Părintele Elefterie Tărcuța – Scrisoare către Patriarhie: „Sunteți prea implicați la construcția unui nou Turn Babel”

Aug 10, 2017 117447 19 goo.gl/LRXzFD

Credincioșii sunt derutați; nu înțeleg ce fac fără episcopul sau preotul ecumenist. Din obișnuință și din cele amintite mai sus îi acceptă așa cum sunt sau nu îi interesează ce se întâmplă.
În acest caz nu caută mai întâi Împărăția lui Dumnezeu. Încă și oile, animale atât de ascultătoare și supuse ne pot da o lecție. Dacă în locul păstorului văd un lup, vor asculta de el? Sau lupul în blană de oaie nu va trezi simțul oilor?,,Iar după un străin ele (oile – în cazul nostru, oameni înțelepți) nu vor merge, ci vor fugi de el, pentru că nu cunosc glasul străinilor.” (Ioan 10,5)

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
19 Comentarii la “Părintele Elefterie Tărcuța – Scrisoare către Patriarhie: „Sunteți prea implicați la construcția unui nou Turn Babel””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. # 10 august 2017 at 10:31

  Simțim pe pielea noastră timpul cernerii…. VINO DOAMNE!

 2. Mihai
  # 10 august 2017 at 10:39

  Poate este vreun cunoscător de limba rusa http://borbazaveru.info/contentul/View/9885/1/

 3. Ionel
  # 10 august 2017 at 11:11

  Vrednic este!

 4. Magda
  # 10 august 2017 at 11:17

  Bravo!
  Cinste lui!
  Am citit tot…

 5. melitina
  # 10 august 2017 at 14:07

  Multumim Parinte . Foarte buna scrisoarea .

 6. Tanase Gheorghe
  # 10 august 2017 at 14:41

  Multumim Parinte! Este vremea cernerii .Nu cred ca vor lua in seama aceasta scrisoare . Ei au alta treaba de implementat ecumenismul.

 7. Ion Ciungu
  # 10 august 2017 at 21:41

  Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!

  După Sinodul din Creta din iunie 2016, Sinod considerat de către unii a fi fost Sfânt, Ortodox (chiar Panortodox, deși au lipsit 4 Biserici Naționale) și Mare, iar de alții considerat a fi fost un Sinod Tâlhăresc, o trădare a Adevăratei Credinței Creștine Ortodoxe, dat fiind faptul că e bazat pe ecumenism, iar ecumenismul este înțeles ca adunătură de erezii, observăm că această „controversă” continuă și la Sfântul Munte Athos, după cum anunță site-ul ortodox rus Pravoslavie.

  Deși la Sinaxa din 30 iunie 2017 s-a emis un document în numele tutur celor 20 de mănăstiri din Muntele Athos, prin care autorul textului, arhimandritul Vesileios, un apropiat al Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului, exprima, printre altele, ideea că n-ar trebui să fie motive de agitație, căci Domnul nostru Iisus este între noi, totuși vreo șapte sau opt mănăstiri nu sunt de acord cu acest document și cu Sinodul din Creta. Între aceste mănăstiri sunt următoarele: Xeropatamou, Philotheou, Konstamonitou, Karakallou și Grigoriou.

  De asemenea, mitropolitul Serafim de Pireu și protopresbiterul Anastasios Gotsopoulos s-au exprimat împotriva acestui document. Mitropolitul Serafim a spus că documentul respectiv chiar a provocat agitație între oamenii lui Dumnezeu, iar Anastasios a spus că „ecumenismul are un spirit de ticăloșie și este dominat de spirite necurate”.
  Mai multe amănunte referitor la acest subiect se pot citi în articolul „DISPUTED ATHONITE STATEMENT ON CRETE COUNCIL SPARKS CONTROVERSY”, publicat în data de 03 august 2017, pe Pravoslavie:
  http://www.pravoslavie.ru/english/105681.htm

 8. Alexandru
  # 10 august 2017 at 21:43

  Unde il putem gasi pe pr Elefterie pt spovedanie?

  • redactor
   # 10 august 2017 at 21:45

   la schitul Radeni, jud. Neamt

 9. CIPRIAN
  # 11 august 2017 at 8:32

  Parintele Elefterie spovedeste si locuieste in orasul Roman iar de slujit la schitul Radeni jud. Neamt
  Sarutam dreapta sfintia voastra , fara nici un compromis nu ne-am lasat de 2000 ani , sa ne lasam acuma doamne fereste. Doamne mantuieste pe cei bine credinciosi.

 10. rodica
  # 21 august 2017 at 8:30

  Sa ne traiti Sfintia Voastra !

 11. Zinaida
  # 31 august 2017 at 14:30

  Astazi scrisoarea Parintelui Elefterie a aparut si la limba rusa: http://www.odigitria.by/2017/08/31/ya-ne-mogu-molchat/

 12. Elisabeta
  # 26 septembrie 2017 at 18:39

  Și când mă gândesc, că acum 15 ani, când le-am cerut girul cărții: „Ieșiți din ea. poporul meu! ca să nu vă faceți păratși păcatelor ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei” m-au întrebat: „de unde să ieșim???… din biserică?… Cartea ta e eretică…mergi la psiholog !!!”
  Acum a fulgerat Domnul și a luminat mințile noastre, deși nu pe toate, dar Poporul este conștientizat de vânzarea de suflete la sinodul cretan… și sunt și preoții, dar ei așteaptă să pice „pară mălăiață, în gura lui nătăfleață…” iartă-i Doamne!

 13. Maria
  # 8 octombrie 2017 at 13:51

  VREDNIC ESTE!

Trackbacks/Pingbacks
 1. Părintele Elefterie Tărcuța – Scrisoare către Patriarhie: „Sunteți prea implicați la construcția unui nou Turn Babel” | Saccsiv - Weblog - 10 august 2017

  […] Cititi va rog integral scrisoarea pe OrtodoxInfo. […]

 2. Părintele Elefterie Tărcuță – scrisoare către Patriarhie | - 10 august 2017

  […] Părintele Elefterie Tărcuța – Scrisoare către Patriarhie: „Sunteți prea implicați … […]

Scrie un comentariu