X

Evreul Jerry Lewis, actor american de comedie, a murit la vârsta de 91 ani

de null
https://www.constanta.press/upload/news/image_1503267012_93947014.jpg

Legendarul Jerry Lewis, actorul de comedie care a fost partener cu Dean Martin în anii 1950 şi mai târziu a jucat în „The Nutty Professor“ (1963) şi în „The Bellboy“ (1960), însumând peste 50 de filme de-a lungul carierei, a murit la Las Vegas, la vârsta de 91 de ani. Conform presei americane, actorul a decedat în locuinţa sa, informaţie confirmată de agentul starului.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În iunie, Jerry Lewis fusese spitalizat în urma unor probleme de sănătate în Las Vegas. Actorul s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate în trecut, înclusiv o spitalizare în 2012 pentru probleme cauzate de glicemie, şi în 2011 pentru oboseală cronică, durere de spate cronică.

Jerry Lewis (născut Joseph Levitch la 16 martie 1926 în Newark, statul New Jersey, Statele Unite) este actor evreu-american de film şi TV, regizor, scenarist şi producător. A apărut în filme şi emisiuni de televiziune începând cu anul 1949 până în 2006.

Actorul a format în anii 1940, împreună cu Dean Martin un cuplu care va devini în scurt timp apreciat mai întâi la radio, apoi în televiziune unde au fost protagoniştii unei emisiuni de comedie în anii 1950 numită „The Colgate Comedy Hour’“. Cuplul a jucat într-o serie de filme produse de celebra companie Paramount.

Parteneriatul lor a luat sfârşit în 25 iulie 1956. După despărţirea de Dean Martin, Jerry Lewis va deveni în scurt timp un mare star de comedie. Va urma o serie de filme produse de Hal B. Wallis, „The delicate delinquent“ (1957), „Rock a bye Baby“ (1958), „The Geisha Boy“ (1958).

În 1960, de Crăciun, era programata marea premiera a filmului „Cinderfella“, „The Bellboy“. Lewis va continua să joace şi să regizeze filme scrise de el împreuna cu Bill Richmond, culminând cu producţia „The Nutty Professor“ (1963), care-l va consacra definitiv ca unul din cei mai mari comici ai tuturor timpurilor.

În 1972, Jerry Lewis va juca şi va regiza prima dramă, „The day the clown cried“, care-şi desfăşura acţiunea într-o tabără nazistă de concentrare, însă filmul nu va fi niciodată lansat pe ecrane din cauza „dificultăţilor financiare“.

În 1983, Lewis va juca în filmul lui Martin Scorsese, „The King of Comedy“, împreună cu Robert de Niro. Rolul fusese iniţial oferit lui Johnny Carson. Va apărea în filme precum „Arizona Dream” (1994) sau „Funny bones“ (1995).

Jerry Lewis a fost recompensat în 2009 cu un Oscar pentru întreaga sa carieră. A fost nominalizat la premiul Nobel pentru pace în 1977 şi are două stele pe Walk of Fame, una pentru film, şi alta pentru televiziune.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Am citit in urma cu multi ani (15-20 de ani) un articol care prezenta proportia de homosexuali in diverse medii (in America). Nu mai tin minte la ce anume medii facea referire articolul pentru proportiile de 10 si 20%. Dar se afirma ca in show-biz si televiziune proportia era de 40%.Sa fie doar o intamplare?

    1. Am facut mentiunea asta pe langa subiect. Jerry Lewis nu era homosexual si se pare ca a fost un bun american (conform wikipedia).

  2. „”The day the clown cried“, care-şi desfăşura acţiunea într-o tabără nazistă de concentrare, însă filmul nu va fi niciodată lansat pe ecrane din cauza „dificultăţilor financiare“.
    Filmul este realizat, tratează într-un anumit fel holocaustul şi are drept de difuzare de abia în anul 2024 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button