În Finlanda a avut loc DRUMUL CRUCII sub drapelul ECUMENISMULUI. Participanti: catolici, luterani şi ortodocşi.Evenimentul a inceput intr-o ,,manastire” CATOLICA si s-a terminat cu o slujba intr-o ,,biserica” LUTERANA

aug. 29, 2017 11384 2 http://bit.ly/2HaQvg3

In data de 26 august 2017 in Finlanda, or. Espoo, a avut loc un Drum al Crucii destul de neobisnuit. În calitate de steaguri, participanţii au purtat un drapel cu inscripţia “Oykumena”.

Printre participanţi au fost reprezentanţi ai trei confesiuni: catolici, luterani şi ortodocşi.

Evenimentul ecumenist a început cu o slujbă în “mănăstirea” Maicii Domnului din or. Espoo – unica “mănăstire” catolică a ordinului carmelitan din Finlanda.

A condus procesiunea preotul ortodox iereu Petri Korhonen (vezi pozele), care pe parcursul evenimentului a făcut o rugăciune de sfinţire a apei pe una dintre plajele din Oittaa.

Mai apoi participanţii s-au îndreptat către oraşul Taipale, unde ştafeta ecumenistă a fost preluată de unul dintre cei mai cunoscuţi ecumenişti, un membru actic al Consiliului Mondial al Bisericilor, preotul ortodox Heikki Huttunen (vezi pozele).

Evenimentul s-a terminat printr-o slujbă într-o “biserică” luterană.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
2 Comentarii la “În Finlanda a avut loc DRUMUL CRUCII sub drapelul ECUMENISMULUI. Participanti: catolici, luterani şi ortodocşi.Evenimentul a inceput intr-o ,,manastire” CATOLICA si s-a terminat cu o slujba intr-o ,,biserica” LUTERANA”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. gigi
    # 30 august 2017 at 16:19

    am crezut ca sunt cu zecile de mii dar sunt 10 insi in total

Trackbacks/Pingbacks
  1. [VIDEO+FOTO] Viitorul Bisericii anti-ecumeniste - OrtodoxINFO - 30 august 2017

    […] pe jos, un fel de Drumul Crucii cum are loc în Basarabia și Rusia, dar nu ecumenist precum cel din Finlanda.. Căci la un moment dat, într-o zi de sărbătoare, au săvârșit Sfânta Liturghie într-o […]

Scrie un comentariu

Scroll Up