TRUMP a creat o coaliție care să dea o replică decisivă Coreei de Nord

Aug 9, 2017 9729 2 goo.gl/ipim9o

Amenințări fără precedent, Trump a răspuns într-o manieră radicală, SUA a adunat mai multe state pentru a da o replică decisivă „pericolelor” Coreei de Nord

Coreea de Nord „analizează cu atenție” o lovitură asupra insulei americane Guam (din vestul Pacificului), a declarat acum câteva ore un oficial al armatei nord-coreene, citat de presa inytrenațională. „Comandantul suprem al forței nucleare, președintele Kim Jong-Un, va lua o decizie” cu privire la atac, informează KCNA, agenția oficală a Phenian-ului.

Acest mesaj de o gravitate excepțională survine la scurt timp după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord din cauza testelor cu rachete balistice intercontinentale din iulie. Imediat după anunțarea sancțiunilor, Phenianul a lansat un prim mesaj dur la adresa SUA.

„Inamicii nu trebuie să uite că suntem gata să luăm măsuri strategice nemiloase, care implică acțiuni fizice, prin mobilizarea deplină a puterii noastre naționale”, a declarat un oficial nord-coreean citat KCNA..

Aflat în concediu în Bedminster, statul New Jersey, Donald Trump a reacționat dur la auzul amenințărilor lansate de Coreea de Nord. „Foc și furie” a declarat Trump, wagnerian.

„Coreea de Nord ar face bine să nu mai amenințe Statele Unite. Li se va face față cu foc și furie cum n-a mai văzut lumea”, a spus Trump într-o declarație făcută la Clubul Național de Golf care îi poartă numele.

Președintele american reacționa astfel la atitudinea „hotărâtă” a unor țări față de regimul de la Phenian. Premergător acestei declarații care a făcut înconjurul planetei, Donald Trump postase un mesaj asemănător pe Twitter:

„După mulți ani de nereușită, țările se adună pentru a reacționa în cele din urmă la pericolelel reprezentate de Coreea de Nord. Trebuie să fim duri și decisivi!”,

​Trump a postat și știrea Fox News care anunța că Phenian-ul transportă două rachete maritime de croazieră pe o navă de patrulare din largul coastei estice a Asiei.

Amenințarea nord-coreeană pare a fi cu atât mai gravă cu cât, potrivit Agenției de Informații Militare a SUA (Defence Intelligence Agency — DIA), Phenian-ul a reușit să miniaturizeze o încărcătură nucleară care ar putea fi montată pe o rachetă intercontinentală.

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
2 Comentarii la “TRUMP a creat o coaliție care să dea o replică decisivă Coreei de Nord”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. # 9 august 2017 at 17:22

    PENTRU CE SE AMESTECĂ TRUMP ÎN COREEA DE NORD !!!

  2. Mihai
    # 9 august 2017 at 18:41

    Bine ar fii că s.u.a sa nu se joace cu popoarele din rasa galbena

Scrie un comentariu