X

Radu Paraschivescu: „Să nu fim idioţi! Nici Hagi, nici Halep…. nu trebuie priviţi ca nişte martiri. Au murit oameni de ispravă în puşcăriile comuniste…“

de null

Imagini pentru radu paraschivescu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În editorialul său pentru digi24. ro, Radu Paraschivescu notează, printre altele:

“Nici Hagi, nici Gică Popescu, Ilie Năstase, Simona Halep, Ion Ţiriac sau alţii de aceeaşi anvergură nu trebuie priviţi ca nişte martiri cu tonus muscular. Şi nici elogiaţi fiindcă s-au sacrificat pentru România. Să nu fim idioţi. S-au sacrificat soldaţii morţi în războaie, nu sportivii. Au murit oameni de ispravă în puşcăriile comuniste, iar lumea nici măcar nu le mai dăruieşte un gând şi nu le mai aprinde o lumânare. În schimb, un om care şi-a convertit o plăcere de copilărie în profesie e suit pe soclu şi transformat nu doar în idol (asta ar fi normal), ci în icoană şi mai ales în zeu intangibil. Hagi şi ceilalţi au muncit, uneori din greu, pentru ei şi pentru familiile lor. Atât. Faptul că prestigiul lor l-a răsfrânt şi asupra României este o consecinţă colaterală. Niciunul dintre marii sportivi nu s-a apucat la câţiva anişori de fotbal, gimnastică sau tenis pentru propăşirea naţiei. E momentul să nu mai funcţionăm în virtutea inepţiei. Şi să ne amintim că un neurochirurg ca Sergiu Stoica nu vine la televizor ca să ceară statui sau hoteluri în regim preferenţial în numele a ceea ce a făcut pentru România. E adevărat, omul nu a dat cu piciorul în minge, ci a salvat vieţi”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Se foloseste frecvent urmatoarea propozitie de catre fotbalistii care parasesc echipele de club romanesti, pt a fi mai bine platiti de echipe straine:
    “Am ales ce este mai bine pentru mine si pentru familia mea.”

  2. Cu toate acestea inima omului numai Dumnezeu o stie, si sunt convins ca exista si multe exceptii la verdictul domnului Radu Paraschivescu.
    Prin urmare sa asteptam Judecata de Apoi.

  3. Asta am observat si mai demult, dar când îmi spuneam părerea, foarte multi îmi spuneau să tac. Rezultatele lor sportive i-au îmbogățit pe ei, foarte bine, dar pentru Romania nu au făcut nimic concret, în afară de faptul că și-au făcut numele de român în lume. Atât. Tiriac de ce nu a făcut averea imensă în Germania și a venit în România imbogatindu-se, devenind chiar cel mai bogat român. De ce nu participă cu bani, măcar în domeniul sportului, că până acum nu am auzit de așa ceva. Alte valori care contribuiau , cu adevărat, la dezvoltarea economică a țării sunt, uitate, pe nicăieri nu se amintește de ele, ba unele sunt chiar blamate.

  4. Si, mai adaugam ca multi din sportivii enumerati au acceptat pasapoarte diplomatice – biometrice, cu cip, rezulta ca lucreaza in sens antihristic (constient sau inconstient) si ca smintesc poporul la modul industrial. Vedeta mare – responsabilitate mare. Cam nasol, da nu stiu cati pricep treaba asta.

    Iar tot mega-showul sportiv in ziua de azi/divertismentul este exact pt a abate atentia omului de la cele importante – mantuire.

    Sfantul Paisie Aghioritul era impotriva competitiilor sportive (nu impotriva sportului). Se exacerbeaza mandria. Eu, eu, locul unu, eu cel mai tare…
    Deci, era impotriva lui Hagi, Nadia, Tiriac…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button