X

PERSEIDELE de anul acesta, cele mai INTENSE din istoria omenirii

de null
http://media. rtv.net/image/201508/full/perseide_99152500.jpg

Între 17 iulie și 24 august, activitatea meteorilor este foarte mare și se poate observa cu ochiul liber, prin fenomenul numit Perseide. În România, maximul va fi atins în noaptea de 12 spre 13 august, cea mai bună perioadă de observat fiind după miezul nopții până dimineață, într-un loc cât mai întunecat.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fenomenul numit Perseide nu este tocmai o ploaie de stele, cum majoritatea o numesc, deoarece maximum de meteori care pot fi observați va fi de 100 pe oră în zonele de munte, mai puțin aglomerate, și de 20-30 în orașele mari, iar la o adevărată ploaie de stele numărul poate trece de mii. Totuși, anul acesta, pasionații vor avea parte de o situație rară.

Anul acesta fenomenul va fi mai intens ca niciodată. Datorită intensității luminii stelelor din acest an, meteoriții care intră în atmosfera Pământului vor putea fi văzuți mult mai intens. Următoarea astfel de perioadă fiind abia peste 96 de ani.

Totuși, specialiștii de la Obsevatorul Astronomic din București afirmă faptul că lumina Lunii va strica puțin observațiile, pentru că Perseidele vin după faza de Lună plină. Totuși, cel mai bine se vor putea vedea în locurile mai întunecate și mai puțin aglomerate, în locurile cu cer curat, fără a avea nevoie de un instrument special de observat.

În București, cei interesați de o seară de observații astronomice și stele căzătoare vor avea ca punct de întâlnire parcarea Bibliotecii Naționale din Bulevardul Unirii, Nr. 22. Observațiile vor fi făcute din apropierea localității Fundulea, iar costul deplasării este de 55 lei/ persoană, conform descoperă.ro, deși participanții trebuie să vină cu propriile mașini.

Se recomandă îmbrăcăminte groasă și lanterne cu lumină cât mai slabă. De asemenea, pentru a vedea în profunzime fenomenul, ochiul uman trebuie să privească cerul pentru o perioadă de 30 de minute astfel încât să perceapă ideea de stele căzătoare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. E de-a dreptul SUPERB ce se vede…
    Cine știe?
    Poate o fi vreo legătură cu manifestarea unor calamități (gen cutremure), alternanțe climatice …oare, nu ” vor cădea stele de pe Cer”…și cele reale dar și cele creștinești?!

  2. Poate e o legătură cu această parte a viziunii Sf. Ioan de Kronstadt:

    “Mi-a aratat apoi spre un nor, si am vazut mai multe sfesnice albe arzând, care începura sa cada la pamânt, unele dupa altele, cu zecile, cu sutele. Si cazând la pamânt, se stingeau, prefacându-se în praf si cenusa. Dupa aceea Staretul mi-a zis: „Vino si vezi!” Si am vazut pe nori sapte sfesnice arzând. Si am întrebat: „Ce înseamna aceste sfesnice cazatoare?”. „Asa vor cadea în erezie Bisericile Domnului, iar cele sapte sfesnice de pe nori sunt cele Sapte Biserici Apostolesti si Sobornicesti, care vor ramâne pâna la sfârsitul lumii“.

    http://www.glasulstramosesc.ro/publ/vedenia_sfantului_ioan_de_kronstadt_despre_antihrist_caderea_in_erezii_semnul_fiarei_sfarsitul_lumii/1-1-0-5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button