Scriitorul Mircea Cărtărescu, SUSȚINĂTOR al CĂSĂTORIILOR HOMOSEXUALE: „Familia tradițională NU mai există de mai bine de 100 de ani. Interzicerea căsătoriei civile între persoane de același sex este o discriminare”

aug. 9, 2017 89339 60 http://bit.ly/2HaCmPS

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2015/02/13/54de0600448e03c0fd92b708/orig.jpg

Scriitorul Mircea Cărtărescu consideră că familia tradiţională este „un concept rătăcit în istorie, în vremea pe când femeia se ocupa doar de casă şi copii, iar bărbatul îi întreţinea pe toţi”.

„Polemica familie tradițională vs. căsătorii gay – ce a dat naștere unui referendum intern în USR – e un fel de hârtie de turnesol, care desparte două lumi și care reflectă o confruntare între două mituri existente doar în mintea oamenilor, niciunul ideal, niciunul perfect funcțional, spune Mircea Cărtărescu. E o ciocnire extrem de dureroasă pentru ambele părți și vine dintr-o uriașă frică de viitor, din sentimentul că viitorul e înspăimântător, a explicat scriitorul.

După părerea mea, această confruntare – care se vede în acest referendum intern al USR – este insuportabilă, a depăşit orice limite, şi dintr-o parte, şi din cealaltă, dar mai ales din partea majorității, ea este foarte vinovată, acest referendum pentru familia tradiţională este total dizgraţios şi lipsit de temei din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, pentru că este vorba de o overreaction a unei comunități foarte mari împotriva unei minorităţi puţin signifiante şi puţin vocale şi care are un trecut de discriminări clare.

Această comunitate gay (…) a avut de suferit cu adevărat în perioada comunistă, nu mai vorbesc înainte, totodeauna gay-ii au fost vânaţi social, au avut de suferit în perioada comunistă, pentru că, conform faimosului art. 200, homosexualii făceau închisoare”, a explicat Mircea Cărtărescu, luni seara, la emisiunea „În fața ta”, de pe postul B1 TV.

În opinia sa, în prezent asistam la o confruntare „între două mituri, între două sisteme”.

Familia tradițională nu mai există de mai bine de 100 de ani, e un basm, un mit. Iar faptul că ea are atâția susținători în disputa legată de referendum se explică tocmai prin faptul că miturile au fost întotdeauna atrăgătoare.

Pe de altă parte, există întrebări vicios puse, care te silesc la un anumit răspuns. Problema este, de fapt, a gay-ilor care vor să se căsătorească. Ce dacă s-ar căsători câteva zeci de cupluri de gay? N-are nicio legătură cu scăderea natalității.

Homosexualitatea a existat dintotdeauna, era acceptată la greci. Dar și homosexualitatea este un mit. Cei mai mulți oameni care se împotrivesc vehement n-au avut niciodată de-a face cu un homosexual. Homosexualul real, cum era și evreul real pentru naziști, nu are nicio legătură cu cei care trăiesc printre noi.

Vreau să depun mărturie, deși n-am nicio legătură, am fost întotdeauna heterosexual, am copii, am familie etc., dar vreau să depun mărturie: din cele 6-7 legături avute cu astfel de persoane – și femei, și bărbați – că sunt la fel ca noi, nu sunt balauri, nu sunt dragoni, sunt oameni la fel ca noi, mulți decenți, mulți indecenți, ca și heterosexualii. Unii dintre ei buni, alții răi, unii inteligenți, alți proști, ca și noi. O preferință sexuală care se petrece în dormitor n-are nicio legătură cu viața publică a unui om”, mai precizează Mircea Cărtărescu.

Astfel, el argumentează că interzicerea căsătoriei civile între persoane de același sex ar fi o discriminare.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
60 Comentarii la “Scriitorul Mircea Cărtărescu, SUSȚINĂTOR al CĂSĂTORIILOR HOMOSEXUALE: „Familia tradițională NU mai există de mai bine de 100 de ani. Interzicerea căsătoriei civile între persoane de același sex este o discriminare””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
  1. # 9 august 2017 at 22:51

    astia nu sunt oamenii lui Dumnezeu Doamne iartai si pe noi fiecare ne vom platii pacatele in focul cel nestins sau in fata lui Dumnezeu

  2. # 9 august 2017 at 23:19

    Jalnic.

  3. # 9 august 2017 at 23:27

    Sictir ma!

Scrie un comentariu

Scroll Up