Lupte sângeroase în Somalia. Gruparea islamistă Al-Shaabab a preluat controlul oraşului somalez Balad Hawo

Sep 11, 2017 2494 0 http://bit.ly/2qGswdp

Gruparea islamistă Al-Shaabab a preluat controlul oraşului somalez Balad Hawo, situat în apropiere de graniţa cu Kenya, după ce a întreprins un atac sinucigaş cu maşină-capcană şi a luat cu asalt baza militară din zonă, în zorii zilei de luni, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al organizaţiei, care are legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida, informează agerpres.ro..

Potrivit sursei, 24 de soldaţi somalezi au fost ucişi. Nu există însă deocamdată o confirmare din partea unei surse independente.

Locuitori din zonă au afirmat că luptele continuau luni.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up