Datele personale ale jumătate dintre americani, expuse în urma unui atac cibernetic: Ar putea urma furturi de identitate

sept. 10, 2017 3801 0 http://bit.ly/2H6dk4u

FOTO: http://s2.ziareromania.ro/?mmid=f92864f481820f07d9

Aproximativ 143 milioane de consumatori din SUA – aproape jumatate din populatia tarii -, dar si unii rezidenti din Marea Britanie sau Canada ar putea fi afectati de un atac cibernetic gigantic care a vizat timp de mai multe luni, in 2017, compania americana Equifax, specializata in protectia si analiza datelor personale si financiare ale clientilor care solicita un credit de la o banca sau de la un organism de creditare.

„Infractorii au exploatat o bresa informatica a unui site de Internet american pentru a avea acces la anumite fisiere” intre „mijlocul lui mai si iulie”, a indicat joi Equifax intr-un comunicat, precizand ca „incidentul vizeaza in mod potential circa 143 milioane de clienti in Statele Unite”, informeaza agentiile internationale de presa.

Date precum nume, numere de securitate sociala, date de nastere, adrese si, in unele cazuri, numere de permise de conducere au fost accesate in timpul incidentului, care a fost descoperit pe 29 iulie. Astfel de informatii ar putea servi la furturi de identitate.

Potrivit companiei, au fost accesate numerele cardurilor de credit a circa 209.000 de persoane, precum si documente sensibile referitoare la credite pentru aproximativ 182.000 de persoane.

„Este, evident, un eveniment dezamagitor pentru compania noastra (…) Prezint scuzele mele clientilor pentru ingrijorarea si frustrarea provocate”, a declarat directorul executiv Richard Smith, dand asigurari ca Equifax procedeaza la verificarea tuturor sistemelor sale de securitate informatica.

Equifax a pus la dispozitie un site si un numar de telefon pentru clientii sai, promitand asistenta gratuita impotriva furtului de identitate. Potrivit unor experti in securitate cibernetica, atacul a fost unul foarte grav.

„Pe o scara de la 1 la 10, acesta este de 10. El afecteaza intregul sistem de raportare a creditelor din SUA, pentru ca toata lumea utilizeaza aceleasi date”, a comentat Avivah Litan, analist la Gartner Inc., o companie care depisteaza fraude si furturi de identitate.

Equifax, cu sediul in Atlanta (statul Georgia), „analizeaza datele a peste 820 milioane de consumatori si a peste 91 milioane de companii din lume”, fiind prezenta in 24 de tari, unde detine 9.900 de angajati.

La trei zile dupa ce Equifax a descoperit incidentul, trei membri din conducerea sa, inclusiv directorul financiar John Gamble, au vandut actiuni detinute la companie pentru circa 17,8 milioane de dolari. Potrivit agentiei Bloomberg, aceste tranzactii nu fusesera anuntate in documentele bursiere publicate anterior de Equifax. Compania a precizat insa ca directorii „nu erau la curent” cu atacul cibernetic in momentul in care si-au vandut „o mica parte din actiuni”.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up