X

LOCURI SINISTRE: TEMPLUL MORMON – TEMPLE SQUARE, UTAH 

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Situat în inima orașului Salt Lake City, Utah, Temple Square (cunoscut popular ca și Templul Mormon) este centrul spiritual, cultural și administrativ al credinței mormone. Acești zeci de acri de teren includ un templu, un cort cu cupolă și numeroase clădiri, monumente și memoriale. În timp ce acest loc poate părea sfânt și binefăcător, după o privire mai atentă a clădirilor ni se dezvăluie prezența simbolurilor oculte, păgâne și masonice. Un studiu mai aprofundat al acestor motive adâncește controversa cu privire la mormoni și ne confirmă într-un mod tulburător fața  adevăratului lor idol.

Înfiorător…

Intenția acestui articol nu este de a condamna mormonismul ca și credință, ci mai degrabă pentru a analiza simbolurile din Temple Square într-o manieră obiectiva. Un vizitator al acestui domeniu religios se găsește înconjurat de simboluri ezoterice asociate cu magia neagră și păgânismul antic. De ce sunt aceste simboluri vizibile mai ales pe clădiri presupus creștine? Mulți foști mormoni au susținut că LDS (n.r. LDS reprezintă abrevierea pentru Latter-Day-Saints – și anume Miscarea Sfintilor din Zilele din Urmă – titlul oficial al bisericii mormone) își conduce în secret adepții către cultul lui Lucifer. Au dreptate?

Templul

Templul este piesa centrală a „Temple Square” și funcționează ca inima Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Clădirea în sine este gravă și impunătoare și înconjurată cu multe sculpturi. Se spune să îndeplinește aceleași funcții ca și templul din Ierusalim. In timp ce noi putem scrie pagini despre modul în care acest lucru nu este adevărat, ne vom concentra însă asupra structurii în sine.

Pentagrama inversată

Exteriorul Templului conține numeroase simboluri care nu sunt doar rămășițe ale păgânismului antic, ci direct asociate cu răul. Simbolul cel mai flagrant este pentagrama inversata.

Acest simbol se găsește peste tot în jurul Temple Square, în mai multe forme. O pentagramă verticală reprezentând cele cinci elemente, protecție împotriva spiritelor rele și este un exemplu de realizare a raportului de aur (n.r. sectiunea de aur – Φ). Aceasta reprezintă, de asemenea, și poziția dominantă a spiritului divin cu privire la natura inferioară a omului. Pe de altă parte, o pentagramă cu susul în jos reprezintă supunerea sufletului la materie și a omului la cele mai mici impulsuri.

Redarea lui Eliphas Levi a pentagramei întoarse. Contrar credintei populare, Levi nu a venit cu utilizarea pentagramei inverse ca un simbol negativ. Acesta a fost folosit în în ritualuri de magie cu secole înainte de publicarea operei sale.

„Pentagrama cu un singur punct în sus gonește rău, dar o pentagramă inversată, cu două puncte în sus, este un simbol al Diavolului și atrage forțe sinistre , deoarece este cu susul în jos și pentru că reprezintă numărul 2.  Acesta reprezintă țapul din sabatul vrăjitoarelor și cele două puncte în sus sunt cornul țapului.“

-Richard Cavendish, The Black Arts

Soarele, Luna si Stele

Pereții templului sunt încriptați cu diverse motive, printre care soarele, fazele lunii și stelele (sub formă de pentagrame răsturnate). Aceste trei corpuri cerești pot fi găsite pe templele păgâne antice și utilizarea lor provine încă din timpurile cultului Baal. Prin religia mistica, ordinele oculte ca francmasonii au păstrat aceste simboluri și încă le aplică pe monumentele lor.

Ochiul Atotvăzător

Acest simbol masonic clasic reprezentând „Marele Arhitect“ este chiar pe fațada Templului. Este înconjurat de o aureolă și un voal. Cel mai probabil reprezintă procesul inițiatic al Bisericii Mormone, care este foarte similar cu cel al francmasonilor.

Strângerea de mână secretă

La fel ca francmasonii, mormonii învață strângeri de mână secrete și parole în timpul procesului lor de inițiere. Această strângere de mână este pe fațada Templului și este similară cu strângerile de mână portretizate pe clădiri masonice și monumente, cum ar fi aceasta:

Pe partea de sus a strângerii de mână este proverbul „Eu sunt Alfa și Omega“, care este luat din cartea Apocalipsei. Acesta poate fi tradus ca „Eu sunt începutul și sfârșitul“. Faptul că pe partea de sus a strângerii de mână, este plasat simbolul care reprezintă doctrina secretă a lui LDS, mă face să mă întreb cine este acest alfa și omega al lor.

Vasul de botez

Fiecare templu mormon are propriul vas de botez, montat pe spatele a douăsprezece boi de mărime naturală. Mormonii spun că este modelat după „marea de aramă“, adică bazinul care a fost situat la intrarea Templului lui Solomon. Singurul lucru pe care le-am uitat să menționez este că bazinul a fost folosit de preoți pentru a se curăța după sacrificii de animale. Nu a fost folosit pentru a boteza oameni. Cu siguranță nu a fost folosit pentru „botezul morților“, o practică mormonă în care oamenii sunt botezați mormon post-mortem. Numeroase botezuri scandaloase au avut loc în cazul în care, de exemplu, victimele Holocaustului au fost botezați fără acordul familiei. Mai recent, mama lui Barak Obama, care a murit de cancer a fost botezată de către mormoni, fără consimțământul ei . Nu există nici o urmă de această practică tulburătoare în creștinismul vechi sau iudaism. Ex-mormonii care au asistat la aceste ceremonii spun că ritualurile provin din sfera vrăjitoriei și a spiritismului.

Muzeul de Istoria Bisericii și Artă

Acest muzeu afișează exponate ce sărbătoresc Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă și istoria sa. Puteți găsi informații despre migrația lor, așezări, și oamenii care au servit ca profeți și președinți din 1830 până în prezent. Există, de asemenea, și un colț pentru copii. Ce loc mai bun pentru a afișa … pentagrame răsturnate?

Intrarea Muzeului

Pentagrame inversate

Aceste două pentagrame apar la intrarea în Muzeul de Istorie și Artă al Bisericii. Încă o dată, este important să se sublinieze importanța acestui simbol, deoarece este echivalentul desenării unei cruci întoarse chiar în biserică.

„În simbolism, o figură inversată semnifică întotdeauna o putere pervertită. O persoană obișnuită nici măcar nu suspectează proprietățile oculte ale pentagramelor simbolice.“

-Manly P. Hall, Secret Teachings of All Ages

Pentagrama încercuită din stânga este deosebit de semnificativă, datorită faptului că este utilizată în ritualuri de magie neagră.

„Magicianul în magia negră nu poate folosi simbolurile magiei albe, fără a aduce asupra lui forțele magiei albe, care ar fi fatală pentru el. Prin urmare, el trebuie să denatureze hieroglifele astfel încât acestea să simbolizeze faptul că el însuși denaturează principiile pentru care stau simbolurile. Magia neagră nu este o artă fundamentală; este denaturarea unei arte. Prin urmare, nu are nici simboluri proprii. Folosește pur și simplu figurile magiei albe doar că prin răsturnarea și inversarea acestora ceea ce semnifică faptul că este malițioasă.

Pentagrama este utilizată pe scară largă în magia neagră, și forma ei diferă întotdeauna într-una dintre cele trei moduri: Steaua poate fi ruptă într-un punct nepermițând liniilor convergente să se atingă; acesta poate fi inversată prin a avea un colț în jos și două în sus; sau poate fi deformată astfel încât colțurile să fie de diferite lungimi. Atunci când este utilizată în magia neagră, pentagrama este numita „semnul copitei despicate“ , sau amprenta diavolului. Steaua cu două colțuri în sus este, de asemenea , numită „Capra lui Mendes“ , deoarece steaua inversată este în aceeași formă ca și un cap de capră.”

– Op. Cit

Putem găsi mai multe pentagrame în muzeu în … colțul copiilor.

Centrul vizitatorului

Centrul vizitatorului este un loc favorit de turiști, dar conține simbolismul cel mai perturbator din tot Temple Square. Acesta dezvăluie practic obiectul real de cult al mormonismului.

Hristos Mântuitorul

Statuia lui Iisus este declarată a fi simbolul Bisericii Mormone și este dramatică afișată în centrul vizitatorilor. Este o replică a statuii Christus de Bertel Thorvaldsen din Copenhaga, Danemarca. Versiunea mormonă este plasată în fața unui decor neobișnuit: universul. Acest lucru s-ar putea referi la conceptul gnostic „Hristos cosmic“.

Un detaliu este totuși izbitor și neobișnuit. Este cunoscut faptul că una dintre modalitățile cele mai de bază pentru a analiza o operă de artă este prin relația dintre lumină și umbră. Ei bine, în acest cadru, statuia lui Iisus umbrește planeta Pământ . Nu este Iisus considerat „Lumina Lumii“? Aruncând o umbră pe ceva are înțelesul simbolic de a ține în întuneric și ignoranță. Dacă statuia lui Iisus nu este sursa de lumină, ce este atunci? Răspunsul se află în rotonda din centrul vizitatorilor.

Rotonda

Rotonda stă cu fața spre statuia lui Iisus și poartă un tip special de pentagramă inversată.

Pentagrama inversată cu punctul inferior alungit

Punctul de jos al pentagramei este alungit. Acest detaliu care trece neobservat de cei mai mulți vizitatori, poartă un încărcare ocultă grea. În primul rând, lungimea neregulată a colțului de jos reprezintă o pervertire a puterii bune. În al doilea rând, această pentagramă specială, cu colțul de jos alungit are o semnificație ezoterică precisă: căderea lui Lucifer, Fallen Angel, Luceafărul de dimineață.

„Când steaua în poziție verticală se întoarce și punctul superior cade la partea de jos, semnifică căderea Luceafărului de dimineață.“

– Manly P. Hall, Secret Teachings of All Ages

După lămurirea și a acestui lucru, ghicitoarea luminii si a umbrei poate fi acuma rezolvată cu ușurință. Lucifer, purtător de lumină, este considerat sursa de lumină a universului. Statuia care îl reprezintă pe Iisus Hristos blochează sursa de lumină de a ajunge pe Pământ ceea ce înseamnă că creștinismul are un efect de obscuritate asupra omenirii. Așadar această amplasare, care pare că celebrează venirea lui Hristos pe Pământ reprezintă în realitate exact opusul.

Elita LDS în fața statuii Christus

De-a lungul istoriei, toate curenții spirituali au privit lumina ca fiind reprezentarea finală a bunului, adevărului, frumuseții, cunoașterii și a înțelepciunii divine. În orice artă religioasă, sursa de lumină este de o importanță deosebită. Unii foști mormoni au susținut că LDS se închină lui Lucifer în moduri subtile chiar înșelătoare. Simbolismul în mod sigur coroborează mărturiilor lor.

Jertfa lui Cain

Jertfa lui Cain

O altă caracteristică ciudată a Centrului vizitatorului este aranjamentul de mai sus: Adam și Eva îngenunchind în fața unui altar cu mâncare. Aceasta este o referire la Geneza IV, care descrie jertfele de mâncare aduse de Cain si Abel lui Dumnezeu.

„1 Adam s-a împreunat cu nevastă-sa Eva; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Cain. Şi a zis: „Am căpătat un om cu ajutorul Domnului!”

2 A mai născut şi pe fratele său Abel. Abel era cioban, iar Cain era plugar.

3 După o bucată de vreme, Cain a adus Domnului o jertfă de mâncare din roadele pământului.

4 Abel a adus şi el o jertfă de mâncare din oile întâi născute ale turmei lui şi din grăsimea lor. Domnul a privit cu plăcere spre Abel şi spre jertfa lui,

5 dar spre Cain şi spre jertfa lui n-a privit cu plăcere. Cain s-a mâniat foarte tare şi i s-a posomorât faţa.

6 Şi Domnul a zis lui Cain: „Pentru ce te-ai mâniat şi pentru ce ţi s-a posomorât faţa?

7 Nu-i aşa? Dacă faci bine, vei fi bine primit, dar, dacă faci rău, păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti.”

8 Însă Cain a zis fratelui său Abel: „Haidem să ieşim la câmp.” Dar, pe când erau la câmp, Cain s-a ridicat împotriva fratelui său Abel şi l-a omorât.”

– Geneza, Capitolul IV

Pentru a rezuma povestea, Cain și Abel erau fiii lui Adam și Eva. Abel a fost responsabil de ovine, în timp ce Cain a avut grijă de pământ. Când a fost timpul pentru a da ofrande lui Dumnezeu, Abel a sacrificat un miel în timp ce Cain a adus din roadele pământului. Dumnezeu a acceptat darul lui Abel, dar a respins fructele lui Cain (n.r. Dumnezeu nu a acceptat jertfa lui Cain deoarece inima acestuia era plină de răutate ”Cain s-a mâniat foarte tare şi* i s-a posomorât faţa”). Astfel, Cain, orbit de gelozie în cele din urmă își ucide fratele Abel.

Sculptura afișată în biserica LDS înfățișează pe Adam și Eva oferind fructe lui Dumnezeu în timp ce un miel (darul lui Abel) este în viață și se bucură de starea sa non-sacrificată. Nu putem să ne ascundem mirarea și să nu ne întrebăm: ce reprezintă acest lucru dacă nu un sentiment de resentiment (poate chiar sfidare) către un Dumnezeu crud și nedrept? De ce trebuie portretizată jertfa lui Cain, care a fost respinsă de Dumnezeu? Semnificația acestui aranjament cade chiar în convingerile luciferiene, care văd pe Dumnezeu ca pe un tiran încăpățânat. Figuri biblice și mitologice care îl sfidează pe Dumnezeu sunt celebrate de doctrina luciferică (a se vedea articolul despre Centrul Rockefeller). Lucifer, ”purtătorul de lumină” este considerat a fi salvatorul ascuns al omenirii, care a adus darul evlaviei la om.

Poarta vulturului

Situat la colțul dintre strada State și Templul de Sud, poarta vulturului este o altă manifestare a unei pentagrame inversate. Deasupra pentagramei se găsește un imens vultur de 90 de kilograme având în gheare un stup de albine, simbolul Utah, a mormonismului și prin „coincidență” un simbol important al francmasoneriei.

Concluzie

Acest articol abia dezvăluie câteva din simbolurile oculte găsite la Temple Square. Există numeroase concepte ezoterice care pot fi studiate, cum ar fi bazine reflectorizante (care întruchipează noțiunea de „Cum e sus, așa și jos“), simboluri falice și ionice, referințele astronomice la Saturn și multe altele. Fără a avea măcar cunoștințe anterioare ale istoriei, filosofia sau credințele LDS, orice persoană cu puțină știință de carte poate înțelege intenția de bază a acestei biserici prin citirea sensului artei lor. Ritualurile, simbolurile și modul de operare ale bisericii mormone sunt preluate direct din masoneria de rit scoțian. Sensul ascuns al artei de la Temple Square include un amestec de simbolism păgân si subversiv ce celebrează subtil cultul luciferian.

Nota autorului: Eu nu pretind a fi un specialist al mormonismului sau al lui Joseph Smith, Jr., profetul Mormon. Am încercat să rămân cât mai imparțial posibil în cercetarea și compoziția acestui articol. Cu toate acestea știu că scripturile avertizează lumea împotriva profeților falși și, din ceea ce am adunat, Joseph Smith este la fel de fals. Nu-mi place să fiu cel care spune, dar cineva trebuie să o facă. Stai vigilent.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Interesantă analiza făcută…TOTUL va căuta să imite ASEMĂNAREA după CHIPUL lui Dumnezeu pentru a înșela ”chiar și pe cei ALEȘI”, dar în sens INVERS!

    Cică ”Mișcarea ”sfinților” din/de pe urmă”…vă dați seama ce-or să facă ”sfinții” ăștia pentru venirea dumnezeului lor Lucifer care umbrește simbolic Pământul, pe urmă de-a dreptul?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button