X

Donald Trump INTERZICE noi recruti TRANSGEN in ARMATA SUA

de null

Preşedintele american Donald Trump a semnat vineri un document prin care ordonă Pentagonului să nu mai recruteze persoane transgen, însă lasă Departamentul Apărării misiunea de a dispune în cazul celor care sunt deja înrolaţi, relatează AFP. 

În acest document transmis secretarului Apărării Jim Mattis, Trump subliniază de asemenea că Pentagonul nu va mai suporta tratamente medicale ale militarilor transgen care lucrează deja în armată.

Donald Trump a anunţat într-o salvă de tweet-uri, la sfârşitul lui iulie, că intenţionează să le interzică persoanelor transgen să servească în armată, scoţând în faţă ”povara costurilor medicale enorme” şi ”perturbări”.

El revenea astfel asupra unui anunţ emblematic al predecesorului său democrat Barack Obama, care a decis la 1 iulie 2017 ca armata să înceapă să primească recruţi transgen.

Insă tweet-urile preşedintelui republican au fost postate fără ca acesta să se coordoneze cu Pentagonul şi în timpul concediului lui Mattis, care a spus că aşteaptă directive detaliate de la Casa Albă cu privire la acest subiect ”evident foarte complicat”.

În urmă cu două săptămâni, Donald Trump a dat asigurări că a făcut ”un mare serviciu” armate americane prin faptul că le-a interzis persoanelor transgen să servească. ”Ştiţi, este un subiect foarte complicat pentru armată. Este un subiect foarte perturbator pentru armată”, aprecia el.

Potrivit unor estimări, între 1.320 şi 15.000 de persoane transgen servesc în armata americană, între cei 1,3 milioane de militari aflaţi în serviciul activ.

Demobilizarea poate avea un impact asupra anumitor unităţi, însă observatori sunt îngrijoraţi mai ales de repercusiunile negative asupra imaginii armatei, în special în rândul tinerilor americani, care ar putea ezita să se angajeze într-o instituţie care practică politici discriminatorii.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button