INVAZIA continua: O alta ambarcaţiune cu 157 de MIGRANTI, depistata in apropriere de Capul Midia. Politia de Frontiera a oferit imagini BLURATE, ascunzandu-le chipurile. De ce?

sept. 13, 2017 7803 9 http://bit.ly/2H7pkm4

 

UPDATE 10.30: Navele Poliției de Frontieră Române împreună cu o ambarcaţiune civilă de pe platformele petroliere aflate în zonă au remorcat, în noaptea de marţi spre miercuri, în Portul Midia ambarcațiunea RUYA 1, care plutea în derivă în apele Mării Negre și pe care se aflau peste 150 de persoane, potrivit unui comunicat de presă remis de Garda de Coastă.

În total au fost identificate 157 de persoane, care au declarat că sunt cetăţeni din Iran si Irak, 56 de copii și 101 adulți, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, împreună cu reprezentanți ai I.J.J. Constanța, I.P.J. Constanța, I.S.U. Dobrogea și Serviciul pentru Imigrări Constanta, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

 Nava, care a plutit în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5). Din datele comunicate, ambarcaţiunea avea la bord mai multe persoane care se aflau în pericol.

Poliţiştii de frontieră au descoperit o ambarcaţiune cu 153 de migranţi în Marea Neagră. Potrivit directorului adjunct al Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cristian Cicu, în momentul când a fost remorcată de GSP Alcor, nava cu migranți se afla în imposibilitate de guvernare și furtuna, de gradul 6-7 pe scara Beaufort, cu valuri de 3-4 metri la coastă și 6-7 metri în larg, o deplasa către Insula Sacalin, în zona gurii de vărsare a Brațului Sfântul Gheorghe, potrivit Radio Constanţa.

„Pe parcursul zilei am avut două nave de intervenție MAI 1101 și 3057 care au asistat în permanență nava cu migranți, la care s-a adăugat o navă din structura Marinei Militare, ce patrula în zona Poligonului de la Capul Midia, unde se desfășoară activități specifice, astfel că viața migranților nu a fost pusă în pericol nicio clipă.

Procedurile impun ca după debarcarea migranților aceștia să parcurgă o fază inițială de identificare și triere realizată de autoritățile medicale și acest lucru va fi realizat în port, pe cheu”, a declarat comisarul șef Cicu.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
9 Comentarii la “INVAZIA continua: O alta ambarcaţiune cu 157 de MIGRANTI, depistata in apropriere de Capul Midia. Politia de Frontiera a oferit imagini BLURATE, ascunzandu-le chipurile. De ce?”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Mihai
  # 13 septembrie 2017 at 10:56

  Greu de crezut sa fie aceștia din Iran, Siria și Irak, pt că sunt niște chestii care bat la ochii, cum ar fi: femeile nu poartă burka, culoarea pielii este mult mai deschisa la cei mai sus amintiti ceea ce la aceștia din imagine este mult mai închisă, iar după cum vedem autoritățile ai pescuiesc și ai introduc cu forța în țară

 2. Marea invazie
  # 13 septembrie 2017 at 12:05

  Autoritatile din tara noastra se pare ca sunt in cardasie cu cei ce organizeaza aceasta invazie. Nu stiu daca remarcati dar imediat dupa incheierea sezonului estival, odata cu inceperea anului scolar ca o nefacuta apar si primii invadatori. Cu siguranta ca este o intelegere cu conducatorii Romaniei, ne lasati sa-si cheltuie idiotii banii pe litoral si apoi aveti liber la invazie. Oare de ce nu au invadat prin iulie-august ? Simplu, ca era sezonul estival si ii vedeau prea multi fraieri. Asa nu-i nimeni la mare, fraierii si-au cheltuit banii si-i liber la invazie.

 3. # 13 septembrie 2017 at 12:21

  Politia de frontiera s a transformat în calauza !!!! Ca cauta la cca 60 km în larg ? La 25 de km e granița maritima ! S au dus sa i aducă?????

  • Nicoleta
   # 13 septembrie 2017 at 13:51

   N-auzi, bre?… i-a adus „furtuna”…

   Daca militienii sant vaccinati, de ce mai poarta masti?

 4. # 13 septembrie 2017 at 12:47

  Sunt adusi cu sprijinul autoritatilor .

 5. # 13 septembrie 2017 at 13:49

  Tot vin veni-lear rau!!!!

 6. # 13 septembrie 2017 at 14:20

  Sunt minori …cu barbă de aia

 7. cca70
  # 13 septembrie 2017 at 16:14

  tara asta e tradata de la cel mai inalt nivel….numai exista armata, politie si presedinte…sunt doar niste trupe si un guvernator docil al jidanilor….daca poporul nu se va organiza in grupari paramilitare copii vostri vor ajunge sclavi la mahomedani mai rau ca pe vremea fanariotilor

 8. isa
  # 13 septembrie 2017 at 16:14

  Uite aici niste imagini neblurate.
  https://www.replicaonline.ro/peste-150-de-migranti-se-aflau-pe-pescadorul-aflat-in-deriva-330049/

  Nu au fost salvati de autoritati ci de nava GSP Alcor ce deservea platforma petroliera. Sunt niste conventii internationale privind salvarea vietii pe mare.
  https://www.replicaonline.ro/pescadorul-cu-migranti-clandestini-remorcat-in-portul-constanta-de-nava-gsp-alcor-330032/

Scrie un comentariu

Scroll Up