SURSE: Corneliu Bârlădeanu nu vrea să renunțe și anunță că va da publicității imagini cu alți ierarhi în situații compromițătoare. Trei ierarhi cer excluderea sa

aug. 18, 2017 54727 27 http://bit.ly/2Hbbb7C

Episcopul de Huşi, Corneliu Bârlădeanul, ar putea fi exclus din rândul clerului Bisericii Ortodoxe Române, a afirmat joi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

„Ceea ce a făcut Biserica convocând acest Sinod Permanent, care se convoacă pentru chestiuni destul de grave, din punctul meu de vedere, este un pas înainte. Nu avea cum să aibă o altă poziție Biesrica, pentru că este vorba despre un arhiereu. Din sursele mele, înțeleg că el este este cel care amenință acum cu difuzarea unor imagini în care sunt filmați și alți episcopi în situații similare cu cele în care a fost el filmat. El va juca tare, pentru că acest Consiliu Episcopal este format din episcopi, iar unii dintre ei poate nu sunt tocmai sfinți”, a spus Mirela Voicu, realizator emisiunea „Voi cu Voicu”.

„Finalul e foarte clar, fie își anunță retragerea, fie Sinodul cere caterisirea lui, iar asta înseamnă că îl trimite la treapta cea mai de jos a călugăriei”, a mai explicat Mirela Voicu.

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenţia publică în luna iunie, când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public.

Alte surse pentru realitateatv spun că mitr. Ardealului Laurențiu, cel al Clujului Andrecuț și mitropolitul Banatului Ioan cer pedeapsa maximă pentru Corneliu Bârlădeanu, în timp ce mitr. de care ține direct, Teofan de la Iași, se abține.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
27 Comentarii la “SURSE: Corneliu Bârlădeanu nu vrea să renunțe și anunță că va da publicității imagini cu alți ierarhi în situații compromițătoare. Trei ierarhi cer excluderea sa”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 18 august 2017 at 7:27

  Foarte bine. Să se facă curățenie. După aceea toată lumea ateistă desfrânată nu va mai avea la cine să urle ca dracii.

 2. # 18 august 2017 at 7:43

  Sa dispara odata pentru totdeauna acesti „preoti” care nu fac altceva decat sa ruineze biserica ortodoxa!!! Parca ar fi platiti sa o faca. Chiar nu mai exista vindecare?!

  • mirela
   # 18 august 2017 at 20:34

   dar chiar sint platiti s-o faca

 3. # 18 august 2017 at 7:43

  Pană acum de ce nu au atacat Biserica? Acum vor să cunune homosexi şi Biserica se opune.

  • Ionut
   # 18 august 2017 at 8:03

   Nu m-as hazarda sa iau de buna aceasta stire. Afirmatia e facuta de un fost preot care a fost dat afara pentru comportament necuviincios.

  • SAVONAROLA
   # 20 august 2017 at 9:09

   Daca știrea se confirma, atunci este semnul clar că Apocalipsa bate la ușă. Daca in schimb, știrea nu este adevărată, atunci Dumnezeu îi va răsplăti pe mincinoși cum știe El mai bine. Iar Dumnezeu nu bate cu parul…

 4. Ionut
  # 18 august 2017 at 8:01

  Pai, in cazul asta, IPS Teofan ar putea chiar sa-i cedeze scaunul de mitropolit al Moldovei, nu?
  Nu i-a cerut nimeni arderea pe rug sau lapidarea. Chiar daca va fi dat afara din randul clerului, are posibilitatea de a trai linistit pana la adanci batraneti. Dar cred ca tot ceea ce s-a intamplat ar trebui sa-l puna pe ganduri, si anume ca:
  – i-au fost date pe fata pacatele inaintea tuturor;
  – are vreme de pocainta.

 5. eremitu
  # 18 august 2017 at 8:31

  Si care calugari vor sta cu el ? Poate doar aia studenti..
  Asta trebuie legat de bot si dus in pustietate !

 6. Stan
  # 18 august 2017 at 8:52

  „el este este cel care amenință acum cu difuzarea unor imagini în care sunt filmați și alți episcopi în situații similare cu cele în care a fost el filmat” – in termeni de specialitate se numeste … self-cleaning. Intr-un fel are dreptate sa procedeze asa. Nu este vorba de capra vecinului ci de judecarea faptelor cu aceiasi masura. Si nici nu se face in piata publica ci in spatele usilor inchise ale sinodului. Ei intre ei.

  Pe de o parte ar fi o lovitura pentru Biserica aflarea si altor pidosnici in sanul Sf Sinod dar pe de alta cred ca ar fi folositoare curatarea uscaturilor. Poate nu pe toate (de masoni nu cred sa se ia cineva desi astia au facut si alte juraminte in afara celor din-naintea lui Dumnezeu) dar este oricum un pas inainte.

  Ar fi un act de mare barbatie din partea tuturor daca ar pune cartile pe masa si si-ar marturisi unii altora pacatele cerand iertare. Nimeni nu vrea moartea pacatosului ci intoarcerea si indreptarea lui.

 7. Emilian
  # 18 august 2017 at 10:08

  Serios acum, ce credibilitate are madam asta? Ce surse are ea, mă rog? E angajată la episcopia Hușilor? La fel de bine putea ieși Bianca Drăgușanu să zică aceleași lucruri…Vom vedea ce se va întâmplat după ședința Sinodului, dar nu cred că putem lua de bune ce afirmă ea.

  • Mihai
   # 18 august 2017 at 10:16

   https://youtu.be/iZ7gW8yq10o

   • Adrian
    # 18 august 2017 at 11:03

    O leapădătura !
    Mi se face greață când văd asemenea specimene (și aici mă refer și la spălații pe creier – mirenii!!! – care prin imbecilitatea lor îi justifică pe apostati)
    ?

   • mihai1
    # 18 august 2017 at 11:59

    Care e treaba cu filmul asta? Ai ajuns sa postezi tampeniile lor de stiri. Daca ei numesc un pelerinaj carnaval nu inseamna ca tre sa ii iei in serios. Pentru cei de la protv, antena1 , digi24, orice slujba e un carnaval . Cred ca manifestarile de la Targoviste au fost cat se poate de ortodoxe. Ca nu le convine lor asta e alta treaba.

    • Mihai
     # 18 august 2017 at 14:03

     Somn ușor vise plăcute

   • Ionut
    # 18 august 2017 at 12:08

    Mi se pare tendentios titlul si nu e corect sa diabolizam chiar totul.

 8. # 18 august 2017 at 10:24

  Nesimtire mare pe capul lui. Duca.se in lumea lui, da nu in fata lumii ca ierarh, ar lua pietre in cap.

 9. # 18 august 2017 at 10:41

  Ce gasca de golani si bine organizati sunt in BOR !!!!!!!!!

 10. # 18 august 2017 at 10:56

  , o lume minunata!

 11. Mirela
  # 18 august 2017 at 12:07

  Părerea mea este că Onilă ori e demonizat, ori e ateu, ori ambele.
  Chiar dacă în unele chestiuni se poate să ne bazăm pe zvonuri, e cert că acest pseudo-ierarh nici de Dumnezeu nu se teme, nici de oameni nu se ruşinează, şi nici vorbă de vreo pocăinţă.
  Obstinaţia cu care insistă să rămână episcop vădeşte cunoaşterea de către el a putreziciunii vieţii altor sinodali, nu puţini, şi faptul că are dovezi. Altfel, ar îndrăzni să-i înfrunte astfel? Ar cuteza să se opună unui sinod curat? Omeneşte, putem să înţelegem că nu acceptă să fie judecat şi caterisit de către unii la fel de căzuţi ca el, dar acest fapt arată că el nu are nici o frică de Dumnezeu, Cel care l-a lepădat. Ştiind bine ce zice legea Lui despre sodomie, ştiind că este un păcat atât de greu încât 5 cetăţi antice înfloritoare au fost stârpite de pe faţa pământului din cauza lui, cum să mai îndrăzneşti să pretinzi să rămâi în scaun arhieresc? Cum să nu te temi se mânia lui Dumnezeu, când aduci urâciunea în locul cel sfânt? Cum să mai vrei să-ţi spună cineva „preasfinţitul”, când tu batjocoreşti sfinţenia?
  În acelaşi timp, dispreţul lui Onilă pentru popor se evidenţiază cu mai multă putere. Ce crede el? Crede că dacă sinodul corupt şi putred l-ar scăpa, turma cea proastă l-ar lua iar cu preasfinţitul şi ar face deplin uitată toată mizeria faptelor lui? Cum să îndrăzneşti să mai apari în faţa oamenilor şi să ai pretenţii de sfinţenie după aşa isprăvi?

 12. elena adriana
  # 18 august 2017 at 12:24

  Este foarte clar ..ca patriarhie stie despre aceste probleme de mult timp….au fost mai multe atentionari trimise de-a lungul timpului pentru diversi ierarh
  .Doamna pedagog de la seminar a scris mai multe memorii despre ce se intampla in seminar …alta doamna Mihaela ioan a facut o alta sesizare referitoare la Varsanufie …si cine stie cate sunt pe care nu le stim….dar nu au luat nici o masura ..pentru ca probabil cangrena a cuprins ..tot organismul …sinodal..stiu fiecare bubele ..fiecaruia …si tac …
  ..De ce a procedat asa …in cazul Tanacu ???

 13. # 18 august 2017 at 21:00

  Asa vreau sa se toarne antre eii

Scrie un comentariu

Scroll Up