X

Elisabeta Bathory amintită în istorie ca fiind cea mai crudă criminală în serie: Ar fi omorât peste 600 de fete în speranța de a descoperi tinereţea veşnică…

de null
FOTO: https://historia. adhst.ro/img/articles/covers/40076-xl.jpg?1505049015

Elisabeta Bathory a fost o contesă maghiară din familia Bathory, ce ar avea origini în România, cunoscută drept una dintre cele mai crude criminale din istoria omenirii.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Elisabeta Bathory (1560 – 1614) a fost o contesă maghiară, ce a rămas cunoscută în istorie pentru că a torturat şi ucis sute de fete. Aceasta s-ar trage de undeva din judeţul Sălaj, fiind considerată una dintre cele mai crude persoane ce au trăit vreodată. Mama sa, Ana Barthory, a fost sora lui Ştefan Bathory, regele Poloniei şi Lituaniei, precum şi principe al Transilvaniei, având reşedinţa la Şimleu Silvaniei.

Contesa Bathory ar fi omorât în jur de 600 de tinere, deşi nu există dovezi care să ateste numărul exact al victimelor sale. Ea se scălda în sângele fetelor tinerele pe care la ucidea, crezând că în acest mod va descoperi secretul vieţii veşnice.

„Cel mai prolific ucigaş feminin şi cel mai prolific ucigaş al lumii occidentale a fost Elizabeta Bathory, care a practicat vampirismul asupra fetelor şi femeilor tinere. De-a lungul secolului al XV-lea, se presupune că a ucis mai mult de 600 de fecioare pentru a le bea sângele şi a se spăla în el, cu scopul de a-şi păstra tinereţea”, arată reprezentanţii Cărţii Recordului.

Elisabeta Bathory s-a măritat la vârsta de 15 ani cu contele Ferenc Nasady, un militar ce a devenit cunoscut în urma bătăliilor purtate cu turci, el fiind denumit „Cavalerul Negru”. Tânăra contesă era o femeie foarte frumoasă, care atrăgea atenţia bărbaţilor peste tot unde mergea. Când a ajuns la vârsta de 40 de ani, semnele bătrâneţii au făcut-o să devină invidioasă pe tinereţea fetelor din preajma ei.

Contesa Bathory îşi bătea şi tortura servitoarele, totul cu sprijinul complicilor săi: piticul Ficzko, dădaca Ilona, servitoarea Dorko şi spălătoreasa Katalin. Rolul acestora era de a găsi victime pe care să le aducă la castelul contesei.

Prima crimă a fost din greşeală

Prima victimă a Elisabetei Bathory a fost o servitoare ce nu i-a asculat ordinele. A lovit-o pe aceasta peste faţă, iar sângele ce i se scurgea din nas a ajuns pe mâna Elisabetei, care a observat că pielea de pe mână a devenit mult mai fină. Astfel, a omorât-o pe tânără şi cu sângele acesteia şi-a dat pe faţă şi corp, dispărându-i ridurile. De atunci a început să se scalde în sângele virginelor pentru a-şi păstra tinereţea.

Zvonuri despre crimele comise de contesa Elisabeta Bathory au ajuns şi la urechile împăratului Matia I, care a ordonat începerea unei anchete. Pal, fiul contesei, a reuşit să-l convingă pe împărat să nu o judece public pe mama sa, după ce sute de oamenii au dat declaraţii despre atrocităţile femeii. O servitoare a precizat chiar că Bathory şi-ar fi notat într-un caiet numele tuturor victimelor sale, însă acest caiet nu a fost găsit niciodată.

Palatinul Ungariei, Gyorgy Thurzo, cel care a anchetat cazul, a găsit în pivniţa şi în preajma castelului în care locuia Elisabeta Bathory cadavrele a peste 50 de tinere. Contesa a fost închisă în camera sa de tortură, unde a murit după trei ani de izolare, la vârsta de 54 de ani. Complicii săi au fost arşi pe rug.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. România acceptă tacit invazia migranților
    Aproape nu trece zi în care Poliția de Frontieră să nu captureze la granița României grupuri de migranți. Sirieni, pakistanezi, irakieni, marocani, congolezi și alte nații au schimbat ruta către Occident prin țara noastră. Autoritățile fie se fac că nu văd acest lucru, fie acceptă ca România să se transforme într-un pașalâc. Discuțiile sterpe de la CSAT se pare că nu au în vedere un lucru care este evident: migranții au luat în calcul România după ce peste tot li s-au închis porțile.

    Nici nu sa terminat bine sezonul estival ca pe litoral la 2 mai au aparut primii „refugiati”.
    Ca sa vezi, astia parca stiau cand se termina sezonul sa se deschida sezonul invaziei.
    Cu siguranta ca autoritatile romane stiu si au dirijat totul.
    Da cine sa se mai ocupe si de stoparea invaziei cand tocmai politistii din Timisoara dau amenzi celor ce raporteaza la 112 invazia musulmana in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button