X

USS „John S McCain”, celebra navă de război SUA, ciocnire cu un petrolier lângă coasta Singapore

de null
https://extranews.ro/wp-content/uploads/2017/08/14143419.jpg

Marinari răniți și mai mulți dispăruți, una dintre navele performante ale flotei americane pare a fi vinovată de o nouă tragedie maritimă. Reacția președintelui Trump.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai mulți marinari americani sunt dați dispăruți sau sunt răniți după ce distrugătorul cu rachete (tele)ghidate USS „John S McCain” a fost avariat după ce s-a ciocnit cu un petrolier lângă coasta Singapore, azi, la ora 05.24 ora locală, 00.24, ora Bucureștiului.

Din declarațiile oficialilor marinei americane „În prezent, 10 marinari lipsesc și cinci sunt răniți”, transmite The Guardian. De asemenea, oficialii americani confirmă că nava de război „a suferit pagube pe partea din spate” în coliziunea cu petrolierul Alnic MC, sub pavilion liberian.

Eforturile de căutare și salvare s-au desfășurat în colaborare cu autoritățile din Singapore, care au trimis nave și elicoptere pentru căutare.

Din datele de până acum, distrugătorul se îndrepta către Singapore, pe un traseu obișnuit, iar avarile sunt situate la tribord pupa, deci în spate, ceea ce conduce la concluzia că nava militară nu a apreciat corect cursul și viteza petrolierului, a crezut că va putea trece înainte ca nava liberiană să ajungă — ceea ce nu s-a întîmplat.

În plus, distrugătorul din clasa „Arleigh Burke” este o navă mult mai rapidă și manevrabilă decât petrolierul de 50.000 de tone DW și o lungime de 183 de metri. Deasemenea radarele din dotarea distrugătorului sunt de înaltă performanță, ceea ce permite calcule extreme de precise ale traiectoriilor și ale tuturor parametrilor.

Fox News: O navă de luptă, rusească, a fost observată pe coasta de est a SUA

De menționat că USS „John S McCain” face parte din Flota a 7-a a Marinei SUA din Pacific și este a doua navă din această flotă implicată într-o ciocnire în ultimele două luni. În iunie șapte marinari au murit atunci când USS Fitzgerald a lovit un cargobot în apele Mării Japoniei. Chiar săptămâna trecută, conducerea USS Fitzgerald — comandantul, secundul și șeful de echipaj — au fost demiși din funcții în urma finalizării anchetei privind ciocnirea, din aceasta rezultând o serie întreagă de erori comise de cei sancționați.

Distrugătorul „John S McCain” este una dintre cele mai cunoscute nave din marina americană, participând la lupte în Irak și executând misiuni remarcabile în mai multte zone ale Pacificului.
Nava a fost numită după doi amirali ai SUA, John S. McCain, Sr. și John S. McCain, Jr., bunicul și, repectiv, tatăl cunoscutului senator republican John McCain, fost candidat la președinția SUA. USS „John S McCain” a fost inaugurată în iulie 1994 de fostul președinte SUA George Bush Sr., desigur în prezența familiei McCain.

În această dimineață, imediat după incident, senatorul John McCain a difuzat pe Twitter un mesaj în care scrie că, împreună cu soția sa, Cindy, se roagă pentru marinarii americani. Sputnik.md

https://youtu.be/kn8T_9JkTp0

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button