În Finlanda a avut loc DRUMUL CRUCII sub drapelul ECUMENISMULUI. Participanti: catolici, luterani şi ortodocşi.Evenimentul a inceput intr-o ,,manastire” CATOLICA si s-a terminat cu o slujba intr-o ,,biserica” LUTERANA

Aug 29, 2017 11005 2 goo.gl/MCVUUC

In data de 26 august 2017 in Finlanda, or. Espoo, a avut loc un Drum al Crucii destul de neobisnuit. În calitate de steaguri, participanţii au purtat un drapel cu inscripţia “Oykumena”.

Printre participanţi au fost reprezentanţi ai trei confesiuni: catolici, luterani şi ortodocşi.

Evenimentul ecumenist a început cu o slujbă în “mănăstirea” Maicii Domnului din or. Espoo – unica “mănăstire” catolică a ordinului carmelitan din Finlanda.

A condus procesiunea preotul ortodox iereu Petri Korhonen (vezi pozele), care pe parcursul evenimentului a făcut o rugăciune de sfinţire a apei pe una dintre plajele din Oittaa.

Mai apoi participanţii s-au îndreptat către oraşul Taipale, unde ştafeta ecumenistă a fost preluată de unul dintre cei mai cunoscuţi ecumenişti, un membru actic al Consiliului Mondial al Bisericilor, preotul ortodox Heikki Huttunen (vezi pozele).

Evenimentul s-a terminat printr-o slujbă într-o “biserică” luterană.

Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
2 Comentarii la “În Finlanda a avut loc DRUMUL CRUCII sub drapelul ECUMENISMULUI. Participanti: catolici, luterani şi ortodocşi.Evenimentul a inceput intr-o ,,manastire” CATOLICA si s-a terminat cu o slujba intr-o ,,biserica” LUTERANA”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. gigi
    # 30 august 2017 at 16:19

    am crezut ca sunt cu zecile de mii dar sunt 10 insi in total

Trackbacks/Pingbacks
  1. [VIDEO+FOTO] Viitorul Bisericii anti-ecumeniste - OrtodoxINFO - 30 august 2017

    […] pe jos, un fel de Drumul Crucii cum are loc în Basarabia și Rusia, dar nu ecumenist precum cel din Finlanda.. Căci la un moment dat, într-o zi de sărbătoare, au săvârșit Sfânta Liturghie într-o […]

Scrie un comentariu