmplă la un pas de moarte, fapt care împinge creierul la un nivel ridicat de excitare. Acest lucru ar putea declanșa acele viziuni și senzații asociate cu experienţele înregistrate în moarte clinică. De obicei, acestea sunt descrise ca o călătorie printr-un tunel, spre o lumină intensă sau senzaţia de separare de corp. Alții se confruntă cu apariţia imaginilor celor dragi, ingeri, supunerea unui fel de judecată sau de „revizuire a vieţii”. Aproape toate experiențe nu sunt nimic mai mult decât halucinații provocate de efectul închidere a creierului, e ca atunci când dai „shutdown” unui computer”, spun cercetătorii. 

 

Posibila o astfel de activitate cerebrala, dar cum traduc nefericitii … Se indarjesc cumplit ca nu cumva sa admita existenta sufletului. Pentru ca daca recunosc, atunci trebuie sa raspunda automat la intrebarea: unde se duce dupa moarte? Si iata cum ateii fac din nou voia dracului. Caci dracul se bucura cand omul naucit de astfel de cercetatori spune hotarat ca iadul nu exista … Caci daca ar crede ca exista asa ceva, ar trebui urgent sa-si schimbe radical multe in viata sa.

 

Invatatura Ortodoxa despre Soarta sufletului dupa moarte

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
1 2 3Pagina următoare

3 comentarii

  1. „- Grabeste-te, legiune a sarpelui negrul! Grabiti-va, slujitorilor, pe taramul acestor alesi, savanti si genii ai slavei crucii. Inspirati-le cu prudenta, inselati-i in ascuns si pe neobservate – ca nu exista nimic in lumea suprasensibila si tainica[5]. Iar in ce priveste caracterul treptat al dezvoltarii naturii in toata diversitatea frumusetii si armoniei formelor ei, SUGERATI-LE cu viclenie ideea AUTOCREATIEI.

    SUGERATI-LE, pentru a produce o impresie mai puternica, termenul latinesc – EVOLUTIE; acest cuvant va prinde mult mai repede si va intra in uz, fiindca oamenii sunt pasionati de stiinta si cred cu tarie celor initiati in stiinte.

    Pe masura cercetarilor experimentale asupra structurii materiei si a formelor ei, SUGERATI-LE PREVAZATOR, ca si pe parcursul investigatiilor asupra sufletului si duhului pastrate in taina – in puterea atottiitoare a Creatorului – SUGERATI-LE CU MULTA VICLENIE, ca acest SUFLET si acea de viata datatoare, sau cum i-o mai fi zicand – PUTERE, nu exista deloc – ea fiind doar aparenta, aidoma miscarii – o simpla miscare, diferita doar ca viteza, diversificata de catre perceptie, sau o rasfrangere asupra punctelor nervoase sensibile, asupra strunelor nervoase ale organismului – si ca nu exista decat materia, substanta vizibila si palpabila, aflata in procesul miscarii sale, AUTOGENERATOARE.

    Aceasta sugestie este atat de reusita, incat oamenii vor trece cu usurinta la NEGAREA existentei sufletului(39), si a lui DUMNEZEU – Creatorul Universului.(40)”

    Sursa: https://saccsiv.wordpress.com/2011/03/14/text-exceptional-marsul-distrugatorului

  2. Multumesc COPRIE pentru clarificare!
    Daca articolul ar fi avut cobaterea tampeniilor de catre Parintele Serafim, ar fi comunicat constuctiv, sanatos.
    Alttfel, pare a sugestie de aprofundare a ereziilor, ma scuzatI!+CUm sa crezi ca sufletul cuiva umbla asa, liber de la Pamant la Iad ori la Rai si vine inapoi…. de “smecher”???
    Ce li se arata sint minciunile demonice pentrua atrage “la intoarcere” si pe alti fraieri…
    Spunea un calugar adresandu-i-se unui inger de lumina:
    NU SINT VREDNIC IN ACEASTA VIATA!!!!
    Sa-l L vad pe IIsusw dupa ce parasesc lumea, dupa ce mor, DACA SE CUVINE SA FIU IERTAT SI LASAT LANGA DUmenzeu-Fiul!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button