MAMĂ din Canada RECLAMATĂ la PROTECȚIA COPILULUI pentru “neglijență orală” după înlocuirea dentistului copilului

aug. 7, 2017 45781 5 http://bit.ly/2H8sqGm

(Natural News.) Sunt diverse motive pentru care te-ai putea trezi cu o vizită de la serviciile de protecția copilului. Să uiți să-ți hrănești copiii pentru trei zile, de exemplu, ar rezulta ca serviciile de protecția copilului să-ți bată la ușă. Aceași situație pentru violența domestică împotriva copiilor sau în general neglijarea responsabilităților de părinte. Nu te-ai aștepa totuși ca serviciile de protecția copilului să se implice în ceva pe atât de banal precum schimbarea dentistului copilului, dar pentru o mamă din Canada este exact ce s-a petrecut.

Când Melissa Lopez a decis să meargă la un al doilea dentist pentru o altă opinie privind dantura fiicei sale, nu s-ar fi așteptat niciodată să fie reclamată la o agenție de servicii sociale. Dar, spre surpriza ei, i s-a făcut reclamație pentru ce s-a considerat a fi “neglijență orală.”

“Este absurd ca cineva să încerce să mă acuze pentru neglijență”, a declarat pentru Canadian Broadcasting Corporation. “Nu mi-a venit să cred.”

Într-adevăr, pe baza a ce cunoaștem asupra situației, pare excesiv și oarecum prostesc să se implice serviciile sociale. Primul dentist a informat-o că fiica sa Elianna avea nouă carii, ceea ce însemna că Melissa ar fi trebuit să cheltuiascaă mii de dolari pentru tratament.

Melissa devenind oarecum sceptică în privința a cât de mult lucru este necesar, a decis să consulte un alt dentist pentru a obține o altă opinie. Al doilea dentist i-a spus că tratamentul necesar nu este pe atât de complicat precum a considerat primul dentist, așa că Melissa a decis să apeleze la el.

Melissa uitând să ia legătura cu cabinetul primului dentist să-i notifice că se va ocupa alt dentist de tratamentul fiicei sale, primul dentist a apelat la Societatea de Ajutorare a Copiilor (CAS), iar apoi a informat-o că este sub investigație pentru “neglijență orală”. Deși Melissa a prezentat dovezi către CAS că fiica sa a avut parte de tratamentul dentar necesar, numele îi va rămâne pe dosar toată viața. (Relevant: Medic pediatru apelează la serviciile de protecție a copilului pentru că o mamă a refuzat să-și vaccineze copilul.)

“Voi figura întotdeauna acolo, și peste 10, 15 sau 20 de ani” a declarat Melissa în privința dosarului CAS asupra ei. “Rămân sub suspiciune, marcată, și nu este niciun motiv pentru care trebuia să se petreacă așa.”

Pe cât de ridicol sună, trebuie menționat că dentistul care a reclamat-o pe Melissa pur și simplu respecta legea în vigoare. Conform lui Kevin Marsh, directorul Colegiului Regal al Medicilor Stomatologi din Ontario, Actul Seviciilor Infantile și Familiare necesită că toți cei ce lucrează în domeniul sănătății să ia legătura cu Societatea de Ajutorare a Copiilor dacă suspectează că se petrece vreo formă de abuz sau neglijență. (Relevant: Ți se va lua copilul dacă refuzi vaccinurile?)

“Lucrătorii în domeniul sănătății precum și alte persoane care lucrează cu copiii au o responsabilitate specială în conformitate cu acest act”, a declarat Marsh către CBC. Totuși Melissa nu este de acord cu implicarea CAS și nu consideră că a greșit cu ceva.

“Aș fi foarte recunoscătoare dacă s-ar putea anula dosarul în privința mea, deoarece nu consider că exista vreun motiv să se facă reclamația în primul rând”, a mai declarat. “Ca mamă, te mândrești cu modul în care îți crești copiii. Am trei copii – sunt sănătoși, fericiți, se descurcă bine la școală, și au mulți prieteni”, a continuat. “Este absurd că cineva să mă acuze că îi neglijez.”

Să fim cinstiți, Melissa avea într-adevăr responsabilitatea să contacteze primul dentist ca să-l informeze că apelează la altcineva, dar ar fi fost la fel de ușor ca primul dentist să ia legătura cu Melissa înainte să facă reclamație la CAS.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
5 Comentarii la “MAMĂ din Canada RECLAMATĂ la PROTECȚIA COPILULUI pentru “neglijență orală” după înlocuirea dentistului copilului”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Magda
  # 7 august 2017 at 12:24

  Ca să-ți ia copiii, ĂȘTIA AU ATINS COTE ALARMANTE, PATOLOGICE!
  Oamenii trebuie să protesteze împotriva abuzurilor…dacă mai-nainte, vociferau pentru legalizarea tuturor prostiilor, acum…a venit vremea PLĂȚII = LI S-A-NTORS ÎMPOTRIVĂ, CEEA CE CEREAU CA ”LIBERTATE”, ÎMPOTRIVĂ!

  Mă refer la pornografie, la homosexualitate, etc…

 2. # 7 august 2017 at 12:29

  Canada de azi a întrecut Rusia Bolșevică din 1917! La fel, Suedia, Franța, Germania, Norvegia.

 3. # 7 august 2017 at 15:35

  Nu se poate. !!!! Și acolo? Protest în Piața Victoria. Tineri frumoși și liberi, sub” comanda inteleapta” a lui Tudor Chirila, la miting. Așa ceva?

Trackbacks/Pingbacks
 1. COPIII VOȘTRI SUNT AI NOȘTRI: Un cuplu din SUA a fost decăzut din drepturile părintești din cauza „inteligenței scăzute” | Saccsiv - Weblog - 3 septembrie 2017

  […] MAMĂ din Canada RECLAMATĂ la PROTECȚIA COPILULUI pentru “neglijență orală” după înlocuir… […]

Scrie un comentariu

Scroll Up