S-a și găsit legătura violențelor din SUA dintre albi și negri cu legionarii din România și cu Părintele Justin Pârvu

aug. 14, 2017 21245 5 http://bit.ly/2qBCOLQ

Matthew Heimbach

Matthew Heimbach, o figură importantă în extrema dreaptă din SUA, a fost printre promotorii protestelor rasiste din Charlottesville şi este un admirator al lui Corneliu Zelea Codreanu.

Într-un interviu din 2015., Heimbach, care se declara ortodox, spunea că principala sa inspiraţie este Corneliu Zelea Codreanu şi legiunea Arhanghelului Mihai. „Consider Legiunea cea mai mare inspiraţie spirituală a mea”, spunea atunci Heimbach, care nu se consideră neo-nazist.

I think that Codreanu and his legions were actively supported by the [Romanian] Church at the time. If I’m standing on the same level with Fr Justin Parvu, who supported the Legions, then I stand behind Codreanu and I stand behind his statements. Fr Justin Parvu, on his way to sainthood, was a member of the Legion.

I’m not asking everyone to become a nationalist, I’m not asking to transform the Orthodox Church into my vision. What I’m asking for is to simply be allowed to exist in the Orthodox Church with my vision.

Extremistul american a declarat că nu vede nicio incompatibilitate între credinţa sa ortodoxă şi faptul că „îl susţine pe Codreanu şi declaraţiile acestuia”, invocând exemplul preotului legionar Justin Pârvu. Heimbach nu era de acord cu ideea că liderul Gărzii de Fier ar fi fost fascist. „Misiunea Legiunii era aceea de a salva suflete prin revitalizarea Bisericii Ortodoxe în România”.

„Când am fost în România cu soţia mea am vorbit cu câţiva vârstnici care îşi aminteau Legiunea”, spunea Heimbach în 2015. „Am văzut creştini ortodocşi umili şi blânzi care erau dispuşi să sufere decenii de torturi în temniţe”.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
5 Comentarii la “S-a și găsit legătura violențelor din SUA dintre albi și negri cu legionarii din România și cu Părintele Justin Pârvu”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. kosk
  # 14 august 2017 at 0:56

  fiind nascut in cultura americana WASP dar trecut la Ortodoxie e normal sa si dea in garduri cu rasismul (in Ortodoxie NU conteaza culoarea pielii) poate nu stie. in rest nimic de obiectat.

 2. vasile
  # 14 august 2017 at 6:31

  “O să se bată cu noi şi morţi, iar noi o să fim alături de voi ca să ne apăraţi. Şi morţi vom izbândi!” – Pr. Gheorghe Calciu pe patul de moarte

 3. mamaliga cu pucioasa
  # 14 august 2017 at 9:59

  ce repede se misca reteaua sorosista de stiri…urmeaza ca serviciile secrete sa inaspreasca legile impotriva crestinilor nationalisti, poate niste vaccinuri de cumintire sau niste bratari cu cip ca la puscariasi

 4. Ionut
  # 14 august 2017 at 12:00

  Deci daca eu sparg un geam si declar ca sunt un admirator al lui Klaus Iohannis, rezulta ca Iohannis are o problema?
  Nenea asta din interviu a fost excomunicat in 2014 din cauza promovarii rasismului.
  Cam ciudat numele asta , Heimbach…

 5. ion
  # 15 august 2017 at 19:30

  omul zice ca e o miscare pasnica nationalista si crestina in primul rand, si ca in Romania a intalnit crestini legionari care au acceptat smeriti si cu demnitate jertfa. Miscarea legionara a fost o miscare spirituala care a fost atacata cu ura de catre ambele sisteme jidanesti, capitalist si comunist. Chiar de nu veneau comunistii, erau condamnati de americani. Legionarii nu au fost niciodata nazisti, erau patrioti crestini. Pana la urma tot o sa iasa la suprafata adevarul despre diversiunile si mascarada istorica in care au fost atrasi legionarii.

Scrie un comentariu

Scroll Up