Ministerul rus al Apărării: Aproximativ 40 de combatanţi ai Statului Islamic au fost ucişi, printre care „Ministrul de război“ şi un emir

sept. 9, 2017 4714 0 http://bit.ly/2qJawiK

Tadjikul Gulmurod Halimov (în imagine) s-a deplasat de cinci ori în Siria pentru a se antrena alături de jihadişti până la dezertarea sa, în aprilie 2015
FOTO: adevarul.ro

Armata rusă a susţinut vineri că a ucis mai mulţi responsabili ai Statului Islamic (SI) în cursul unei ofensive la Deir ez-Zor, în Siria, între care „ministrul de război“ al acestei organizaţii teroriste şi un emir influent.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, cei doi responsabili ai SI, vânaţi de ceva timp de Pentagon, au fost ucişi într-un raid al aviaţiei militare ruse desfăşurat marţi la Deir ez-Zor, în estul Siriei.

„Aproximativ 40 de combatanţi ai SI au fost ucişi în acest raid”, a precizat Ministerul rus al Apărării, precizând că a ordonat atacul în baza unor informaţii din teren.

Emirul Abu Mohammed al-Chemali şi „ministrul de război” Gulmurod Halimov figurează printre morţi, potrivit sursei citate.

Fost comandant al forţelor speciale ale Poliţiei din Tadjikistan şi trăgător de elită, colonelul Halimov a dispărut în aprilie 2015 şi a anunţat luna următoare că s-a alăturat Statului Islamic. Washingtonul a pus o recompensă de trei milioane de dolari pe capul său.

Contactat de AFP, Ministerul de Interne al Tadjikisanului nu a putut confirma moartea lui Gulmurod Halimov.

Potrivit unui oficial kurd, liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, trăieşte şi pregăteşte noi atacuri teroriste în Europa, în scopul de a reface moralul „soldaţilor” săi după înfrângerile grele suferite în Irak şi în Siria.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
Scrie un comentariu

Scroll Up