Programele RUSESTI de securitate informatică Kaspersky, INTERZISE în administrația SUA

Sep 15, 2017 2930 vizualizări 1 comentariu goo.gl/DTVKzc

Statele Unite interzic folosirea în administraţie a programelor de securitate informatică produse de compania rusească Kaspersky, de teama spionajului.

Secretarul american pentru securitate internă, Elaine Duke, le-a dat agenţiilor guvernamentale 90 de zile pentru a face planuri de înlocuire a softurilor produse de ruşi. Există teama că guvernul rus, pe cont propriu sau prin intermediul Kaspersky, ar putea compromite sisteme informatice direct implicate în securitatea naţională a Americii.

Washingtonul mai aşteaptă însă de la Kaspersky un răspuns scris la îngrijorările exprimate.

Decizia vine la două luni de la eliminarea companiei din Rusia de pe două liste cu furnizori autorizaţi folosiţi de agenţiile guvernamentale pentru a achiziţiona echipamente tehnologice.

Potrivit Washington Post, Departamentul pentru Securitate Internă este „îngrijorat de legăturile anumitor oficiali de la Kaspersky cu spionajul rus și alte agenții guvernamentale, dar și de obligativitatea, potrivit legii din Rusia, ca agențiile de informații să ceară sau să facă obligatorie asistența din partea Kaspersky pentru a intercepta comunicațiile ce tranzitează rețelele rusești”.

În plus, potrivit unui comunicat, americanii cred că „există riscul ca guvernul rus, fie că acționează independent, fie în colaborare cu Kaspersky, să profite de accesul oferit de produsele Kaspersky pentru a compromite informațiile federale și sistemele de informații care sunt implicate direct în securitatea națională americană”.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Programele RUSESTI de securitate informatică Kaspersky, INTERZISE în administrația SUA”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. Cosmin
    # 15 septembrie 2017 at 16:25

    In replica, rusii ar trebui sa inlocuiasca toate softurile de provenienta americana inclusiv Windows 10, despre care se stie clar ca spioneaza.

    Mentalitatea asta americana tradeaza un anume comportament si anume ca, toate softurile produse de americani au backdoor.

Scrie un comentariu