Pentru a aplica CENZURA, facebook ANGAJEAZĂ masiv. Scopul noilor recruţi va fi să „ŞTEARGĂ CONŢINUT”

Aug 11, 2017 10014 vizualizări 1 comentariu goo.gl/7guZDR

http://img.inin.ro/?u=http%3A%2F%2Fobservator.tv%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2017%2F8%2F9%2F219949%2F150231145081fc5232.jpg%3Ft%3D1&w=840

Facebook a anunțat, miercuri, că va crește semnificativ numărul angajaților săi din Germania, urmând să deschidă un nou centru de ștergere a conținutului, care va avea 500 de angajați.

Noul centru se va deschide în orașul Essen în toamnă, urmând ca apoi și numărul angajaților de la biroul din Berlin să crească la 700.

Noii angajați vor fi însărcinați cu ștergerea postărilor care încalcă noua lege referitoare la mesajele cu conținut ofensator, a anunțat compania americană de social media.

Recrutările nu se fac intern, ci Facebook a subcontractat către companiile europene furnizoare de servicii Arvato și Competence Call Center.

În luna iulie, parlamentul federal german a votat „legea Facebook” prin care operatori precum Facebook, Twitter sau YouTube sunt pasibili de amenzi de până la 50 de milioane de euro dacă nu șterg în mod prompt conținutul ofensator.

Potrivit legislației din Germania, conținutul ofensator include incitarea la crimă sau la violență, amenințări, limbaj trivial sau incitarea la revoltă.

Potrivit noii legislații, companiile sunt obligate să ofere utilizatorilor un sistem ușor de folosit, cu răspuns rapid în care se pot încărca reclamații referitoare la conținutul ofensator. Rețelele trebuie să șteargă conținutul ofensator în termen de 24 de ore de la primirea reclamației, deși intervalul în care se pot lua măsuri poate fi extins până la șapte zile în situații ambigue.

Facebook a declarat că intenționează să crească numărul de angajați la nivel internațional care să se ocupe cu monitorizarea și ștergerea conținutului de la 4.500 la 7.500.

 

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
articole asemănătoare
Un comentariu la “Pentru a aplica CENZURA, facebook ANGAJEAZĂ masiv. Scopul noilor recruţi va fi să „ŞTEARGĂ CONŢINUT””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. ayeaye
    # 11 august 2017 at 18:34

    Noii comunisti

Scrie un comentariu