De câteva secole, în fiecare an, de la praznicul Schimbării la Față a Domnului Hristos până la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau între 6 și 15 august stilul nou, șerpii apar în mod minunat în două sate din insula grecească Kefallonia cu hramul Adormirii Maicii Domnului, în Markopoulo și Arginia, care par să se închine alături de pelerini, cinstind din proprie inițiativă icoana Fecioarei Maria. Este cunoscut faptul că șerpii nu-i atacă pe credincioși.
Conform site-ului Mystagogy, ieri seara s-au făcut văzuți doi serpi la Markopoulo, în timp ce anul trecut s-a prezentat doar unul la Markopoulo și unul la Arginia. La apariția lor, clopotele au sunat cu bucurie pentru a le anunța sosirea. Nu există încă mărturii despre apariția la Arginia. Se așteaptă ca mai mulți șerpi să-și facă apariția în zilele următoare.
Tradiția spune că odată a existat o mănăstire la Markopoulo și călugărițele, temându-se de jefuirea piraților, s-au rugat Maicii Domnului să fie transformate în păsări sau șerpi. Dumnezeu a transformat călugărițele în șerpi mici și astfel maicile au fost cruțate.
O a doua versiune spune că, în timpul unui atac al piraților, călugărițele au cerut protecția Fecioarei Maria și ea a răspuns prin trimiterea a mii de șerpi periculoși asupra intrușilor care au părăsit mănăstirea și călugărițele au scăpat nevătămate.
În fiecare an, chiar înainte de praznicul Adormirii Maicii Domnului, șerpi sfinți, cu o cruce neagră pe capul lor, se întorc la biserica de la Markopoulo și urcă pe clopotniță.
Dacă șerpii nu apar, este considerat un semn de rău și numai de două ori nu au apărut, în 1940, anul în care Grecia a intrat în cel de-al doilea război mondial și în 1953, anul marelui cutremur de la Kefalonia care a avut loc pe 12 august.
Mai jos puteți vedea o înregistrare video cu șerpii Maicii Domnului din Kefalonia.
https://www.youtube.com/watch?v=vx1eUF3CbDw
Această mărturie venită prin minunea făcută de Maica Domnului, închide gura stiliștilor care ne aduc ca argumente pentru calendarul vechi, minunile din Țara Sfântă ce au loc după calendarul vechi. Așadar, minunile se întâmplă în funcție de sărbătorile dintr-un anumit loc, fie că sunt prăznuite după calendarul vechi sau după cel nou. Acum să nu sară în sus extrema ecumenistă care vrea să argumenteze erezia din Creta cu astfel de minuni, care nu au loc în funcție de vrednicia slujitorilor, ci pentru întărirea în credință a poporului binecredincios.
Slavă Ție Doamne pentru mila Ta cea mare. Cuvine-se cu adevărat să te fericim Născătoare de Dumnezeu că nu ne lași nemângâiați în aceste vremuri de apostazie generală.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Pai ft posibil sa speculeze ecumeniști și cei cu ,, iconomia” că doar știm cum au procedat și cu Lumina Sfânta de la Ierusalim
Voi sunteti mai rai de cat ecumenisti daca tineti ca orbii de acest calendat eretic papisatasesc………..
Omule, esti in eroare. Imi ia mult timp sa-ti raspund punct cu punct, dar incerc sa scriu pe scurt.
Calendarul e un calendar si atat. Daca noul calendar e papistas, atunci vechiul calendar (iulian) e pagan.
Ca se intampl alucruri rele in tara noastra e o certitudine, dar nu e din cauza calendarului, ci din cauza pacatelor noastre, si indraznesc sa spun ca in primul rand din cauza holocaustului copiilor nenascuti, efect al lepadarii de Dumnezeu.
Din pacate, tarile cu cea mai mare rata a avortului in Europa sunt tarile ortodoxe, fapt care, din punctul meu de vedere, dovedeste doua lucruri: razboiul spiritual dus impotriva acestor tari, precum si delasarea noastra.
Pr. Gheorghe Calciu a fost gasit neputrezit.
Problema ridicata are 2 nuante:
– sfinti romani traitori in secolele anterioare, dar canonizati dupa indreptarea calendarului;
– sfinti romani traitori canonizati dupa indreptarea calendarului.
Pentru prima situatie ti-l pot da ca exemplu pe Sf. Antonie de la Iezerul.
Pentru a doua situatie nu-ti pot da nici unul (in afara de cel pe care l-ai dat deja – Sf. Ioan Iacob, dar care nu s-a nevoit pe teritoriul Romaniei), pentru ca, poate, e prea devreme sau fiindca unii nu doresc canonizarea Sfintilor Inchisorilor.
Daca te legi atat de tare de problema calendarului, esti intr-o fundatura, un drum care nu duce nicaieri. Sunt probleme mult mai grave decat problema calendarului, ca lipsa de atitudine inpotriva avortului, acceptarea prea usoara a divortului si a urmatoarelor „casatorii”, inclusiv in cazul clericilor, lipsa misiunii in parohii etc.
Dacă ai fi fost doar analfabet, ai fi avut o scuză.
Nu cred ca e indicat sa tragem concluzii ca anumite minuni intaresc sau nu o anumite atitudine a unora sau altora care interpreteaza si aplica canoanele Bisericii. Norul de la Schimbare la fata vine pe stil vechi, in 19 august, Iordanul se intoarce pe stil vechi, in 19 ianuarie, Sfanta Lumina vine cand e Pastele ortodox. Dumnezeu isi arata mila sa fata de oameni, indiferent ca sunt pe calea buna sau nu, indiferent ca inteleg sa aplice preotii corect canoanele sau nu. Minunile nu combat nimic, doar ne arata nesfarsita mila a lui Dumnezeu pt noi, pt schimbarea noastra in bine si pentru revenirea in sanul Bisericii adevarate a tuturor, chiar si a celor care sunt straini de ea.
Ce vorbim noi și ce intelegi tu, inca o data repet, aici este vorba de viclenia unora ce speculează la maxim pt înșelarea la cat mai mulți,
Marea problema nu este calendarul in sine, ci faptul ca exista diferente intre Bisericile Ortodoxe. Se pare ca, intr-adevar, prin schimbarea calendarului, unii au urmarit sa produca fisuri intre Bisericile Locale.
Dar nu calendarul in sine e problema.
Cred ca se putea indrepta calendarul, dar prin unanimitate.
La baza calendarului indreptat nu sta teoria ca „timpul ramane in urma” ci faptul ca anul (tropical) nu are 365 de zile si nici macar 365,25 zile. Aproximarea este de 365,2425 (dar nici aceasta nu e exacta). O diferenta se corecteaza prin introducerea zilei de 29 februarie in anii bisecti, dar tot apar decalaje de 3 zile la 400 de ani, cu alte cuvinte, echinoctiul de primavara (cand ziua e egala cu noaptea), nu ar mai cadea fix pe data de 20 martie, ci s-ar decala cu 3 zile la fiecare 400 de ani (adica dupa 400 de ani ar cadea pe 17 martie, apoi pe 14 martie etc.). Fenomenul a fost constatat de astronomi.
Calendarul iulian a fost introdus de imparatul roman Iulius Cezar, iar cel gregorian de papa Grigore al XIII-lea la propunerea unui astronom.
BOR nu e sub nici o anatema din cauza calendarului.
https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/miracol-sangele-sfantului-gennaro-s-a-lichefiat-sarutat-de-papa-francisc–91367.html
Va uitati numai dupa miracole, ca babele !