Ungaria RETRAGE sprijinul internațional pentru Ucraina, după INTERZICEREA predării în limbile MINORITATILOR. România, încă INERTA

Sep 13, 2017 4131 3 goo.gl/KL5aAW

Ungaria va suspenda sprijinul Ucrainei în cadrul organizațiilor internaționale și se va opune Kievului în implementarea afacerilor internaționale importante pentru țară, potrivit Obozrevatel.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministrului de Externe al Ungariei, Peeter Siiryotto Tamas Menzher.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Ministrul de Externe al Ungariei l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei, după care a ordonat diplomaților maghiari să nu sprijine nicio inițiativă ucraineană în organizațiile internaționale.

Decizia vine ca o replică față de noua reformă a învățământului ucrainean, care a nemulțumit puternic Ungaria din cauza presupusei încălcări a drepturilor minorității maghiare din țară.

În toate forurile ONU, OSCE și UE se raportează că oficialul de la Budapesta va ridica problema modificării articolului lingvistic al legii ucrainiene privind educația.

Parlamentul de la Kiev a adoptat pe 4 septembrie o nouă lege a educației prin care se desființează învățământul în limba maternă pentru minoritățile etnice în Ucraina, școala devenind obligatorie în limba ucraineană. Astfel, școlile cu predare în limbile minorităților vor dispare definitiv.

 

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
3 Comentarii la “Ungaria RETRAGE sprijinul internațional pentru Ucraina, după INTERZICEREA predării în limbile MINORITATILOR. România, încă INERTA”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 13 septembrie 2017 at 14:04

  Bravo Ungaria!

 2. SAVONAROLA
  # 13 septembrie 2017 at 14:23

  Atunci cand intr-o buna zi se vor restabili „domniile pamantene”, se va schimba ceva si in relatia cu vecinii. Deocamdata, tacere!

 3. dante
  # 13 septembrie 2017 at 19:57

  O lectie pentru plotoagele de la Bucuresti. Probabil ca parlamentarii romani vor face in continuare actiuni comune de buna vecinatate cu ucrainienii, cei care au luat cu japca partea de nord a Bucovinei. Acum 15 ani granicerii ucrainieni treceau la intimidare pe canalul Bistroe al Deltei Dunarii, de fapt un pamint romanesc rapit de acesti „buni” vecini.
  Cica mai sintem si frati in credinta Ortodoxa….

Scrie un comentariu