X

O prezentatoare tv din România și-a închiriat casa unor REFUGIATI sirieni. Ce au lăsat în urma lor, GREU de descris: “Sunt INCAPABILI să se ADAPTEZE”

de null
http://i0.1616.ro/media/521/2861/35027/16380244/1/media-145605638027662300.jpg?width=635

Fosta prezentatoare de televiziune Paula Rusu a vrut să facă o faptă bună închiriind casa unui cuplu de refugiați de sirieni cu doi copii. Concluzia ei: “suntem precum apa si uleiul”.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

După câteva luni de zile, musulmanii au început să întârzie cu plata dărilor, iar după 8 luni au decis să încheie contractul. Ce a rămas în urma lor? Dezastru! Casa era devastată.

Trăgând o concluzie după experiența personală avută cu refugiații, Paula atrage atenția că migrația acestora nu este o soluție, ei neputând să se adapteze “la norme sociale altele decât cele pe care le cunosc”.

“Am avut niste chiriasi sirieni, el a facut scoala in Romania si a ramas pe aici. Profund marcat de razboiul din Siria. Avea o sotie draguta ce nu vorbea deloc cu alti barbati si doua fetite la fel de dragute. N-am avut probleme cu ei (cel putin asa am crezut) pana cand au inceput sa ma tot amane cu platile. In fine, am intrerupt contractul fiindca nu ne mai intelegeam. Desi am fost in fiecare luna pe la ei si casa parea bine intretinuta, cand au plecat de tot, dupa 8 luni, am ramas cu gura cascata.
Mobilierul din bucatarie era atat de stricat: balamale, blatul de la bucatarie era umflat de cata apa a curs pe el (cred ca l-au spalat cu hidrantul, ca blatul e facut special ca sa reziste la apa); robinetele din ambele bai erau stricate, prizele iesite din pereti, doua lustre sparte, o bucata de parchet lipsa, iar intr-una din camere aveam abtibilduri lipite pe pereti pana sus. Am fost nevoiti sa zugravim, sa schimbam mobila din bucatarie si sa reparam instalatiile saniare.
Ce vreau sa spun: sotia nu vorbea romaneste. Fetitele, una de 8 si una de 6 ani mergeau la gradinita respectiv scoala siriana, unde merg majoritatea copiilor sirieni din Romania. Nici ele nu vorbesc romaneste. Asadar integrarea e doar o teorie, nicidecum o practica.
Care e concluzia?
Cred sincer ca oprirea exodului se poate numai cu oprirea razboiului. Nu cred ca oamenii astia pleaca pribegi in lume de bine, asa cum nu cred ca isi vor gasi binele in Europa. Nu vorbesc despre teroristi ci despre incapacitatea adaptarii la norme sociale altele decat cele pe care le cunosc.
Nu cred ca abolirea simbolurilor Craciunului ii face fericiti pe musulmanii din Occident, dar cred ca ii nemultumeste pe buna dreptate pe crestinii care le-au oferit adapost.
Cred ca orice manifestare ostila nu trebuie indreptata impotriva civililor pribegi ci impotriva celor care intretin razboiul. Nu cred in alta solutie decat aceea in care fiecare poate sa-si implineasca viata acolo unde ii sunt radacinile.
Cultural suntem precum apa si uleiul, drept dovada comunitatile musulmane care s-au ghetoizat (poate inventez cuvinte, nu stiu) in lumea crestina, in loc sa se integreze, iar consecintele sunt dureroase”
, a scris Paula Rusu pe Facebook.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

19 comentarii

  1. poate o sa priceapa si pasaricile astea in mare parte adulterine si femei usoare cateceva din realitatea si cam ce se mai intampla pe lumea asta.

    Ea ce credea ca o sa fie precum noi sau cum? inseamna ca a trait sub o piatra.
    Musulmanii sunt profund ignoranti si nespalati majoritatea dintre ei sunt de o ignoranta si o habotnicie infailibila.

    Nu sunt departe de mentalitatea unor tigani de pe la noi care refuza din prostie si obiceiuri tribale sa se adapteze timpurilor si civilizatiei.Raman la relele lor vechi si obiceiuri mizerabile pagane.
    Se vede cat ii duce capul si care e “valoarea” lor sunt ca o ciuma pentru noi crestinii de aici si de pretutindeni.

    Poate se trezesc si ei o fie un semn si pentru ei sa deschida ochii ca e nasol sa primim refugiati in Europa si in Romania.
    Sunt prea grei de cap si rauvoitori sa se adapteze cea mai mare parte de la ei…sunt indoctrinati cu mizeria aia de coran de la 3-4 ani ce poti sa le ceri?
    Doamne iarta sunt oameni dar mai bine sa stea la ei in cocina lor de tara ca oricum nu fac nicio diferenta…pai astia ne transforma intr-o tara de mana a treia daca vin aici animalele astea fara dumnezeu

  2. Majoritatea sirienilor sunt crestini ( catolici, ortodocsi si sectari) si restul musulmani . Multe pers din Siria provin din Armenia care e Ortodoxa.
    Intradevar sunt dificili dar nici ada usor sa se arumce cu noroi in ei, nu e corect sa generalizam. De ex un American daca inchiriaza casa unor Tigani ( romani) , oare cu ce parere vor ramane in urma lor? Oare de 10 ori mai proasta ? Vor zice ca toti romanii sunt la fel.

    1. Majoritatea sirienilor sunt musulmani, nu crestini.

      Armenia NU e ortodoxa. Armenii sunt monofiziti/monoteliti. Adica eretici.

      Doamne-ajuta!

  3. Probabil se va trezi si prezentatoarea tv cat si colegii dansei, nu numai in privinta imigrantilor, ci si in privinta vaccinurilor, in privinta conducatorilor fara Dumnezeu, in privinta propagandei LGBT si in general in privinta a tot rahatul ambalat in staniol albastru cu stelute galbene ce ni se vara pe gat zilnic, ca fiind bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button