X

Doleanța mai multor ONG-uri trimisă Ministerului Educației: Început de an școlar FĂRĂ SLUJBĂ religioasă

de null
FOTO: http://mitropolia-banatului. ro/33554432/wp-content/uploads/2012/09/DSC_0646.jpg

Fără slujbe religioase la deschiderea noului an școlar. Asta au cerut reprezentanții mai multor organizații neguvernamentale Ministerului Educației, într-o scrisoare deschisă.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Semnatarii scrisorii deschise, trimise la Ministerul Educației, susțin că aprobarea de către directorii unităților de învățământ a oficierii slujbelor religioase încalcă drepturile fundamentale ale copiilor la libertatea de gândire, de conștiință, de religie și de educație. Toate aceste fapte sunt sancționate prin prevederile Codului Penal.

„Școlile din România sunt frecventate de copii de care provin din familii cu diferite opțiuni religioase sau fără nicio religie. Prin urmare, organizarea unor slujbe religioase, preponderent ortodoxe, la debutul anului școlar nu doar că este o faptă discriminatorie, dar este și ilegală. Iar dacă în prima zi de școală copiii sunt întâmpinați cu slujbe religioase, nu e de mirare că pe parcursul anului școlar sunt duși în timpul orelor la împărtășanie sau spovedire, de cele mai multe ori fără ca părinții să fie notificați sau să li se ceară acordul.”, a declarat Toma Pătrașcu, președinte ASUR.

Reprezentanții societății civile susțin că „pentru Ministrul Educației, ar trebui să primeze interesul superior al copiilor și nu interesul Bisericii Ortodoxe sau a altor culte”.

Scrisoarea a fost semnată de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR), Asociația Umanistă Română, Asociația ACCEPT, Ateliere Fără Frontiere, ActiveWatch, Grupul CARE, Asociația Viitorul Tinerilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Asociația Sens Pozitiv, Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă, ACTEDO – Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului, APADOR-CH, Societatea de Analize Feministe AnA, Fundatia United Way, Miliția Spirituală și CPE – Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

35 comentarii

      1. Exact aici este problema. Dar nu despre unire este vorba, oameni se unesc doar daca sint informati. Doar daca muti articole ca acestea, si cele despre modificarea genetica, si cite mai sint, si se expun pe strazi sa vorbeasca lumea. Atunci, oameni vor fi uniti datorita informatiei. Informatia este cea care uneste si care dezbina, Adevarul!

    1. Sunt de aceeaşi părere. Ierarhii s-au lepădat de dreapta credinţă acceptând “sinodul” din Creta, iar preoţii care-i pomenesc unesc popotul cu erezia. La ce bun aşa ceva?
      Dacă tot s-au lepădat de Hristos de dragul confortului, de ce să mai inducă poporul ignorant în eroare, prefăcându-se că-I slujesc Lui?
      Cum să minţi zicând “pe noi înşine şi toată viaţa noastră lui Hristos Dumnezeul să o dăm”, dar să alegi rapid lepădarea de Hristos pentru ca nu cumva să-ţi pierzi avantajele?

      1. Dacă aceşti copii nu găsesc credinţa ADEVĂRATĂ, SINGURA MÂNTUITOARE, degeaba găsesc “credinţa”.
        E plină lumea de credinţe pierzătoare de suflet. Iar încotro se întreaptă BOR şi “ortodoxia” oficială numai orb să fii să nu vezi.

  1. Ministerul Educației Naționale-România, va cerem pe aceasta cale sa nu dat curs acestor cereri care denota URA. Intr-o tara majoritar crestina in care toleram orice nationalitate, etnie, religie nu este posibil sa nu mai fim toletati noi. Cine este atat de plin de URA sa nu suporte o slujba (nu ii obliga nimeni sa creada ce citeste preotul in slujba si nici sa adere la vreo Biserica) nu trebuie alimentat sau aprobat in vreun fel. Li se cere doar RESPECT pentru colegii lor care VOR sa fie binecuvantati la inceput de an scolar. Chiar nu exista minimum de toleranta la aceste minoritati (care or fi alea ateiste sau musulmane)? Nu cadeti in plasa in care a cazut Lidl de s-a pretat sa sterga crucile dintr-un peisaj (aceia si-au dar seama de mizeria facuta si si-au crut public scuze). Cat de incrancenat sa fii tu, minoritar, fata de colegii tai MAJORITARI sa PRESEZI suspendarea slujbei care este pentru ei? Asa isi educa ateii copiii? Sa nu le pese de ceea ce vor parintii colegilor si colegii lor majoritari? Nu alimentati aceasta ura si intoleranta dand satisfactie celor ce cer asa ceva. Multumim.

    1. Stai tu linistita ca lidl nu si-a dat seama de nici o mizerie, ca doar se balaceste in ea de la infiintare. Si-a dat seama doar ca isi pierde o mare parte din clientela ortodoxa consumatoare de chimicale.

    1. Nu e nevoie de ONG-uri ca romanii sa fie dezbinati , uitati-va la unele situri de pe Facebook si ce teme vehiculeaza si veti intelege.
      Suntem un stat laic in care puterea apartine politicului si nu religiei. Scoala romaneasca este laica si ea , deci o slujba religioasa nu e obligatorie la inceput de an.
      Acolo unde TOTI profesorii si TOTI parintii o doresc , bineinteles ca e normal sa se faca. Dar de ce sa fie impusa ?

  2. Dacă un procent uriaș din populație s-a declarat de religie ortodoxa, mi se pare normal o slujba ortodoxa la începutul anului școlar. Aceste ONG uri poate vor ca minorităților sa li se aplice o discrimare pozitivă. Dar atenție, tot discriminare este.

    1. Dragule un popor inseamna :o traditie comuna,o limba,obiceiuri,o credinta dreapta ,aceiasi cugetare in fiecare suflet al acelui neam (popor),o unire a oamenilor de aceiasi limba si credinta si port.Ce este azi e doar populatie ,adica o incrucisare dealungul timpului a neamurilor (popoarelor) intre ele ,precum vezi si traiesti azi tu personal acest lucru cand vezi maimutele musulmane care sunt aduse cu forta sa inunde europa ,iar lumea nu reactioneaza de nici un fel ,necrezand ca acestia sunt intentionat adusi de ai nostri ,,lideri”(baba merkel,k. junker,macrou si holland ,werner iohanis etc) cu tot ce inseamna aparat de stat (servicii secrete,politii de frontiera,jandarmi,de astia care ,,apara oamenii unii de altii”=unicef,cedo,natiuni unite (auzi si tu ce denumire …e pe fata) sau alte cacaturi jidanesti,etc).Iar asta cu :nu ne vindem tara…romanii sa hotarasca…s.a ,,sloganuri de la televizor sau de la alti prosti dresati, demult nu se mai poate aplica,fiindca romaneii toata viata lor s-au urat ca sunt romani,au urat tot ce este romanesc ,au trait fara demnitate si dragoste de romanr si au iubit paganismul si satanismul ,,din afara ” …tuuu.Asa suntem sclavii si prostii lumii ,imprastiati si prin toata lumea asta mare.

  3. Si de ce trebuie slujba religioasa la inceput de scoala ? Suntem un stat laic , nu o tara ca Arabia Saudita sau Oman etc…
    Sunt de parere ca religia trebuie facuta la scoala , ca orice obiect de studiu pentru a avea o cultura religioasa , dar nu vad de ce discursul directorului scolii trebuie inlocuit cu o slujba. Pentru asta mergem la biserica in lacasul Domnului.

  4. Va deranjeaza slujba dar f bn ca nu va deranjeaza,,, lezbia….nismul si gey…ismul plus ca introduceti fortat in scoli la varste fragede despre,,, cultura sexului…. “” Rusine acesto,r,,, asociatii si fundatii “” care ascund in spatele acestor nume numai escrochrii .

  5. Aceste ONG-uri incita la ura si la intoleranta religioasa. De vreme poponarii isi arata apucaturile in public atunci si oamenii religiosi au dreptul la sfintire in public. Daca unora nu le plac icoanele sa se uite alaturi de ele. Daca unora nu le place sfintirea, sa se mute mai departe. Simplu.

  6. Ministeru Educatiei trebuie sa stie ca parintii decid asta nu ong-urile de mai sus .Sper ca ministerul educatiei sa nu se lase influentat . Majoritatea parintilor au facut cereri in fiecare an pentru a studia religia, deci noi hotaram ce sa faca scoala.
    Eu sunt presedintele unei asociatii de parintilor cu aproximativ 2300 parinti inscrisi si nu este un parinte sa ceara astfel de aberatii precum cele de mai sus. Dragilor, incercarea de manipulare a tinerei generatii si de transformare a lor intr-o masa obedienta ( stim noi cui) se loveste de Familie, Biserica, Scoala. Aceste institutii trebuie aparate de aceste ideologii straine bunului simt in primul rand.
    Din partea parintilor din liceul meu trasmit tuturor acestor asociatii ca toate loviturile pe care ni le aplica( ca incercarea de scoatere a orei de religie din scoala..etc) nu fac altceva decat ca ne pun si mai tare in garda. Le spunem tuturor “Pe aici nu se trece” copiii sunt doar ai nostri ca dar a lui Dumnezeu. Orice lucru bun incepe cu o rugaciune catre Creatorul nostru, caci El a spus ca “nimic nu puteti face fara mine”
    Un an scolar binecuvantat dragi copii, parinti si profesori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button