X

AVERTIZARE de conflict NUCLEAR: “Vor fi sute de mii, dacă nu milioane de morți”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un fost șef al Marinei Regale britanice susține că guvernul de la Londra ar trebui să-i avertizeze pe cetățenii săi că trebuie să părăsească peninsula coreeană, din cauza temerilor referitoare la declanșarea unui conflict nuclear cu Coreea de Nord.

Potrivit Russia Today, Alan West, lord amiral West of Spithead, a declarat că există un ”risc real” al producerii unui conflict între cele două țări, care ar putea avea repercusiuni ”catastrofice” pentru regiune.

Este extrem de îngrijorător. Sunt de părere că există un risc real – printr-un calcul greșit, probabil, mai mult decât orice altceva – sau ceva la care nu s-a gândit nimeni. Rezultatul ar fi catastrofic. Ar fi sute de mii, dacă nu milioane de morți și, da, noi am fi trași în asta, într-un final”, a spus el într-un interviu pentru BBC Radio 4.

Fostul șef al Marinei Regale a mai afirmat că o avertizare publică ar putea servi ca un apel de trezire a comunității internaționale, ca să intervină pentru a preveni izbucnirea unui război nuclear.

Când începi să dai sfaturi conaționalilor tăi, lumea observă acest lucru și poate că China și alții vor spune „Doamne, este chiar serioasă treaba„. – a mai spus militarul.

Departamentul pentru Securitate Internă din Guam a publicat o fişă informativă de două pagini pe reţelele sociale, pentru a le spune locuitorilor insulei cum să se pregătească pentru un eventual atac nuclear, dacă devin vreodată realitate ameninţările lansate de regimul de la Phenian, potrivit CNN.

Printre recomandările autorităţilor din teritoriul american se numără:

Faceţi o listă cu adăposturi din beton din apropierea locuinţei, a locului de muncă sau a şcolii, nu vă uitaţi la bila de foc, întrucât vă poate orbi sau staţi întinşi pe pământ şi acoperiţi-vă capul. Atunci când este posibil, faceţi un duş cu mult săpun şi apă… nu frecaţi şi nu zgâriaţi pielea. Nu folosiţi un balsam de păr, pentru că va lega substanţele radioactive de păr”, se mai arată în recomandările transmite de departamentul pentru Securitate Internă din Guam.

Donald Trump şi-a intensificat retorica împotriva regimului nord-coreean, afirmând că arsenalul nuclear american este ”mai puternic şi mai puternic ca niciodată”, după ce Phenian a ameninţat că va lovi Guam.

De partea cealaltă, Phenianul a anunțat sâmbătă că 3,5 milioane de voluntari doresc să se alăture armatei nord-coreene.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button