X

Continuă seria inventiilor MINTILOR RATACITE: a apărut primul ROBOT care poate OFICIA înmormântări

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cei care sperau că preoții sau călugării sunt imuni la avansurile tehnologice, vor fi speriați să afle că tocmai a apărut un robot care poate oficia înmormântări. 

În ultimii ani, foarte multe industrii au avut de profitat de pe urma implementării roboților în mai multe segmente de producție. Tot mai mulți analiști prognozează că roboții vor lăsa fără locuri de muncă angajații dintr-o varietate foarte mare de domenii. Cei mai relaxați sunt cei care activează în domenii creative.

Se pare însă că roboții evoluează mai repede decât credeam. În orice alte condiții, nimeni nu se aștepta să existe un robot cu afinități religioase, capabil să verbalizeze ritualul înmormântării. Asta s-a întâmplat însă în Japonia în urmă cu câteva zile, când robotul Pepper al celor de la SoftBank a fost reprogramat pentru a efectua o înmormântare respectând tradițiile budiste.

Folosind o voce robotică sintetizată, creația modificată cântă toate elementele pe care le-ar fi parcurs în mod uzual un călugăr budist. Vocea sa electronică este acompaniată de cântatul la tobe, un gest specific tradițiilor din zonă. Momentan, robotul este în stadiu de prototip, dar și-a ilustrat abilitățile de călugăr în cadrul Life Ending Industry Expo desfășurată zilele trecute la Tokyo. Respectivul eveniment este cel mai mare târg funebru din lume.

Software-ul utilizat pentru modificarea abilităților robotului Pepper a fost creat de compania Nissei Eco. În mod surprinzător, brandul respectiv a fost asociat în trecut cu realizarea unor matrițe pentru produse din plastic. Motivația pentru această creație a fost derivată din micșorarea semnificativă a populației de călugări budiști din Japonia combinată cu îmbătrânirea oamenilor și scăderea natalității.

În timp ce unii călugări de la temple au fost nevoiți să-și ia meserii obișnuite pentru a se descurca, robotul va micșora semnificativ costurile aferente unei înmormântări. În mod uzual, oficierea întregului eveniment cu un preot obișnuit costă 2.200 de dolari. Robotul din imaginea de mai sus este disponibi pentru „doar” 450 de dolari.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Ratacitii se intrec in nascociri. Aceasta inventie a budistilor vine dupa cea a evanghelistilor:

Primul ROBOT-PREOT din lume, NASCOCIRE a unei minti RATACITE: ,,biserica” Evanghelistă

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button