[VIDEO] Gheronda Gavriil întărește poporul român în lupta împotriva ecumenismului și infirmă acuzațiile și calomniile aduse lui Gheron Sava Lavriotul

sept. 12, 2017 22188 8 http://bit.ly/2qDriQf

Gheronda Gavriil întărește poporul român în lupta împotriva ecumenismului și infirmă acuzațiile și calomniile aduse lui Gheron Sava Lavriotul. Nu plecați urechea la schismaticii ce s-au depărtat de învățătura Sfinților Părinți, iar singura lor luptă este împotriva nepomenitorilor – vârful de lance al luptei împotriva ecumenismului! Nu avem nicio legătură și vom combate mereu deraierile de tip schismatic, stilist, ecumenist, idolatru (precum cultul exagerat, comercial și fără discernământ duhovnicesc față de părintele Arsenie Boca și Nil Dorobanțu, cât și hulirea printr-un limbaj neortodox al celor doi). Este nevoie de unitate în această luptă cu cea mai cumplită și ultimă erezie a ecumenismului, dar unitatea trebuie să fie în sfat cu acești ultimi urmași ai marilor duhovnici, precum Gheronda Gavriil, ucenicul Sf. Paisie Aghioritul.

Iată și transcriptul înregistrării de mai sus:

Astăzi, 28 August după calendarul Aghiorit [10 septembrie în noul calendar] ne aflăm la Chilia Sf. Hristodul, împreună cu Gheronda Gavriil Aghioritul. Gheronda, dacă este binecuvântat, vă rugăm să adresați un cuvânt de întărire către încercatul popor român ortodox din România.

Popor român, de Dumnezeu iubit, mă rog din toată inima ca binecuvântarea lui Dumnezeu să fie cu voi în toată această viață pământească și în veșnicie.
Mă rog ca bunul Dumnezeu să scrie numele voastre în cartea vieții veșnice, să vă pomenească în Împărăția Sa, și să fiți împreună cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov.

Gheronda, dacă este binecuvântare, am vrea să vă întrebăm în legătură cu cele ce s-au auzit printre frații noștri din România, cum că ar fi o problemă cu gheron Sava Lavriotul, care, chipurile, ar conduce lucrurile către schismă, trimițând oamenii către grupările vechilor calendariști, și se aude că tocmai sfinția voastră ați fi spus asta [despre gheron Sava]. Ce ne spuneți în legătură cu acest lucru?

Eu cu părintele Sava, și cu toți părinții aghioriți suntem întru totul în acord pe această temă împotriva Ecumenismului. Nu am spus niciodată eu că părintele Sava trimite oamenii la grupările zelotiste.

Gheronda, oare ceea ce predică [gheron Sava] fraților români este îndrumare către schismă sau lupta pentru Biserică?

Este lupta bisericească. Toți suntem uniți încercând să combatem erezia Ecumenismului.

Așadar, gheronda, să înțelegem că lupta noastră este doar împotriva Ecumenismului, până ce, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne rugăm să se ajungă la un sinod ecumenic și la condamnarea sinodală a acestuia.

Da, așa este! Aceasta este dorința noastră! Nu avem nici o neînțelegere cu părintele Sava și nici cu alții dintre părinții aghioriți. Avem comuniune deplină de gândire. Lupta noastră este comună împotriva Ecumenismului.

Gheronda, vă mulțumim mult pentru această lămurire și vă rugăm să încheiați cu o urare pentru frații noștri români aflați în prigoană.

ÎL rugăm pe Dumnezeu să-i binecuvinteze cu răbdare și să ne gândim la ceea ce spune Domnul în fericiri: „Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că acelora este Împărăția Cerurilor”.

Din acest cuvânt să luăm puterea a continua lupta noastră și să nu ne pierdem curajul.

Gheronda, vă mulțumim mult!

Și eu vă mulțumesc!

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
8 Comentarii la “[VIDEO] Gheronda Gavriil întărește poporul român în lupta împotriva ecumenismului și infirmă acuzațiile și calomniile aduse lui Gheron Sava Lavriotul”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Tanase Gheorghe
  # 12 septembrie 2017 at 8:39

  Multumim Parintelui Gavriil pentru aceste cuvinte de Marturisire.

 2. Stan
  # 12 septembrie 2017 at 9:02

  Maica Domnului sa-i tina sub Sfantul Ei Acoperamant si sa-i fereasca de primejdii si orice inselari pe toti cei care cu inima curata urmeaza aceasta cale imparateasca!

 3. rudolf bone
  # 12 septembrie 2017 at 11:31

  Domnul sa fie binecuvantat pentru ca exista inca asemenea crestini !

  Va trimit, insa un articol din ziarul online Bihoreanul unde se scrie despre o intalnire ecumenista fara perdea, in sinagoga din Oradea, la care pseudo-episcopul drincec apare cu o palarie de vacar sudamerican (caci, nu-i asa, culionul nu-i acoperea capul, sau poate ca il ardea?!) si unde, ereziarhul oradean face din intuneric lumina. Iar ziaristul de o „intelighentzie” provinciala, face confuzii intre ecumenism si ecumenic. (vedeti in text, titlul e corect, dar in text e confuzia !), Iar rabinul de Oradea ii mistocareste condescendent, in final pe minciuno-episcopii de toate culorile.

  http://www.bihon.ro/lumina-ecumenismului-a-inundat-sinagoga/1895594

  Iertati-ma !

 4. rudolf bone
  # 12 septembrie 2017 at 11:37

  Iertati-ma, ca revin,
  Am scris ca titlul e corect pentruca apare cuvantul ecumenism, si nu pentruca ar fi corect ca lumina cea adevarata ar fi fost de fata !

 5. preot Matei Vulcanescu
  # 13 septembrie 2017 at 9:25

  https://www.youtube.com/watch?v=764IxZp9BxE

 6. preot Matei Vulcanescu
  # 13 septembrie 2017 at 9:26

  Iata interviul cu Gheron Sava facut la Pireu: https://www.youtube.com/watch?v=IfQYc7JF9ZM

Trackbacks/Pingbacks
 1. Video: GHERON GAVRIIL întărește poporul român în lupta împotriva ECUMENISMULUI și infirmă acuzațiile și CALOMNIILE aduse lui GHERON SAVA LAVRIOTUL | Saccsiv - Weblog - 13 septembrie 2017

  […] Iata si transcriptul, conform OrtodoxInfo: […]

Scrie un comentariu

Scroll Up