Rusia a testat un nou sistem de BRUIAJ ELECTRONIC capabil să perturbe şi RADARELE de la bordul avioanelor

Sep 5, 2017 7702 3 goo.gl/YmKPGu

Cel mai recent complex mobil de luptă electronică din Rusia, Krassuka-4, a fost testat cu succes, la sfârşitul lunii trecute, în poligonul Prudboi din regiunea Volgograd. Acest sistem poate provoca nu doar bruiaj electronic, ci poate face invizibile pentru radarele inamice diverse aparate de luptă şi poate perturba canalele radio ale dronelor.

Serviciul de presă al districtului militar Sud al forţelor armate ruse a raportat că exerciţiile cu acest nou complex mobil de război electronic Krassuka-4 au fost satisfăcătoare, noteaz[ agenţia rusă Sputnik.

În timpul exerciţiilor practice efectuate pe terenul de testare Prudboi din apropierea oraşului rus Volgograd, două bombardiere tactice ruse Su-34 nu au reuşit să detecteze ţinte şi să efectueze un atac convenţional cu rachete aer-sol asupra posturilor de comandă de la sol graţie bruiajului făcut de sistemul Krassuka-4.

Sistemul mobil de luptă radioelectronică Krassuka-4 este conceput pentru a face faţă atât radarelor terestre cât şi celor aeriene, inclusiv sistemului AWACS folosit de americani şi NATO. Acest dispozitiv poate bloca funcţionarea oricărui radar existent pe o rază de 300 km. În plus, zgomotul creat de Krassuka-4 neutralizează sistemele de control şi de comunicaţie ale dronelor. Dacă datele producătorului sunt corecte, acest complex poate distruge ultima speranţă a Pentagonului: folosirea „roiurilor de drone“, drone mici capabile să acţioneze ca un grup.

Krassukha-4 sunt produse la Briansk pe un şasiu de camion KamAZ cu patru osii. Sistem constă din două vehicule care transportă echipament special.

Sistemul pentru război electronic Krassukha-4 este conceput să perturbe radarele de la bordul avioanelor dea atac şi de recunoaştere, precum şi sistemele de control ale dronelor aparţinând potenţialului inamic. Dispozitivul de bandă largă este capabil să blocheze eficient toate radarele moderne instalate la bordul avioanelor de diferite tipuri.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
3 Comentarii la “Rusia a testat un nou sistem de BRUIAJ ELECTRONIC capabil să perturbe şi RADARELE de la bordul avioanelor”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 5 septembrie 2017 at 16:52

  Ce ne facem draga Deveselu? Se pare ca existi degeaba.!!!

 2. # 5 septembrie 2017 at 19:06

  Bugetul militar al Rusiei este mult mai mic decât al teroriștilor anglo-americano-sionistilor.Va fi foarte greu pt.Rusia să facă față asaltului teroriștilor sionisti

 3. Stan
  # 6 septembrie 2017 at 10:09

  Vai de oamenii care se vor afla in apropierea unor astfel de arme in functiune la asemenea radiatii si vibratii.

Scrie un comentariu

0 0 0 0