Homosexualitatea e pentru VULG – Curtea supremă din ISRAEL: Căsătoria între persoane de același sex NU este un drept

Sep 12, 2017 9503 5 goo.gl/dBD63r

Foto: http://c.a7.org/pictures/789/789582.jpg

Curtea respinge argumentul că persoanele LGBT au parte de un drept protejat la căsătorii de același sex, hotărând că legea care refuză recuonoașterea căsătoriilor gay este legală.

Judecătorii Curții Supreme Elyakim Rubinstein, Neal Handel, și Anat Baron au respins unanim marți dimineață cererea asociației israeliene a persoanelor gay, lesbiene, bisexuale și transgender ca statul evreu să recunoască căsătoriile de același sex.

Potrivit asociației, Legea Fundamentală a Libertății și Demnității Umane ar trebui să fie interpretată ca permițând căsătoria de același sex. Cel puțin, conform petiționarilor, legea care nu permite căsătoria de același sex ar trebui să fie neconstituțională.

“În toate circumstanțele codul civil israelian nu recunoaște căsătoria de același sex”, a declarat curtea supremă. “Prin urmare, cererea petiționarilor ca curtea civilă să reglementeze ceva sub jurisdicția curților rabinice, ceea ce se aplică în anumite condiții, nu este aplicabil aici. În schimb, cererea se bazează pe stabilirea ca o precondiție esențială că căsătoria între două persoane de același sex există în legislația israeliană, ceea ce nu este cazul”, a scris Rubenstein în hotărârea sa.

“În esență, petiționarii cer ca curtea să recunoască căsătoria de același sex printr-o hotărâre judecătorească în ciuda faptului ca legislația israeliană nu o recunoaște. În privința posibilității recunoașterii căsătoriilor ce nu sunt încheiate sub auspiciile religioase, inclusiv căsătoria de același sex, există deja o hotărâre are atribuie o astfel de recunoaștere sub competența corpului legislativ.”

În Israel, printr-o lege neschimbată din zilele Mandatului Britanic, nu există căsătorie civilă și toate căsătoriile sunt încheiate sub auspicii iudaice, creștine sau musulmane.

Rubenstein a atras atenția că secțiunea de “protecția legii” din Legea Fundamentală a Libertății și Demnității Umane este prevăzută în mod specific pentru aspectele de statut personal. Așadar, nu se poate recurge la această lege pentru a asista petiționarii.

“Secțiunea de protecția legii a fost destinată de la început pentru a proteja, printre altele, dreptul de reglementare a curților rabinice. Vederea petiționarilor asupra sprijinului acordat ca un comentariu și nu ca o respingere parțială constituie o încercare de eludare a reglementării esențiale a legii în secțiunea 10, și de a obține sprijin constituțional tocmai pentru ceea ce cei care au conceput legile fundamentale nu intenționau să permită.”

În 2014, Israel a extins Legea Reîntoarcerii, care permitea celor considerați evrei să devină cetățeni până la includerea partenerilor de același sex ne-everei..

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
5 Comentarii la “Homosexualitatea e pentru VULG – Curtea supremă din ISRAEL: Căsătoria între persoane de același sex NU este un drept”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Ionut
  # 12 septembrie 2017 at 9:18

  Hai, mai…Nu se poate!… Nu exista casatorie civila? In singurul stat democratic din Orientul Mijlociu?
  Pai atunci, nu s-ar putea si in Romania? Daca tot fac alesii nostri periodic „drumetii” la Tel Aviv?
  Si judecatorii Curtii Supreme ai Israelului au respins cererea dezorientatilor? Cum asa? Pai cei trei conationali ai lor din Curtea Suprema a SUA au votat pentru…
  Bai, frate, pai inseamna ca Dragnea & company se duc degeaba in Israel, n-au invatat nimic…

 2. Raluca
  # 12 septembrie 2017 at 15:57

  Iar realitatea este asta:

  “Tel Aviv is regarded as the gay capital of the Middle East”:

  http://www.msnbc.com/msnbc/tel-aviv-boasts-one-the-worlds-largest-gay-pride-parades

  http://www.themideastbeast.com/gays-now-majority-tel-aviv/

  • Ionut
   # 12 septembrie 2017 at 22:27

   Al doilea site pare a fi de bascalie.

 3. gheorghe
  # 13 septembrie 2017 at 9:56

  Ca Tel-Aviv ar fi capitala…
  Intr-o mare araba, daca sint cativa degenerati ne-condamnati la inchisoare sau la moarte in Israel… gata! a ajuns „capitala”.
  Sa vorbesti de „capitala” -de exemplu – in SUA; care-o fi?
  San Francisco, Houston, New Orleans?…?
  Cum sa fie un „drept”?
  Este o gratie data de Dumnezeu celor care-i urmeaza.
  Pentru degeneratii sexual e stabilit de mult si aratata pedeapsa: Sodoma si Gomora…
  Ei nu pot fi „demni”; demn inseamna sa te asemeni Domnului ceea ce este contrazis de acesti suferinzi mental..
  Ei se aseamana Diavolului respingand firea data de Dumnezeu.
  Ei nu sint „doar” nedemni si bolnavi sufleteste dar si sinucigasi fiindca societatea, comunitatea umana este otravita prin perversitati si nu mai face copii.

 4. Michael
  # 10 octombrie 2017 at 15:41

  E numai pentru goy legea asta. „Alesii” nu servesc…

Scrie un comentariu