[VIDEO] Cam ce a fost la ITO 2017: Preoți în sutane prinși în horă, concert rock, imn eretico-sectar

sept. 5, 2017 66594 72 http://bit.ly/2qFC9ZU

FOTO: http://basilica.ro/wp-content/uploads/2017/09/ITO2017-liturghie.jpg

Duminică seara a avut loc un concert în fața Palatului Culturii. Show-ul a fost organizat în cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși. Invitați au fost Nicolae Botgros, orchestra Lăutarii, dar și trupa Holograf. La concert au participat câteva mii de persoane.

Pe tot parcursul evenimentului, pe bulevardul Anastasie Panu (închis traficului auto) tinerii veniți din toate regiunile țării, dar și din străinătate au dansat. Grupurile au fost conduse de preoți, care nu s-au sfiit să se prindă în horă, să chiuiască, apoi, la urcarea trupei Holograf pe scenă, să fredoneze melodiile și să aprindă lanternele de la telefoane.

„Credința nu înseamnă tristețe”, a fost de părere prezentatorul evenimentului, Daniel Buzdugan.

NOTĂ OrtodoxINFO

Începând cu minutul 37, cântă și Holograf:

Au păstrat tradiția (vezi „imul” tinerilor ortodocși suna mai mult a cântare penticostală) și au avut și anul acesta un imn care nu are nicio treabă cu ortodoxia:

În articolul Imnul ITO Iasi 2017 (ca la sectanti) de pe ganduri din ortodoxie găsim mai multe videouri și următorul text:

Dar un „Cuvine-se cu adevărat” nu vă mai place?

Este doar începutul. Doriți libertate? Ați căzut în mâinile ecumeniștilor, ale papistașilor.
Un cuvânt din acest text nu face trimitere la Hristos, despre ortodoxie nici o idee. Sună ca la baptiști. Felicitări.
Propagandă ca la comuniști.
Scuze, ale cui sunt versurile?

*

„Unde este evidenta necredinta, trebuie sa preferam mai bine focul si sabia si situatiile critice si mâinile tiranilor – si toate cu daruire – decit sa luam parte la aluatul pacatului si sa ne unim cu cei care bolesc in credinta… De mii de ori este mai buna dezbinarea care se face pentru cuvintele bunei credinte ortodoxe decit pacea, cind aceasta este unita cu patimile.” – Sfântul Grigorie Teologul.

Citiți vă rog și:

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
72 Comentarii la “[VIDEO] Cam ce a fost la ITO 2017: Preoți în sutane prinși în horă, concert rock, imn eretico-sectar”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Mihai
  # 5 septembrie 2017 at 15:52

  De fapt un dezmăț în toată regula și o circoteca in toată regula, anul viitor circoteca va fi la Sibiu la taica streza, în niciun caz nu are absolut nimic în comun cu ortodoxia

  • Victor
   # 5 septembrie 2017 at 23:42

   Un Comentariu exceptional! Mai mult de atat nu se putea ! Mare Adevar !

 2. # 5 septembrie 2017 at 16:15

  Totul este denaturat ca sa placa satanei,pai daca le vorbeste one man show….la ce te astepti.

 3. # 5 septembrie 2017 at 16:32

  pai nu inteleg.. erau calugari ?

 4. # 5 septembrie 2017 at 16:35

  Ba voi sunteti sonati? Maine poimaine aflu ca sunteti stilisti!! Voi sunteti singurii sectari, care semanati duh de dezbinare in sanul bisericii. Muzica rock fiindca e o manifestatie a tinerilor, iar muzica rock e o muzica de manifest prin excelenta. Aveti numai draci in cap, carturarilor

 5. # 5 septembrie 2017 at 16:55

  Lui Dumnezeu ii place veselia si prietenia.Ce este asa gresit?Este in grup cu tineri intr-o zi de sarbatoare .Este in rand cu enoriasii si se bucura.Nu se injura si nu se fac fapte reprobabile.

  • Mirela
   # 5 septembrie 2017 at 22:52

   ITO ne învaţă reperele noii ortodoxii: „Bucuraţi-vă!”, dar nu de învierea lui Hristos, ci de marea apostazie din Creta, ce pregăteşte venirea noului Mesia. Unul pe gustul lumii, care aduce desfătarea simţurilor, nu asceză, jertfă sau nevoinţă. Sensul în care înaintează omenirea/ortodoxia este atât de bun şi plăcut lui Dumnezeu încât e cel mai firesc lucru să ne veselim.Aşa, după vorba biblică: „Suflete al meu, ai multe bunătăţi. Mănâncă, bea şi veseleşte-te!” Nu mai spun continuarea, ne oprim aici cu Scriptura.

   „Nu se injura si nu se fac fapte reprobabile.” sunt alte repere ale „ortodoxiei” de tip nou. Oare la întâlnirile papistaşilor/ penticostalilor/ baptiştilor etc. se înjură şi se fac fapte reprobabile? Ne mai deosebeşte ceva de ei?

 6. # 5 septembrie 2017 at 17:08

  Ferească Dumnezeu, sunteți orbi oameni buni …veselia înseamnă dans??? O sa ajungem sa inventam o alta biblie si sa credem ceea ce scrie….de fapt nu ma mira faptul ca majoritatea accepta si căsătoria intre pers de același sex… Cum acceptam biserica universală…cum acceptam celelalte secte ca fiind surori a bisericii ortodoxe….ca de Dumnezeu vrea veselie iubire intre semeni….

  • # 5 septembrie 2017 at 22:44

   Cred ca nu prea merg la biserica dar ne rugam sa ii ajute DOMNUL sa inteleaga cum se strecoara subtil spiritul lumesc intr-un amestec de sacru dorit cu derapaje dogmatice!

 7. # 5 septembrie 2017 at 17:32

  Toată lumea are numai cuvinte de lauda la adresa ITO 2017!Holograf a fost și acum doi ani la Cluj, iar cat despre imn, în niciun an nu a sunat a muzica bizantina…imnul întâlnirii a fost mereu în stilul acesta fiindcă e un cântec laic.

 8. un crestin dezamagit
  # 5 septembrie 2017 at 17:43

  Sunt multe lucruri care ar trebui imbunatatite. Sunt multe lucruri in care suntem incorsetati cu totii, avem mult de schimbat in noi ca sa putem lumina in jur.
  Politicienii nu au ce sa caute acolo, Holograf de asemenea. Apoi este nevoie de mai multa lucrare duhovniceasca, trebuie sa oferim tinerilor mai multe merinde pentru suflet.

  Il intreb pe Saccsiv si pe toti administratorii acestui site, care ar fi alternativa mai buna pentru cei 7000 de tineri si ce au facut ei concret pentru acesti copii care sunt huliti acum si de voi si de toti slujitorii lui satana din presa care nu a scris nimic despre aceasta manifestare semn ca nu este agreata de papusari.

  • Mirela
   # 5 septembrie 2017 at 18:56

   Îmi permit să răspund:
   În primul rând, această întâlnire a studenţilor manifestă din plin părtăşia la erezia ecumenistă prin participarea episcopilor şi a preoţilor care au acceptat sinodul antihristic din Creta, motiv pentru care nici un ortodox care înţelege pe ce lume trăieşte nu ar trebui să participe la aşa ceva, chiar şi în cazul în care formele de manifestare vizibile ar fi ortodoxe.
   Totuşi, este din ce în ce mai evident că ortodoxia oficială se depărtează tot mai mult de cea tradiţională şi preia amplu forme de manifestare apusene/seculare, într-atât încât doar unele veşminte proţeşti ne mai sugerează că evenimentul ar fi unul, chipurile, ortodox. În rest, nimic. De aceea, doar un om total ignorant şi lipsit de trăire în duhul Sfinţilor Părinţi poate înghiţi minciuna că astfel de manifestări sunt ortodoxe, când, de fapt, sunt doar o înlocuire a legii lui Dumnezeu cu patimile şi plăcerile lumii.
   În acest context, sesizez următorul aspect: acum câţiva ani, când se punea problema respingerii actelor biometrice, oficialii BOR ne expediau cu texte despre necesitatea sporirii rugăciunii şi a vieţii duhovniceşti. Întreb: pe ei, părtaşii la ortodoxia „oficială”, sporirea rugăciunii şi a vieţii duhovniceşti i-a adus la manifestări „ortodoxe” ca această ITO?
   Pomul se cunoaşte după roade, iar roadele le vedem… dacă avem ochi şi nu confundăm propriile plăceri, căderi şi patimi cu ortodoxia Sfinţilor Părinţi.

   • Mihai
    # 5 septembrie 2017 at 21:00

    Mirela, lumea este muta, surdă și oarba, majoritatea sa nu generalizez

 9. # 5 septembrie 2017 at 17:48

  Mai normal era la aceasta întâlnire sa se asculte muzica bizantină…

 10. Mihai
  # 5 septembrie 2017 at 18:36

  Un ,,creștin” dezamăgit se pare că nu ai habar pe ce lume trăiești, categoric că acei copii nu sunt ei de vina, vină este acelora care iau atras în această cursă, după cum bine se observa supermemorandumul a început să fie pus în aplicare așa că trezestete și vinoti in fire, căci ceea ce vezi este abi inceputul

  • un crestin dezamagit
   # 5 septembrie 2017 at 20:20

   A spus cineva ca sunt copiii de vina? Eu am intrebat care este alternativa. Toti cei 7000 inmultit cu 20 asteapta raspunsul. Pentru ei intreb dupa ce am discutat cu cativa dintre ei.

   Alternativa pentru cei care au fost acolo, nu pentru copilul meu sau al tau, alternativa pentru cei in care ati indus indoiala. Unde este bine pentru ei? Ce putem sa facem pentru ei concret?

   • Mihai
    # 5 septembrie 2017 at 20:57

    Ce se poate face pt acei tineri și copii de acolo?! Ft simplu, zicandule trista și crunta realitate, personal când am citit scrieri ale SF Părinții vizavii de ceea ce vedem sub ochii noștri nu mi-am imaginat că vom apuca să trăim pe viu ceea ce vedem sub ochii noștri

    • un crestin dezamagit
     # 6 septembrie 2017 at 11:40

     Realitatea le-o spunem din pacate ei vor alternativa si raspunsul nu l-am primit. ei traiesc viata nu teoria.

 11. Teodora
  # 5 septembrie 2017 at 18:38

  Ce s-a intamplat la ITO 2017 e semnul ca in Biserica este viata si nu doar plângere. Da,poate părea ciudat ca un preot sa danseze cu enoriașii, dar totul a fost public nimic in ascuns. Au dansat împreuna hora bucuriei de a fi împreuna, au mărturisit comuniunea in liturghie, in conferințe și in dans….ați citit Biblia? Ați văzut de câte ori manifestarea bucurie se făcea prin dans???? Judecați și aruncati cu piatra tocmai din lucrarea satanei care nu suporta bucuria creștinilor! Bucurați-va zice Domnul, Bucuria voastră sa fie deplina intru Hristos! (Nu uitați ca cei peste 7000 de participanți nu erau călugări…..)

  • Mihai
   # 5 septembrie 2017 at 22:01

   Flavius somn ușor vise plăcute, spunele celor ce se află în spatele tau că și-au ales prost raspindacul

  • Mihai
   # 5 septembrie 2017 at 22:02

   Ai citit Biblia mai Teodora precum mița in calendar

  • Mirela
   # 5 septembrie 2017 at 23:31

   Todora, înfocată cititoare a Bibliei, ne poţi spune cam de câte ori ai citit că Hristos şi apostolii „au dansat împreuna hora bucuriei de a fi împreuna”? Poate pe la Sfinţii Părinţi sau în canoane ai descoperit, prin intensă cercetare, „hora bucuriei”?
   Satana nu suportă bucuria de acest fel a oamenilor, zici tu. Înseamnă că trebuie să fie foarte trist, că doar vede destulă omenire care se veseleşte în acelaşi mod. Mai nou, plânsul pentru păcate îl mângâie, aşa-i?

 12. Ank
  # 5 septembrie 2017 at 19:00

  Dezmat in toata regula!!!

 13. # 5 septembrie 2017 at 19:01

  1407. – Cine mustra este dator sa verifice bine daca el spune adevarul (F. Ap. 13, 8-12) si daca cel mustrat este in stare sa se indrepte atunci sau in viitor (II Regi 12, 1-14); „Pe cei ce pacatuiesc mustra-i inaintea tuturor ca si ceilalti sa se teama” (I Tim. 5,20; Gal. 2, 11-13). „Mustra, cearta, indeamna cu toata blandetea si intelegerea” (II Tim. 4, 2; Tit 1, 13; 2, 15; 1 Tes. 5, 14; Prov. 23, 13-14).

 14. # 5 septembrie 2017 at 19:01

  Mustrarea trebuie sa fie masurata, ca sa nu duca la un rau si mai mare. „Dupa intaia si a doua mustrare indeparteaza-te de cel razvratit, caci unul ca acesta este pierdut si se osandeste singur” (Tit. 3,10-11).

 15. # 5 septembrie 2017 at 21:19

  INVIDIE , INVIDIE , INVIDIE …..INVIDIE ! Dragilor , va rog , inainte a posta aiureli mai cititi si din Sf.Scriptura caci va faceti de ras ! Domnul sa va miluiasca si sa va intelepteasca !
  Psalmul 150:
  Aliluia.

  1. Laudati-L pe Domnul intru sfintii Lui; laudati-L pe El intru taria puterii Lui.
  2. Laudati-L pe El intru puterile Lui; laudati-L pe El dupa multimea slavei Lui.
  3. Laudati-L pe El in glas de trambita; laudati-L pe El in psaltire si in alauta,
  4. Laudati-L pe El in timpane si in hora; laudati-L pe El in strune si in organe.
  5. Laudati-L pe El in chimvale bine rasunatoare; laudati-L pe El in chimvale de strigare.
  6. Toata suflarea sa laude pe Domnul.

  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
  Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeule.
  Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeule.
  Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie.

  Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.
  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

  • # 5 septembrie 2017 at 22:26

   Aveti o interpretare tipic sectara, daca prin strune si organe intelegeti chitarile si chiuiturile de la concerte. Astfel procedeaza sectarii si papistasii cu orga…

  • Mirela
   # 5 septembrie 2017 at 23:10

   Desigur, exact domnul a fost lăudat la ITO. Pot să întreb care domn?
   În altă ordine de idei, păcat că Sf. Apostoli şi Sfinţii Părinţi au fost „invidioşi”, acri, răutăcioşi şi limitaţi şi nu ne-au învăţat şi pe noi aceste forme de a-l lăuda pe „domnul”, ba chiar au lăsat canoane care le condamnă.

   Situaţia mi-a adus aminte de un banc: Care e asemănarea între un popă şi un proxenet?
   Amândoi spun: Mergi cu domnul!

  • # 6 septembrie 2017 at 8:41

   Trairea si exaltarea Celor de Sus in fatza Maretiei Lui DUMNEZEU nu derapaj de la cele sfinte in spiritul new age!

 16. # 5 septembrie 2017 at 21:36

  Buzdugan era cel mai potrivit si reprezentativ?

 17. # 5 septembrie 2017 at 21:38

  Eu cred ca ‘aici’ scopul nu scuza mijloacele’!

  • Mirela
   # 6 septembrie 2017 at 10:07

   Din păcate, nici măcar scopul ITO nu este unul bun. Ca şi scopul ASCOR (Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România), scopul este înlocuirea ortodoxiei cu ecumenismul în conştiinţa noii generaţii. Vin tineri necopţi, care cunosc superficial creştinismul, şi intră pe mâna unor popi ca Necula şi ca atâţia alţii, care, cu cuvinte meşteşugite şi cu idei cu faţadă teologică, le prezintă o învăţătură optimistă, plăcută auzului, pe care ajung să o ia de reper al ortodoxiei adevărate. În spirit sectar, sunt luate din Scriptură doar anumite fragmente, ceea ce conduce la crearea unei noi teologii dogmatice şi morale, aşa cum vedem că încearcă să ne convingă autorii unor comentarii de aici. Astfel, ceea ce nu corespunde acestei viziuni, ajunge să fie considerat retrograd, bigot, exagerat, semn de ignoranţă şi reavoinţă.
   Bieţii tineri, habar nu au că, de fapt, au intrat pe mâna lupilor răpitori pe care-i confundă cu păstorii adevăraţi şi că NU pe Hristosul cel vechi Îl preamăresc prin manifestările şi credinţa lor, ci pe cel nou, care stă să vină.

   • un crestin dezamagit
    # 6 septembrie 2017 at 11:43

    Am intrebat care este alternativa pentru ei. Ce spui tu stim toti si cind le-o spunem intreaba care este alternativa concret. Ei traiesc viata nu teorii.

    • Mirela
     # 6 septembrie 2017 at 13:13

     Dragă creştinule dezamăgit

     Alternativa este ca tinerilor să le fie prezentată ortodoxia adevărată, după canoane şi după învăţătura Sfinţilor Părinţi. Dar asta nu are lipici şi nu ştiu în ce măsură o cunoşti tu însuţi, de vreme ce întrebi insistent de alternativă. Dacă vrei o alternativă la fel de atrăgătoare pentru tineri pe cât se dovedesc concertele de muzică rock şi circul „ortodox” al lui Necula, te informez că nu există.
     Însă, dacă tot zici că ce spun eu în comentariul de mai sus „ştim toţi”, te întreb: În două milenii de creştinism, care a fost „alternativa”? Tinerii generaţiilor precedente „nu au trăit viaţa, ci teorii”???
     Dacă te interesează chestiunea mai mult decât o aflare în treabă şi în discuţie, ai putea să porneşti de la ideea că îndrumătorii noştri/modelele noastre trebuie să fie sfinţii. O ştii? Unde găseşti promovate atitudini şi manifestări ca cele promovate la ITO? În Vieţile Sfinţilor, în canoanele Bisericii, în textele Sfinţilor Părinţi?
     Părintele unui astfel de tânăr vrăjit de lupi în haine de păstori are alternativa/ obligaţia de a-i demasca pe aceşti învăţători antihristici şi de a-i pune în faţă tânărului rătăcit texte autentic ortodoxe, aparţinând sfinţilor, canoanele Bisericii, vieţile sfinţilor, profeţiile despre aceste vremuri etc., cu care manifestările şi „valorile” ITO intră în flagrantă contradicţie.
     Însă, ca să trezească pe cineva, învăţătorul trebuie să fie treaz! Că dacă orb pe orb va călăuzi…

    • Adrian
     # 7 septembrie 2017 at 16:26

     Creștinule dezamăgit … pilda fiului risipitor îți spune ceva ?!
     Alternativa este revenirea în sine-le firesc pe care-l avem dăruit de la Dumnezeu la momentul botezului (se înţelege că mă refer la botezul ortodox, cel întru adevăr), atunci când am devenit creştini.
     Citeşte mai cu atenţie şi mai cu smerenie tot ce ţi-a/ne-a împărtăşit dna Mirela, că-i de mult folos !

    • Adrian
     # 7 septembrie 2017 at 16:33

     Iată încă ceva de folos pentru mântuirea sufletului (al meu, al tău şi al acelor 7000 de tineri „ortodocşi”) … http://ortodoxinfo.ro/2017/09/01/povatuitorii-duhovnicesti-s-au-imputinat-citirea-scrierilor-parintilor-devenit-calauza-de-capetenie-pentru-cei-ce-doresc-sa-se-mantuiasca/ ____ PRICEPI OMULE ?!

 18. # 5 septembrie 2017 at 21:39

  Lui Michiduță nu ii prea place adevarul, văd pe aici! Ma gândeam ca mai sunt șanse de a se lupta împotriva sinodului tâlhăresc, dar văzând cum gândesc enoriașii acestor biserici văd ca nu e nici o șansa. Cu cine sa vorbești, cui sa ii explici ?!?!

 19. # 5 septembrie 2017 at 22:56

  Doina Cojocariu, exista semne de puctuatie si cratime daca doriti sa va faceti inteleasa!

  • Mirela
   # 6 septembrie 2017 at 10:14

   Cine înţelege starea actuală a Bisericii înţelege şi comentariile Doinei Cojocariu. Iar pentru a înţelege ceva este necesară, uneori, bunăvoinţa.

 20. Mihai
  # 5 septembrie 2017 at 23:16

  Maria Valls din păcate este realitatea crunta, iar ducatorii degeaba pe la ,,biserica” apostata b.o.r-s.r.l iată că se complac, iar urgiile de tot soiul bat la ușă iar alții chiuie joaca și dansează, mă uitam și la comentariile unor habauci de mai sus, efectiv te doare mintea

 21. Mirela
  # 5 septembrie 2017 at 23:17

  Întrebare: Ce învăţături ale Sfinţilor Părinţi au fost aplicate la ITO? Sau, în sfârşit, îi dăm la o parte pe aceşti bătrâni expiraţi, care nu au ţinut pasul cu „vremurile”?
  Se vorbea prin diverse articole despre tefelişti. oare se va vorbi şi despre tefeliştii „ortodocşi”?

 22. Mihai
  # 5 septembrie 2017 at 23:28

  Ce mai aflăm, recent acum a fost înscăunat și ,,mitropolitul” de Bosnia Hrisostom, bineînțeles că la ceremonie au fost prezenți și frățiorii dar și personalități din lumea ,,bună” https://katanixis.blogspot.ro/2017/09/blog-post_80.html?m=1

 23. Mihai
  # 5 septembrie 2017 at 23:42

  Ce mai Sfinții Părinții din lipsă de ocupație au profetit ce are să vina, așa ca trai neneacă, cea fost la Iași na fost nimic, sa vedeți la anul la Sibiu, unde ereziile sunt la ele acasă

 24. # 5 septembrie 2017 at 23:48

  Asa, acum umblați și la credinta, sănătatea la pământ, învățământul pe butuci, tinerii plecați te miri pe unde…Ce a mai rămas?

 25. # 6 septembrie 2017 at 7:33

  Da.Acum s-a pus punctul la locul lui….
  Felicitari pentru realismul observatiei, Copil Radu !

 26. # 6 septembrie 2017 at 9:07

  Până la urmă și preoții sunt muritori…nu inteleg ce a făcut atât de rau…

 27. # 6 septembrie 2017 at 9:26

  S-au trezit ortodocsii, acum cand sint mustrati ca traiesc ca paganii cu dansuri, chiote si muzica rock satanica. Dar ca e vandut Hristos?!?! Duh lumesc in Biserica, iad in lume.

 28. Anonim
  # 6 septembrie 2017 at 14:03

  Eu nu înțeleg. Am fost participant la ito, mi s a părut organizat foarte bine. Care ste problema ca preoții se bucura? Nu sunt și ei oameni? Știți numai sa comentați. Iașul nu va mai avea parte de așa eveniment niciodată. Lui Dumnezeu nu îi place bârfa, îi place sa vadă oamenii bucuroși.

  • Raluca
   # 6 septembrie 2017 at 23:52

   Anonime, frătzioare, nu cumva evenimentul grandios de la Iași a avut scopul vădit de a arăta ce credință mare au românii, ce forță are ortodoxia, și ce bine este să ne veselim și să dansăm, pentru a ne bucura de vremurile minunate pe care le trăim? Pentru că motive de celebrare există fără număr. Nu avem de ce să ne preocupăm. Credința a fost întărită în Creta, biserica ne informează și ne apără de nenorocirile care ne amenință, cum ar fi vaccinurile, documentele biometrice, ecumenismul, etc., etc., și nu există niciun pericol de apostazie generală, Doamne ferește! Așadar că să ne bucurăm și să ne veselim organizat, pentru că avem de ce. Vremurile apocaliptice despre care Sfinții Părinți au prorocit că bat la ușă sunt totuși departe, și n-avem de ce să ne îngrijorăm. Există unii înapoiați, troglodiți, care se tot panichează degeaba. Ce caraghioși! Noi suntem cuminți și ascultători de ortodoxia noastră aggiornată, și suntem încrezători în viitor. Și să le fie rușine televiziunilor că nu au vorbit despre acest eveniment, că nu l-au popularizat suficient, pentru a arăta ce frumoși suntem, și cum nu ne abatem noi romînii ortodocși de la dreapta credință. Ce oameni răi și invidioși. Vai, vai!

  • Mirela
   # 7 septembrie 2017 at 0:25

   Apostazia din Creta şi părtăşia la erezia ecumenistă sunt bune motive de bucurie pentru preoţi şi laici, aşa-i? Ştii ce e ecumenismul? Despre Creta ştii altceva decât că e o insulă grecească? Ai habar de canoanele Bisericii, cui se adresează şi care e sensul existenţei lor?
   Întrucât lui Dumnezeu îi place să vadă oameni bucuroşi, să concluzionăm că cei austeri precum Sf. Ioan Botezătorul sau sfinţii pustiei nu-i plac, aşa-i? Ca să vezi, ei, plicticoşii şi ignoranţii, insistau pe plângerea păcatelor! Cică, „pocăiţi-vă!”
   Dar nu are rost să insist, căci ne-ai lămurit de la început, când ne-ai scris: „Eu nu înțeleg”. E singura afirmaţie corectă din tot comentariul tău anonim.

   PS. Întrucât rugăciunea numită a inimii/minţii „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul” nu cred că aduce multora tipul de bucurie despre care „ortodocşii” tefelişti ne asigură că-i place lui Dumnezeu, e evident că trebuie să renunţăm la ea. E învechită şi nu aduce bucurie. Se afirma cândva că e bine să o zică oamenii neîncetat, dar asta e o inepţie. Socotească oricine: Cum să zici această rugăciune şi, în acelaşi timp, să dansezi „hora bucuriei” care aşa de tare-i place lui Hristos?
   Poate, să o punem pe ritmuri rock?

  • Adrian
   # 7 septembrie 2017 at 16:39

   Anonimule !, dacă tu consideri că eşti cinstit sufleteşte, te rog citeşte mărturisirea Preotului Tudor postată la acest articol ___ http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2017/09/05/marturisirea-credintei-ortodoxe-a-monahilor-din-schitul-romanesc-prodromu-care-s-au-ingradit-de-erezia-ecumenismului/#comments ____ şi răspunde-mi, te rog, este vreo urmă de realitate/adevăr în acele cuvinte ?!

 29. Raluca
  # 6 septembrie 2017 at 17:40

  După ridicarea anatemelor de la 1054, după declarațiile și acordurile de la Blamand și Chambesy, după intrarea în CMB, după rugăciunile în comun, după slujbele la care au participat de-a lungul timpului eretici de tot felul, după nenumărate conferințe și comisii bi și multilaterale cu toate „religiile” lumii, toate pregătind și culminînd cu adunarea din Creta, vi se pare ieșită din comun această manifestare??? Păi n-a spus Teofan Savu în 2016 după sejurul de la Kolimbari că în 6-8 ani ne rezolvă? Sunt puși pe treabă și vor bifa conștiincios toate punctele din agendă, pentru zidirea religiei universale. Și vor mai urma și altele. Important este să ne distanțăm cât mai mult de astfel de „evenimente”.

 30. Fratele Mihail
  # 6 septembrie 2017 at 18:01

  Oare Holograf or fi cântat și piesa „Și îngerii au demonii lor” tinerilor ecumeniști de la Iași ?

 31. costel
  # 6 septembrie 2017 at 18:51

  Era in filmulet pe youtube cu papa in brazilia, pe o scena alaturi de domni in sutane care se scalambaiau in ritm de samba (sau alt gen de muzica!). Ai nostri ca brazii nu puteau proceda altminderea!

 32. mircea.v
  # 6 septembrie 2017 at 18:53

  In urma unui dans i-a fost taiat capul celui mai mare om nascut din femeie – Sfantul Ioan Botezatorul. In Omilii la Matei, Sfantul Ioan Gura de Aur are cuvinte grele de tot referitoare la dansul cu pricina, si la dans in general.

  Mai jos doar un scurt fragment:

  „Unde-i dans, acolo-i şi diavolul! Nu pentru asta ne-a dat Dumnezeu picioare, ci ca
  să mergem cu bună rîn-duială; nu ca să ne schimonosim, nu ca să sărim ca şi
  cămilele – că şi cămilele sînt neplăcute cînd dansează, cu atît mai puţin femeile -, ci
  ca să dănţuim împreună cu îngerii. Dacă trupul capătă o înfăţişare plină de urîţe-
  nie, cînd se schimonoseşte aşa, apoi cu mult mai mult sufletul! Dracii dănţuiesc
  aşa! Slugile dracilor se pocesc aşa! „

 33. petrupetru
  # 7 septembrie 2017 at 3:43

  Experienta traumatica prin care a trecut un Ortodox, amagindu-se cu muzica rock, si care a devenit un guitarist foarte aplaudat, iar mai tarziu si-a dat seama de greseala. S-a intors la Biserica Ortodoxa, facind si acest documentar (subtitrare in limba Romana) – film de la inceputul anilor 1990, Melbourne.
  Titlul filmului: „Sirenele”

 34. petrupetru
  # 7 septembrie 2017 at 4:34

  filmul „SIRENELE”:
  http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-video/satanismul-in-muzica-rock.php

 35. Fr. Eugen Brumar
  # 8 septembrie 2017 at 14:16

  ROMANIA TREZESTE-TE !!! – DESCHIDE OCHII !!! – DA, ESTE JOCURI, IMNURI, CONCERTE ROK, HULE , GLUME FACUTE DE SALATNUL SI ECUMENISTUL NECULA, PE SEAMA LA TOT CE ESTE SFANT! BLASFEMIA ASTA NU ESTE ORTODOXIE!!! CI, ERETICO-SECTAR (DUHUL LUI ANTIHRIST) PE CARE EI ECUMENISTII POLITICIENI-MASONI II PREGATESC CALEA TIRANULUI SATAN! IATA, CADEREA DE LA INSULA CRETA CE ROADE ADUCE IN URMA EI! EI SINGURI SE DAU DE GOL CA TOTI TRADATORII SI SARLATANII DIN BOR, NU MAI SUNT ORTODOCSI, CI ECUMENISTI CONVISI PENTRU O NOUA ORDINE MONDIALA! PENTRU O DICTATURA SI SINGURA CREDITA MONDIALA, CARE II PLACE LUI ANTIHRIST. SIMBOLUL LUI BAHOMET, ERA SI EL PREZEST PE MASA LOR ECUMENISTA, ASA CUM SE VAD PE TOATE CATEDRALELE ASA-ZISE „ORTODOXA”! DE CAND AU TRADAT, TRADATORII, BISERICA: A INTRAT DRACUL EREZIILOR IN EI, SI NU SE MAI OPRESC, DIN BETIA ASTA! BINE AU FACUT PREOTII CEI NEPOMENITORII, CA SAU SEPARAT DE ERETICI-MASONI. ACUME ERAU SI EI AICI LA ITO, SI ADUCEAU SI EI INCHINARE LUI BALL-ITO ECUMENIST-SATAN. SI STA-I SA VEZI CA PENTRU ECUMENISTII, ESTE DOAR INCEPUTUL, ROADELE LOR DIN CRETA!!! PACAT CA POPORUL NAIVI SI ORBI NU VOR SA IA AMINTE LA CURSELE SATANEI!, PENTRU CA SATANA, PRIN ECUMENISTII LE ALINA SI MANGAIE PATIMELE LOR PATIMASE (VICIU). OAMENI CARE MAI SUNTETI CU MINTILE INTREGI, LUATI AMINTE, CA STA NU ESTE ORTODOXIE, CI, BLEASFEMIE LA ADRESA BISERICII LUI IISUS HRISTOS! PACAT CA BOR NU MAI ARE IERARHI ORTODOCSI, CARE SA-I DE-A ANATEMA PE TOTI LUPII SI HULIGANII BISERICII !!! /
  „Iubitilor, nu dati crezare oricaruri duh, ci cercati duhurile daca sunt de la dumnezeu, fiindca multi prooroci mincinosi au iesit in lume” (1-Ioan 4/ 1).

Scrie un comentariu

Scroll Up