Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România, sustine şeful INFP. VIDEO

Aug 13, 2017 15772 7 http://bit.ly/2qGnygC

Constantin Ionescu, directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului a declarat la România TV că au fost realizate studii pentru cutremure în România care pot ajunge şi la 8,1 grade pe scara Richter.

Mai mult, Constantin Ionescu susţine că în România, cutremurele mai puternice de 5 pe Richter au loc potrivit statistilor odată la 5-6 ani.

În momentul când se face o analiză de caz pentru un cutremur maxim posibil se ia o valoare pe care o anumită regiunea poate să o dea. Sau o valoare istorică, depinde de la caz la caz. De obicei cam la aceste tipuri de magnitudini de cutremure, cutremure de peste 5, în jur de 6, apar la 5-6 ani”, a declarat Constntin Ionescu, la România TV.

Potrivit specialiştilor, în Vrancea se poate produce un cutremur devastator, nivelul maxim posibil al unui cutremur în această zonă fiind stabilit la 8,1. Constantin Ionescu a declarat că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.

La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 pe Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur”, spune şeful INFP.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
7 Comentarii la “Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România, sustine şeful INFP. VIDEO”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 13 august 2017 at 19:56

  e o amenintare pentru a reduce populatia la tacere si acceptarea tuturor tampeniilor lor? Ne ameninta cu cutremurul asta de douazeci de ani….

 2. # 13 august 2017 at 20:03

  Nu va tulburati,caci scrie si la Carte ca va fi un cutremur foarte mare.Nu stim cand ,dar va fi.Vor muri foarte multi,foarte.Iar dupa aceea oamenii in special tineretul se vor intoarce la Dumnezeu.Se spune ca bisericile vor fi pline.

 3. # 13 august 2017 at 20:48

  Presfintia voastra , deocamdata , mita este in ograda IPS si a Sf. Sinod si nu o mai pasati

 4. # 13 august 2017 at 21:41

  Are să fie! Deci, privegheați şi vă rigați, că nu ştiți ziua, nici ceasul!

 5. # 13 august 2017 at 21:43

  Proştii vor a scoate paiul din ochiul bisericii, dar bârnele din ochii lor nu le scot!

 6. # 13 august 2017 at 22:50

  CÂTA PROSTIE!!!NIMENI NU POATE PREZICE NICI CUTREMUR SI NICI SFARSITUL LUMII ! Doar Dumnezeu!!!!!

 7. Alin
  # 14 august 2017 at 14:33

  Cutremurul cel mare de care vorbiti va afecta intreaga lume, nu doar Romania. Romania ar face bine sa se roage ca adancimea cutremurelor sa nu scada, ca si un 5 pe Richter la doar 15 km adancime poate insemna disparitia Romaniei de pe harta

Scrie un comentariu

Scroll Up